četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Delari Bič: Iznenađenjima nema kraja, ispao i Delpo

Nakon što je prvi nosilac Džek Šok koji je ujedno i branio titulu ispao, njemu se pridružio i drugi nosilac Huan Martin Del Potro. Argentinac je ispao od domaćeg igrača Frensisa Tiafoea rezulatom 2:1, po setovima 7:6 (8:6) 4:6 7:5.

Meč je bio više nego uzbudljiv i opravdao je ulogu meča dana.
Tiafoe je bio malo nervozan na startu, te je Del Potro na startu poveo sa 2:0. Od tog trenutka činilo se kao da Delpo igra sa pola snage onako pomalo i potcenjivački, ali Tiafoe se nije predavao. Stabilizovao se pre svega na servisu i malo po malo počeo da pritiska Del Potra. Taj pritisak mu se isplatio, jer je vratio brejk i izjednačio na 4:4. Set je otišao u taj brejk u kom je Tiafoe bio nešto bolji i posle mnogo muka i preokreta uspeo da osvoji prvi deo igre.

Da je vrag odneo šalu shvatio je i Del Potro. Podigao je nivo svoje igre i na startu drugog seta napravio brejk, koji je na kraju bio i dovoljan za osvajanje drugog seta.

U trećem setu je viđena najveća borba i samim tim najkvalitetniji tenis. Obojica su bili sigurni na servisu i nazirao se još jedan taj brejk. Ipak, kako je set išao ka svom kraju činilo se kao da je Tiafoe u boljem ritmu. Delpo se vidno umorio, a mnogo više igre je viđeno u njegovim servis gemovima.
U dvanaestom gemu trećeg seta Tiafoe je uspeo da napravi brejk na veliko zadovoljstvo prisutne publike i kasnije odservira za pobedu. Ovom pobedom Tiafoe se revanširao Del Potru za poraz u Melburnu.

Mladi Amerikanac će u četvrtfinalu igrati protiv Hjeona Čunga.

Ostali rezultati iz Delari Biča:

Šapovalov – Donaldson 6:7 (6:8) 6:4 6:4
Fric – Južni 6:1 4:6 6:4
Čung – Škugor 6:4 7:6 (7:4)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje