subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 2: Švajcarci sigurni, Raonić ispao

 

Drugi dan Australijan opena protekao je bez nekih većih iznenađenja.

Povratnik na tenisku scenu Stan Wawrinka uspešno je predbrodio prvu prepreku u vidu Ričarda Berankisa. Švajcarac je slavio sa 3:1, po setovima 6:3 6:4 2:6 7:6 (7:2). Videlo se da Wawrinka dugo nije igrao tenis. Bilo je dosta nesigurnosti, ali i pored toga poveo je sa 2:0. To vođstvo kao da ga je malo uljuljkalo pa je došlo do opuštanja. Berankis je lagano uzeo drugi set sa 6:2 i u četvrti set ušao sa psihološkom prednošću. Berankis je napravio prvi brejk u četvrtom setu, i to je bio znak da buđenje Wawrinke. Brzo je Švajcarac vratio brejk i tako ugušio nalet Berankisa. Otišlo se u taj brejk gde je iskustvo Wawrinke presudilo i tako je Wawrinka uspeo da izbegne odlučujući peti set.

Njegov sunarodnik Rodzer Federer rutinski je pobedio Slovenca Aljaža Bedenea sa 3:0, po setovima 6:3 6:4 6:3. Rodzer je igrao onoliko koliko mu je trebalo za pobedu. Napravio brejk po setu i rutinski prošao u drugo kolo u kom će igrati protiv Jana Lenarda Štrufa.

Najveće iznenađenje svakako jeste ispadanje 22. nosioca Miloša Raonića. On je poražen od Slovaka Lukaša Lacka sa 3-1, po setovima 6:7 (5:7) 7:5 6:4 7:6 (7:4). Iako je Lacko posle velike borbe izgubio prvi set, to ga nije pokolebalo. Od tog trenutka Lacko nije izugubio ni jedan svoj servis. Svi setovi su bili tesni, a u tim ključnim situacijama Lacko bio skoncetrisaniji.
Ipak, treba istaći da je Raonić bio rovit, ali to svakako nije opravdanje za poraz i ne treba ništa oduzeti Lacku od ove velike pobede.

U derbiju večeri osvajač Sidneja Danil Medvedev bio je bolji od domaćeg tenisera Tanasisa Kokinakisa sa 3:1, po setovima 6:2 6:7 (6:8) 7:6 (10:8) 6:4. Medvedev nije imao problem sa fizičkom spremom nakon teškog turnira u Sidneju. On je svoje šanse koje mu je Kokinakis pružio iskoristio i na kraju zasluženo slavio. On će u drugom kolu igrati protiv Čunga.

Od ostalih rezultata svakako treba izdvojiti pobede Aleksandra Zvereva nad Tomasom Fabianom i pobedu Davida Gofana nad Matijasom Bakingerom.

Večeras su na rasporedu mečevi drugog kola, a pored siglova večeras počinje i turnir u dubl konkurenciji.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje