četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Baraž za Svetsko prvenstvo: Honduras – Australija

Kasno uveče po srednje evropskom vremenu od 23 časa, u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, sastaju se pobednik baraža Azijske grupe kvalifikacija Australija i četvrtoplasirani tim Konkakaf zone kvalifikacija, Honduras.

Stadion: Olimpico Metropolitana,San Pedro Sula (Honduras)

Sudija: Daniel Orsato (Italija)

Selekcija Hondurasa napravila je, može se reći malo iznenađenje jer je iz kvalifikacija izbacila favorizovanu Ameriku, koja je završila iza njih na tabeli, što je Hondurasu donela priliku da se preko interkontinentalnog baraža plasira na Svetsko prvenstvo. Honduras je završio na 4.mestu sa skorom 3-4-3 i gol razlikom 13:19. Na domaćem terenu su ostvarili skor 2-2-1. Savladali su Meksiko 3:2 i Trinidad i Tobago 3:1, remizirali su sa Kosta Rikom 1:1 i SAD-om 1:1, dok su poraženi od Paname 0:1.

Selektor Hondurasa, Jorge Pinto, je rekao da je igrač koji je bio povređen, a jako važan za tim, Edi Hernandez uspeo da se opravi i da će igrati u meču, ali sa zaštitnom maskom. Pinto je rekao: ,, On se veoma dobro oporavio i igraće svoju rolu u ovom meču, videćemo koliko će to biti, par minuta ili više, dobro je trenirao, pričali smo i nema strah. Bićemo bez Elberth Elis-a koji odrađuje suspenziju, njega će zameniti ili Chirinos koji je potpuno različit igrač, sa puno kvaliteta, nije brz kao Elis, ali nam može doneti nešto novo. Lanza je veoma inteligentan igrač koji može da igra na više mesta, jedno je upravo mesto Elisa.“

Očekivana postava Hondurasa: Escober (Olimpia), Figueroa (Dalas), Izaguire (Al Fajha), Beckeles (Necaxa), Palacios (Olimpia), Garcia (Hjuston), Claros (Real Espana), Chirinos (Olimpia), M.Martinez (Real Espana), Hernandez (Motagua), Quioto (Hjuston).

Australija je selekcija koja po prvi put otkako se prebacila u Azijsku zonu kvalifikacija, nije direktno plasirala na Svetsko prvenstvo. Bili su treći u grupi sa Japanom, Saudijskom Arabijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Irakom i Tajlandom. Australija je imala skor 5-4-1 i gol razliku 16:11. Na gostovanjima su imali skor 1-3-1 i gol razliku 6:7.

Za danas nekoliko važnih izostanaka u selekciji Australije, najpre treba napomenuti da legenta ove reprezentacije i igrač koji je najviše doprineo i u ovim kvalifikacijama, Tim Kejhil (15/11/0 )najverovanije neće moći da pomogne svojim saigračima zbog povrede. Takođe dvojica veznih igrača Mark Miligan (17/2/1 tokom kvalifikacija) i Mathew Leckie (18/4/4) neće igrati zbog jednog meča suspenzije. A u Honduras nije doputovao ni krilni napadač Robbie Kruse (14/1/2) zbog povrede kolena, kao ni defanzivac Brad Smith (12/0/1) iz Bornmuta.

Važan šraf u selekciji koji najverovatnije neće nastupiti danas!

Dobra vest za selektora Australije je povratak, defanzivnog veznog fudbalera Mileta Jedineka, koji dugo nije bio u selekciji zbog povrede.

Očekvana postava Australije: Rajan (Brajton), Sainsbury (Jiangsu),Wright (Bristol Siti), McGowan (Al Sharyah), Degenek (Jokohama), Jedinak (Aston Vila), Mooy (Hadresfild), Rogić (Seltik), Luongo (QPR), Jurić (Luzern) i Troisi (Melbourn Viktori),

 

 

Međusobno se ove selekcije nisu sastajale.

Ono što može da predstavlja mali problem gostima jeste klima u Hondurasu, tokom meč je najvljeno 27 stepni, ali i 93% mogućnosti za kišu pa će biti izuzetno sparno, na šta su domaći fudbaleri mnogo više navikli od gostiju. Honduras je svestan da mnogo veću šansu ima na domaćem terenu nego u gostima, naročito zbog izostanak nekoliko važnih igrača kod Australije koja će biti kompletna u revanšu. Te stoga smatramo da će obe selekcije igrati otvoreno i da možemo videti po najmanje gol u obe mreže, što je bio čest sličaj kada je Honduras bio domaćin ili kada je Australija gostovala tokom ovih kvalifikacija.

Kladionica Max bet nudi kvotu 2,10 na igru GG (oba tima daju gol), što je naš predlog za danas.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje