četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Marsej: Džumhur posle trilera do četvrtfinala

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale turnira u Marseju pobedom na Italijanom Tomasom Fabianom rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5:7) 7:6 (9:7) 7:6 (7:5).

Kao što i sam rezultat govori meč je bio pun neizvesnosti i preokreta. Iako je Džumhur po kladionicama bio izraziti favorit to se na terenu i nije pokazalo. Fabiano je igrao opušteno bez velike presije i to mu je davalo rezultat.
U taj brejku prvog seta imao je više hrabrosti, ali i sreće i sasvim zasluženo osvojio prvi deo igre.

Svi su očekivali pad u igri kod Fabiana koji ima samo jednu pobedu ove sezone, ali do toga nije došlo. Obojica su razmenili po brejk na samom startu, a nakon toga gledali smo egal mec. Igralo se veoma brzo i epilog je bio isti, a to je taj brejk.
Džumhur je bio na korak od ispadanja, jer je Fabiano prvi napravio mini brejk za 5:3, ali kada je trebalo da servira za pobedu on je izugbio dva servisa što je Džumhuru dalo krila za preokret.

Loš kraj drugog seta potpuno je slomio Fabiana. Džumhur je napravio dva brejka poveo sa 4:1 i sve je izgledalo idealno za Bosanca, ali nije bilo gotovo. Fabiano je počeo da igra maksimalno rasterećeno, da šamara lopticu i to mu je dalo rezultata. Uspeo je potpuno da anulira dva brejka zaostatka i tako ogroman pritisak prenese na Džumhura.

I treći set je otišao u taj brejk, ali je bilo očigledno da je Džumhur i dalje poljuljan, jer je ispustio vođstvo. To je Italijan iskoristio i poveo sa 5:0 u taj brejku, ali ni tu prednost nije iskoristio. Džumhur se nije predavao vraćao je mini brejkove kao od šale i na kraju na herojski način uspeo da preokrene taj brejk u svoju korist rezultatom 7:5.

Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Berdih/Travaglia.

Ostali rezultati iz Marseja:

Zverev – Kavičić 6:4 6:4
Miler – Stahovski 7:5 6:3
Mau – Cicipas 7:5 7:6 (7:4)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje