sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Maribor – Hafnarfjodur (Kvalifikacije za Ligu šampiona) – najava!

KVALIFIKACIJE za LIGU ŠAMPIONA 3.kolo

MARIBOR(SLOVENIJA) – HAFNARFJODUR (ISLAND)

STADION: Ljudski vrt (12.994) POČETAK MEČA: 20:20

SUDIJA: Andris Treimanis (Litvanija)

Maribor je već po navici osvojio titulu prvaka Slovenije, a i u novo prvenstvo su ušli sa dve pobede protiv ekipa Aluminiji sa 1:0 i Triglava 2:3. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, slavili su protiv prvaka BiH, Zrinjskog ukupnim rezultatom 3:2 (u prvom meču na na gostovanju su slavili sa 1:2, dok su na domaćem terenu remizirali 1:1)

Tim predvodi bivši reprezentativac Slovenije, Darko Milanič, trener koji je predvodio Maribor najpre od 2008 do 2013-te godine i igrao grupne faze Lige Evrope sa ovim timom, da bi 2016-te po drugi put preuzeo ovu ekipu, sa Mariborom je do sada osvojio 5 titule prvaka i 4 kupa Slovenije.

Što se tiče tima, najveći udarac za ekipu jeste odlazak odličnog veznog fudbalera i reprezentativca Slovenije, Dare Vršića (26/9 golova/11 asistencija) koji je svojim asistencijama i golovima dosta doprineo tituli, njemu je istekao ugovor sa klubom i u potrazi je za inostarnim angažmanom. Klub je napustio i defanzivac Defendi (25/0). Dok je napadač Milivoje Novaković (26/11) okončao karijeru.

Kao zamena za Novakovića, stigao je Mešenović (29/11/4) najbolji strelac Zrinjskog prošle sezone, a stigao je i Bilong, francuski štoper iz ekipe Rudar Velenje.

Što se tiče ostatka tima, na golu je pouzdani Jasmin Handanović, dok će odbranu činiti Šuler, Viler, Šme i Javža. Što se tiče veznog reda, mnogo veću odgovornost moraće da prihvate Hotić (28/2), Pihler (31/3) i Vrhovec (27/0), dok se u napadu mnogo očekuje od Luke Zahoviča (28/15) sina sportskog diretkora Zlatka Zahoviča za koga je i u ovom prelaznom roku vladalo veliko intersovanje, a postoji mogućnost da će napustiti klub do kraja prelanzog roka. Tu je i iskusni brazilac Tavareš (33/9) koji dugo nastupa u klubu i ima veliko iskustvo. Pojačanje Mešanović šansu će verovatno opet dobiti sa klupe.

Darko Milanič je o meču rekao: ,,Pripremamo se uobičajno, ali moramo da shvatimo da igramo protiv tima koji igra dobar fudbal. Ljudi misle da islandski fudbal nije ništa posebno ali naša analiza pokazuje da ćemo igrati protiv jako ozibljnog i zrelog tima. Igraju drugačije od Zrinjskog i imaju sistem od kog ne odstupaju nikada. Mogu da računam na sve igrače za ovaj meč.“


Hafnarfjodur prvak Islanda, osvojio je prvenstvo ove ostrvske zemlje, a u novom prvenstvu nalazi se na 4.mestu sa 20 osvojenih bodova posle 12.kola. U drugom kolu kvalifikacija su izbacili ekipu Vikingur Gote sa Farskih Ostrva ukupnim rezultatom 3:1 (1:1 na domaćem terenu i pobeda 0:2 u gostima)

Što se tiče ekipe u sezoni kada su postali šampioni, igrom i golovima su se naročito istakli: A.Bjornsson (17/7 napad), Lennon (20/6 napad), Palsson (20/5 sredina), dok ove sezone partije bolje od drugih pružaju Lenon koji je stigao već do brojke od 9 pogodaka na 11 mečeva, dok je napadač Finnbogason postigao 7 golova, u veznom redu glavnu reč vodi iskusni Vidarson, zajedno sa Palssonom i Krafordom. Cela šampionska ekipa ostala je na okupu. Pojačanja: U tim je stiglo nekoliko iskusnih igrača: V.Gunnarsson (17/5 napad), Gudmundsson (20/1 sredina), Johannesson (21/0 golman), H.Bjornasson (22/5 sredina ).Napadački dvojac Gunnarsson i Bjornasson stigao je iz ekipe Stjarnan. Ekipa po stilu igre dosta podseća na reprezentaciju Islanda, igraju jako borbeno u defanzivi sa puno duela, a u napadu su strpljivi i dosta kombinuju pre završnice akcija kojoj prethodi najčešće centaršut sa bočnih pozicija, od ovog stila neće odstupati ni protiv Maribora.


PROGNOZA: Maribor je svestan da je favorit u ovom meču, što može doneti dodatan pritisak na leđa relativno mladog tima Maribora, koji će svakako imati posed u svojim nogama, a da li će i koliko uspeti to da materjalizuje videćemo u toku meča. Hafnarjodur će igrati sa samo jednim ciljem, da na revanš odu bez primljenog gola ako mogu, a biće zadovoljni i sa minimalnim porazom ukoliko uspeju da postignu gol.

PREDLOG:  2D1-2gola (Maribor postiže od 1 do 2 gola u drugom poluvremenu)  (kvota 1,60)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje