sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Ferencvaroš – Jelgava (najava utakmice)

18:45 Ferencvaroš (Mađarska) – Jelgava (Letonija)

Danas od 18 časova i 45 minuta minuta na stadionu “Groupama Arena“ (Budimpešta) u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigraće se prva utakmica dvomeča između mađarskog Ferencvaroša iz Budimpešte i letonske Jelgave iz istoimenog grada.


Stadion:

Stadion “Groupama Arena“ otvoren je tokom 2014. godine, njegov kapacitet iznosi 22 hiljade mesta, a teren je prekriven standardnom travnatom podlogom. Nakon otvaranja stadiona njegovi korisnici postali su ekipa Ferencvaroša i fudbalska reprezentacija Mađarske.


Sudije:

Arbitri ovog meča dolaze sa Kipra, a sudijsku četvorku predvodiće Vasilis Dimitriou. Njegovi pomoćnici biće Sotiris Viktoros i Andreas Andreou, dok je kao četvrti zvanični sudija naznačen Lukas Soterou.

Vasilis Dimitriou je do sada sudio ukupno 4 utakmice u Ligi Evrope i za to vreme je pokazao 12 žutih i ni jedan crveni karton, bez dosuđenih penala


Ferencvaroš (Mađarska)

Ferencvaroš je odigrao jednu od lošijih sezona u proteklih nekoliko godina, s’ obzirom da su zauzeli tek 4. poziciju, iza Honveda, Videotona i Vasasa. Nakon 33 utakmice uspeli su da sakupe 52 boda, a zabeležili su 14 pobeda, 10 remija i 9 poraza, uz gol razliku 54:44, pa su postali najefikasnija ekipa prvenstva. Koliko-toliko dobra stvar za njih je da su bar uspeli da osvoje nacionalni kup, pobedivši tek nakon penala ekipu Vasasa. Nakon toga odigrali su pripremnu utakmicu protiv Beitara iz Jerusalima, gde su trijufmovali rezultatom 1:0. O titulama “Zelenih Orlova“ ne mora mnogo da se priča. Oni su ubedljivo najpopularniji, najtrofejniji, pa i najkvalitetniji mađarski klub, a u 118 godina dugoj istoriji postali su rekorderi mnogo čega. Osvojili su čak 29 titula šampiona Mađarske, 23 titule pobednika kupa i još mnogo, mnogo drugih trofeja.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Istorija Ferencvaroša u evropskim takmičenjima započela je još tokom 1960. godine, a od kako dva najpoznatija takmičenja postoje pod trenutnim imenom zeleno-beli su učestovali ukupno tokom 9 sezona, od čega 5 sezona u Ligi Šampiona i 4 sezone u Ligi Evrope. Odigrali su ukupno 32 utakmice, a zabeležili su 9 pobeda, 11 remija i 12 poraza, uz gol razliku 36:49.

Sastav:

Trener zeleno-belih za ovu utakmicu može da računa na 23 igrača, od čega 3 golmana, samo 4 defanzivca, čak 10 veznjaka i 6 napadača. Zbog letnjeg prelaznog roka ekipu su napustili golman Levente Jova (2n/-2g), štoper Mihal Nalepa (30n/2g/0a), desni bek Emir Dilaver (40n/2g/6a – najstandardniji igrač, drugi asistent), defanzivni vezista Vladan Cukić (21n/1g/0a), ofanzivni vezisti Laslo Klajnhajsler (15n/0g/2a), Song-Vu Riu (13n/2g/4a) i Florian Trinks (13n/4g/2a) i centralni napadač Marko Đuričin (32n/11g/6a – drugi strelac, prvi asistent).


Jelgava (Letonija)

Jelgava je tokom prethodne sezone zauzela čak 2. poziciju u letonskom prvenstvu i tako došla do 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Na 28 odigranih utakmica ukupno su zaradili 51 bod, što je 4 boda manje od prvoplasiranog Spartaksa, a ostvarili su 16 pobeda, 3 remija i 9 poraza, uz gol razliku 37:24. U tekućoj sezoni nalaze se na 4. poziciji sa 16 bodova iz 11 utakmica, a zabeležili su 5 pobeda, 1 remi i 5 poraza, uz gol razliku 12:14. Ova ekipa je svoj najveći uspeh ostvarila upravo u prošloj sezoni, osvojivši vicešampionsku krunu, a pored toga treba istaći i bronzano odličje 2014. godine. Pored toga, Jelgava je u prethodne 3 sezone svaki put slavila u finalu nacionalnog kupa, a u svojoj istoriji podigli su ukupno 4 takva trofeja.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Jelgava je nakon 2010. godine u evropskim takmičenjima učestvovala tokom 4 sezone, a na 14 odigranih utakmica zabeležili su 4 pobede, 5 remija i 5 poraza, uz gol razliku 15:21. Sezonu u Evropi započeli su iz 1. kvalifikacionog kola ukupno 3 puta, a 2 puta su uspeli da prođu u narednu fazu.

Sastav:

Jelgava je za ovu utakmicu registrovala 22 igrača, tj. 3 golmana, 7 defanzivaca, 7 veznih igrača, kao i 5 napadača. Okosnicu ekipe čine uglavnom iskusniji letonski fudbaleri, od kojih veliki broj njih ima iskustva u igranju utakmica evropskih takmičenja.


Prognoza:

Ferencvaroš ne izgleda onako kako smo svi mi navikli, a nakon dosta loše sezone i koliko-toliko popravljenog utiska u finalu kupa sada je nared došlo možda i ono najvažnije, učešće u evropskom takmičenju. Naravno da je prolaz bar do 3. kola kvalifikacija imperativ i sve ispod toga ravno je katastrofi, ali daleko od toga da su “zeleno-beli“ kompletni fizički, tehnički i moralno za tako nešto. Iz ekipe su otišli ponajbolji igrači, za ovu utakmicu je spremljeno dosta njih iz omladinskog tima i biće veoma zanimljivo videti sa kakvom će startnom postavom trener započeti utakmicu. Sa druge strane, Jelgava je ostvarila odličan plasman prošle sezone i sada će pokušati da se upišu u istoriju letonskog fudbala. Trener će na raspolaganju imati sve najjaču postavu, ali sudeći po registrovanim igračima njihova verovatna taktika biće defanzivno orijentisana. Ovde očekujemo pobedu Ferencvaroša, a s’ obzirom da su dosta oslabljeni očekujemo slavlje sa minimalnom razlikom. Naša prognoza: POBEDA FERENCVAROŠA – 1:0 (@6,40)

[1] 1,27 (pobeda domaćina)

[1&0-3] 1,85 (pobeda domaćina uz manje od 3 gola na utakmici)

[1X&0-3] 1,45 (pobeda domaćina ili remi uz manje od 3 gola na utakmici)

Vredi probati:

[H22 +2] 1,85 (gost neće biti poražen sa više od 2 gola razlike)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

2 Komentari

  1. Kada se govori o igri 1 i 0-3, to se odnosi na kec i tri ili manje golova, a ne manje od tri. Inace, svaka cast za analizu.

    • Gospodine Janko, to upravo i pise u najavi,ali hvala sto ste razjasnili onima koji mozda nisu razmeli! Hvala na lepim recima za analizu!

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje