petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija:Gabon vs Gvineja Bisao

Danas počinje tridesetprvo takmičenje najboljih selekcija Afrike utakmicom između domaćina Gabona i jednog od autsajdera takmičenja reprezentacije Gvineje Bisao. Utakmica se igra na Stadionu de l Almitie u Libervilu,inače stadionu gde je selekcija Gabona uvek domaćin.

Vrlo važan meč za domaću selekciju,koja ima jako velike ambicije na ovom takmičenju. Zvezda tima Pjer Emerik Aubumejang inače fudbaler Dortmunda koji je pred ovaj meč izjavio:,,Mislim da je ovo veoma važna utakmica za nas ako želimo da našoj zemlji donesemo trofej prvaka Afrike po prvi put,mislim da imamo dobar tim,sa puno talentovanih igrača,znamo da će protiv Gvineje Bisao biti težak meč,ali moramo da pobedimo ovakve utakmice ukoliko hoćemo da osvojimo trofej“

U pripremama za ovo takmičenje Gabon je odigrao prijateljski meč protiv Komora ali nije uspeo da pobedi 1:1

Danas se očekuje da utakmicu počne sledećih 11 igrača: Ovono-Palun,Manga,Obiang, Apindagoje-Ndong,Kanga,Bijogo Poko,Mbingui-Aubumejang,Evouna

Gosti su debitanti na ovom takmičenje,uspeli su da u kvalifikacijama budu ispred Zambije i da se plasiraju,njihov selektor je dobio odrešene ruke u sastavljanju reprezentacije pa je velikom broju igrača iz Portugala,dao pasoš ove afričke zemlje i oni sad nastupaju za nju.

Nisu igrali prijateljske mečeve u sklopu priprema.

Najveća zvezda tima Boucandji Ca dao je izjavu pred otvaranje turnira:,, Da je Zambija ovde umesto nas,svi bi je smatrali favoritom,a nas gledaju kao autsajdere,ali se mi ne plašimo i smatramo da nemamo šta da izgubimo,možemo samo puno da dobijemo“.

Predviđen sastav Gvineje Bisao:Jonas Mendes-Eridson,Sambinha,Edson,Cande-Boucandji Ca,Zezinho,Ibraime,Cicero-Ivanildo,Sami.

Da li će domaćin uspešno otvoriti takmičenje i početi pobedom protiv debitanta?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje