sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Alashkert (Jermenija) – Santa Koloma (Andora)- LIGA ŠAMPIONA kvalifikacije

Kvalifikacije za Ligu šampiona-1.kolo

Alashkert (Jermenija) – Santa Koloma (Andora)

      Stadion: Vazgan Sargsyan Anvan (14.530 mesta) početak 18 časova

 

Alashkert je drugu godinu uzastopno uspeo da dođe do titule prvaka Jeremenije, a ostvarili su skor 19-7-4. Oni svoje utakmice igraju u istom gradu ali ne na stadionu na kojem će odigrati meč protiv Santa Kolome, već na manjem.

Što se tiče ekipe, tim je sastavljen uglavnom od domaćih igrača sa izuzetkom nekoliko igrača koji dolaze iz zemlja istočne Evrope, poput napadača Nenadovića iz Srbije i Fomenka iz Ukrajne. Okosnica tima je ista godinama, a najvažniji igrači su napadač i najbolji strelac prošle godine Manasyan (27/14), zatim braća Artak Yedigaryan (28/13 odbrana) i Artur Yedigaryan (27/4 sredina), kao i veznjak Dashyan (27/6).

UČEŠĆA u evro kupovima: Prošle sezone u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona, savladali su upravo Santa Kolomu, pobedom na domaćem terenu 3:0, u prvom meču u Andori bilo je 0:0. Drugi meč obeležilo je 4 crvena kartona (1 za domaćina i 3 za goste) i čak 8 žutih kartona. Domaćin je i pored igrača manje poveo 1:0, a kada su se ekipe brojčano izjednačili slavili su sa 3:0, drugi i treći crveni gosti su dobili u nadoknadi vremena. Alashkert je ispao u drugom kolu od Dinamo Tbilisija, na domaćem terenu 1:1, u gostima 0:2.


Santa Koloma je šestostruki šampion Andore, a tim je sačinjen od uglavnom amaterskih igrača iz ove male države sa Pirinejskog poluostrva.

PRETHODNA učešća u evrokupovima: Prošle sezone ispali su u prvom kolu upravo od današnjeg protivnika. U sezoni 2015/16 ispali su takođe u prvom kolu od ekipe Linkoln iz Gibraltara porazom na domaćem terenu 1:2, u gostima je bilo 0:0.

Najveći uspeh napravili su u sezoni 2013/14 kada su u prvom kolu izbacili jeremenski Banants na svom terenu su slavili 1:0, dok su u gostima poraženi 3:2. U drugom kolu ispali su od Makabi Tel Aviva, porazima 0:1 na domaćem terenu i 0:2 na gostovanju.


Ukoliko pogledamo prošlogodišnji meč između istih rivala, timovi su nepromenjeni, tako da se očekuje i sličan scenario. Zbog sukoba u drugom meču, može se desiti da se i sada ponovi sličan scenario sa puno faulova i kartona na meču.

PREDLOG za klađenje: 

  • pobeda Alashkerta ( kvota 1,25)
  • super pobeda Alashkerta (pobeda bez primljenog gola) kvota 1,70
  • Santa Coloma postiže 0 golova (kvota 1,55)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje