subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Igrači Zenita obećavaju pozitivan rezultat u revanšu protiv Anderlehta!

U četvrtak uveče očekuje nas 5 revanš utakmica 1/16 finala ovosezonske Lige Evrope, a koje počinju tačno u 19 časova. Jedna od tih utakmica odigraće se na stadionu “Petrovski“ u Sankt Peterburgu, između ruskog Zenita i belgijskog Anderlehta.

Zbog 2 gola zaostatka ruska ekipa moraće da pokaže svu svoju ofanzivnu moć ne bi li izborila plasman u 1/8 finala LE

Iako je tokom prve utakmice ovog dvomeča Anderleht igrao sa iskombinovanom postavom, to im očigledno nije predstavljalo problem da pred svojim navijačima zabeleže pobedu od 2:0 i tako odu mirniji u goste kod ruskog giganta iz Sankt Peterburga.

Kao što smo već par puta pisali, Zenit iz Sankt Peterburga u poslednjih nekoliko meseci muku muči sa defanzivnim redom, a dolaskom talentovanog Ibrahima Calagova iz Krila Sovjetovih i preiskusnog Branislava Ivanovića iz Čelsija činilo se da će svi problemi biti ubrzo rešeni. No, to se nije desilo, pa su igrači u plavim dresovima zabeležili poraz sa 2 primljena gola od, faktički rezervne postave, Anderlehta (ostale informacije navešćemo nešto kasnije). Što se tiče ofanzivnijeg, tj. veznog i napadačkog reda tu odprilike sve funkcioniše, ali jedini problem predstavlja loša zavšnica, što se pokazalo upravo u prvoj utakmici ovog dvomeča kada je Zenit ka golu Anderlehta uputio čak 14 šuteva, od čega je ukupno 7 šuteva išlo u okvir gola. Doskorašnji kapiten ove ekipe, ofanzivni vezista Dani, po pitanju revanš utakmice sa Anderlehtom izjavio je: “Imamo ozbiljan zaostatak, ali ipak nismo bez šansi. Vežbali smo cele nedelje i mislim da smo fizički i psihički spremni da postignemo bar dva gola i da uspehom u Ligi Evrope najavimo još veće uspehe u ruskom prvenstvu. Nemamo šta da izgubimo, daćemo sve od sebe“. U jednom od manjih intervjua glavni trener Mirča Lučesku izjavio je: “Igrači su mi obećali da će dati sve od sebe ne bi li svom novom saigraču (Branislavu Ivanoviću) na najbolji mogući način čestitali 33. rođendan“. Zaista, srpski reprezentativac se nakon dolaska iz Čelsija veoma brzo uklopio u novu sredinu. S’ obzirom da je 22. februara proslavio svoj 33. rođendan, tom prilikom njegovi novi saigrači priredili su mu tradicionalni “praznični tunel“. Kako je to izgledalo pogledajte dole:

Anderleht je sve iznenadio trijumfom nad Zenitom. Ta pobeda sigurno ne bi bila toliko iznenađujuća da ova belgijska ekipa nije nastupila sa ozbiljnim izmenama u startnoj postavi. Kao što je to glavni trener ranije i najavio, zbog ligaške utakmice sa Ostendeom, koja je odigrana prošlog vikenda, a na kojoj su slavili sa 4:1, bio je primoran da po strani ostavi golmana Franka Boeksa (13n/-9g), štopera Brama Nujtinka (34n/0g/0a), ofanzivnog vezistu Sofijana Hanija (36n/9g/11a), krilnog napadača Aleksandra Čipčijua (30/4g/11a) i centralnog napadača Lukaša Teodorščika (35n/25g/4a) koji je i najbolji strelac ekipe. Loša vest po rusku ekipu je to što će svi ovi igrači, osim Sofijana Hanija, vratiti na teren u revanš utakmici.

Zenit će u ovoj predstojećoj utakmici morati da pokaže svu svoju moć kako bi što bolje otvorili prolećni deo sezone. Prednost u odnosu na prvu utakmicu predstavljaće domaći teren i veliki broj navijača, što je uglavnom bio najveći adut ovog ruskog kluba prethodnih godina. Sa druge strane, Anderleht će biti dosta jači u odnosu na susret iz prošle sedmice, a dodatna snaga biće i motivacija nakon što su mešanim sastavom uspeli da pobede jednu od najdominantnijih ekipa Rusije. Kao što  je glavni trener Rene Vejler izjavio, neće biti predaje do poslednjeg sudijskog zvižduka, jer svi u klubu znaju da se radi o veoma opasnom i respektovanom protivniku. Što se tiče nas, mi očekujemo veoma zanimljivu utakmicu, na kojoj će se videti dosta žutih kartona, ali verovatno i golova. Prognoza na konačan ishod predstavlja izuzetno visok rizik, tako da ukoliko planirate da se kladite na duel Zenita i Anderlehta tipovi na golove i žute kartone su pun pogodak.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje