četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Trenčin – Torpedo Kutaisi (najava utakmice)

17:20 Trenčin (Slovačka) – Torpedo Kutaisi (Gruzija)

Danas od 17 časova i 20 minuta na “Stadionu na Sihoti“ (Trenčin) u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigraće se prva utakmica dvomeča između ekipa slovačkog Trenčina iz istoimenog grada i gruzijskog Torpeda iz Kutaisija.


Stadion:

“Stadion na Sihoti“, koji se nalazi u Trenčinu, jedan je od najmanjih u Slovačkoj, a najmanji od svih ostalih stadiona koje poseduju ekipe iz prve lige. Kapacitet ovog stadiona zbog rekonstrukcije iznosi samo 3 hiljade i 500 mesta, a teren je prekriven veštačkom travom. Od 1960. godine na ovom stadionu ekipa Trenčina igra svoje domaće utakmice. Nakon čak 15 godina na ovom stadionu biće odigrana utakmica nekog evropskog takmičenja.


Sudije: 

Pravdu na ovoj utakmici deliće arbitri iz Severne Irske, a na čelu sudijskog tima stojaće 28-godišnji Timoti Maršal. Njegovi asistenti biće Pol Robinson i Jorgos Argiropulos, dok je za četvrtog sudiju postavljen Stiven Tejlor.

Tim Maršal je bio glavni arbitar na samo dve utakmice u okviru Lige Evrope. Tokom sezone 2015-16 sudio je na utakmici 1. kola kvalifikacija između Santa Đulije i Rendersa, gde je podigao 3 žuta i 2 crvena kartona. U sezoni 2016-17 takođe je delio pravdu na utakmici 1. kola kvalifikacija, a na susretu NSI Runavika i Šahtjor Soligorska podigao je 5 žutih i 1 crveni karton i pritom je dosudio 2 penala. Dakle, na te dve utakmice videli smo 8 žutih i 3 crvena kartona, kao i 3 jedanaesterca.


Trenčin (Slovačka)

Trenčin je tokom prethodne sezone zauzeo 4. poziciju i tako izborio 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon 30 odigranih utakmica na svom kontu imali su 47 bodova i učinak od 14 pobeda, 5 remija i 11 poraza, uz gol razliku 53:48, te su postali ekipa na čijim se utakmica viđa skoro navijše golova u ligi. Nakon okončanja sezone odigrali su dve pripremne utakmice, gde su zabeležili remi protiv Makabija iz Tel-Aviva (1:1) kao i ubedljivu pobedu nad Žilinom, rezultatom 6:3. Ova ekipa osvojila je samo dve titule šampiona Slovačke i to tokom dve sezone u nizu (2014-15 i 2015-16), a u sezoni 2013-14 uzeli su srebrno odličje.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Trenčin je od 2013. godine tokom svake sezone učestvovao u evropskim takmičenjima, 3 puta u Ligi Evrope i 2 puta u Ligi Šampiona. U tom periodu odigrali su ukupno 16 utakmica i pritom zabeležili 5 pobeda, 4 remija i 7 poraza, uz gol razliku 21:26. Treba istaći da će Trenčinu ovo biti prvi put da igraju prvo kolo kvalifikacija, s’ obzirom da su u svakoj prethodnoj sezoni počinjali od drugog kola. Do trećeg kvalifikacionog kola stigli su tokom 3 sezone.

Sastav:

Trenčin je za ovu utakmicu registrovao ukupno 24 igrača, tj. samo 2 golmana, 7 defanzivaca, 7 vezista i čak 8 napadača. Sudeći po ovim brojkama za očekivati je da će Trenčin napadati od samog minuta, ali to ipak ne treba ništa da znači. U registrovanom sastavu nalazi se svega 8 slovačkih fudbalera, te su neki zapadnoevropski mediji ovu ekipu prozvali “legijom stranaca“. Početkom ovog leta Trenčin je ostao bez centralnog napadača Učea Nvofora (14n/2g/2a), koji je odlučio da raskine ugovor i postane slobodan agent.

Izjava trenera:

“Činjenica da ne moram da putujemo u okolne gradove da igramo domaću utakmicu je veoma dobra. Igramo u Trenčinu, pa mislim da će dosta ljudi doći na stadion da nas podrži. Poslednju proveru imali smo protiv Žiline i svi ste mogli da vidite da da smo u odličnoj formi. Ipak, ako želimo uspeh moraćemo da ga zaradimo na terenu. Mi imamo svoj cilj i stremićemo tome da ga ostvarimo. Momci su zdravi što me čini veoma srećnim.“ – izjavio je Martin Ševela na jučerašnjoj konferenciji.


Torpedo Kutaisi (Gruzija)

Torpedo Kutaisi je uspeo da zauzme 3. poziciju i time izbori plej-of koji ih je i poslao u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon 12 utakmica u Beloj grupi uspeli su da pokupe 15 bodova iz 12 utakmica, a zabeležili su 4 pobede, 3 remija i 5 poraza, uz gol razliku 16:12. U tekućoj sezoni zauzimaju 2. poziciju, a nakon 18 odigranih utakmica imaju 27 bodova, sa učinkom od 11 pobeda, 4 remija i 3 poraza i gol razlikom 27:12. Ekipa Torpeda je osvojila svega 3 šampionske titule, a sve 3 u nizu (u sezonama 1999-00, 2000-01 i 2001-02). Pored toga, 4 puta su bili vicešampioni, dok su bronzano odličje uzeli čak 4 puta. Treba istaći da je Torpedo čak 5 sezona u nizu bio među top 3 ekipe, u periodu od 1998-99 do 2002-03.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Torpedo Kutaisi je u okviru 5 sezona Lige Evrope odigrao ukupno 12 utakmica i zabeležio 2 pobede, 2 remija i 8 poraza, uz gol razliku 14:28, a pritom nikada nisu uspeli doći do 2. kola kvalifikacija. Što se tiče Lige Šampiona, tu su odigrali 10 utakmica u 3 sezone, a ostvarili su 4 pobede, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 12:15. S’ obzirom da su sve utakmice Lige Šampiona odigrali pre 2004. godine, ova statistika i nije baš merodavna. U bliskoj prošlosti, tj. od 2012. godine odigrali su samo 2 dvomeča u okviru Lige Evrope. Tokom sezone 2012-13 igrali su protiv kazahstanskog Aktobea, gde su kod kuće odigrali nerešeno (1:1), ali u gostima pretrpeli minimalan poraz (1:0). U sezoni 2013-14 sastali su se sa slovačkom Žilinom, koja je bila bolja ukupnim rezultatom 6:3. Poraz rezultatom 1:0 pretrpeli su kod kuće, da bi u Slovačkoj odigrali nerešeno (3:3), nakon zaostatka od čak 3 gola.

Sastav:

Glavni trener će na raspolaganju za ovu utakmicu imati 22 fudbalera, tj. 3 golmana, 6 odbrambenih igrača, 10 veznjaka i samo 3 napadača, a ceo registrovan tim sastavljen je samo od gruzijskih fudbalera. Prema pojedinim gruzijskim medijima, predpostavlja se da će Torpedo krenuti ofanzivno od prvog minuta, bez obzira na to što su čak šestorica defanzivaca registrovani za utakmicu.

Izjava trenera:

Glavni trener Kahaber Čhetiani izjavio je: “Mi gajimo sličan stil igre kao i Trenčin, volimo da napadamo. Nekada nam se to obije o glavu, a nekada umemo veoma lepo da iznenadimo navijače. U Slovačkoj moramo da budemo oprezni, ali ujedno i da kontrolišemo utakmicu. Ne odgovara nam veštačka podloga, ali mi na to ne možemo da utičemo. Na nama je jedino da se brzo prilagodimo i odigramo što kvalitetnije.“


Prognoza:

Kao što je to izjavio glavni trener Torpeda, ove dve ekipe gaje veoma sličaj stil igre, iako je napadačka orijentacija više izražena kod slovačkog predstavnika. Trenčin je dosta popustio u poslednjih par sezone, nije više to toliko izbalansirana ekipa koja je stabilna na svim frontovima, pa nije ni čudo zašto i postižu, ali i primaju veoma mnogo golova. “Komandant“ domaće ekipe po svemu sudeći sprema baš takav, ofanzivan, stil igre za ovu utakmicu, jer je poznato šta su Gruzijci upravo u gostima uradili Žilini. Treba istaći da ekipa Torpeda još uvek ima i ligaške obaveze, pa iako su u takmičarskoj formi umor je takođe na određenom nivou. 

[1] 1,40 (pobeda domaćina)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje