petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Klasvik (Farska Ostrva) – AIK (Švedska)- LIGA EVROPE- kvalifikacije!

Kvalifkacija za Ligu Evrope-1.kolo

Klasvik (Farska Ostrva) – AIK (Švedska)

      Stadion: Gundadalsvegur (5000 mesta) početak 20 časova

Klasvik je klub sa Farskih Ostrva koji nije nastupao u Evropi od 2004.godine. Prošlu sezonu su završili na drugom mestu, a u tekućoj sezoni takođe zauzimaju drugu poziciji sa skorom 8-5-1 i gol razlikom 24:16.

Tim je sastavljen od domaćih igrača, od kojih su najbolji reperezentativci ove ostrvske zemlje, Askhama u odrani, Bjartalid u veznom redu i napadač Klettskard u napadu. Uz njih u odbrani su defanzivac iz Srbije- Mujidragić, kao i Danac Rasmussen koji je i kapiten tima, dok je u vezi još jedan igrač iz Srbije, Semir Hadžibulić, nekada igrač Novog Pazara. Najbolji strelac tima je Holanđanin, Adu sa 7 golova, dok je u prošloj sezoni to bio Klettskard sa 21 golom i Bjartalid sa 17 golova. 

U prethodnim učešćima u Evropi uvek su ispadali u prvom kolu kvalifikacija, a interesantno je da nikada nisu postigli gol na gostovanjima (poslednjih 7 gostovanja u Evropi).


AIK iz Stokholma verovatno i najveći klub u Švedskoj, dugo je bez značajnijeg uspeha u evro takmičenjima. U novom prvenstvu zazuzimaju četvrto mesto sa skorom 6-3-3 i gol razlikom 11:7 što ih svrstava u red ekipa sa najmanje golova na mečevima. Kao razlog slabe efikasnosti može se navesti odlazak Isaka, najboljeg strelca iz prošle sezone (10 golova) u Dortmund. Ostatak tim sastavljen je uglavnom od domaćih igrača, u odbrani su Karlsson, Johansson, Nyholm i Sundgren, u veznom redu najvažniji šraf je nekadašnji mladi reprezentativac Švedske, Ishizaki prošle sezone treći asistent lige sa 9 asistencija, kao i Olson, Thern i Blomberg, dok su za golove zaduženi Deni Avdić, Goitom, kao i Sanel Krpić prošle sezone drugi strelac BIH lige u dresu Slobode iz Tuzle. Najopasniji je finac Markkanen koji je prošle sezone bio drugi strelac tima sa 8 golova.

Poslednje učešće u Evropi: u sezoni 2015/16 ispali su tek u trećem kolu od Panatinaikosa, porazi i na domaćem terenu 1:0 i na strani 2:0. U prvom kolu pobedili su Bala Taun 2:0 u oba meča, i ekipu Europe iz Gibraltara po 1:0 u oba meča. Ni u jednom meču nismo videli više od 2 gola.


Gosti su svakako tim sa mnogo više iskustva i renomea u Evropskom i Skandinavskom fudbalu, ali je njihov stil igre kako u Evropi, tako i u domaćim okvirima poprilično neefikasan, tako da se ne očekuje goleada ni na ovom meču.

PREDLOG za klađenje: 

  • 0-2 gola (kvota 2,90)
  • 0-3 gola (kvota 1,75)
  • 0-4 gola (kvota 1,28)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje