sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bundesliga – najava sezone 2017/2018 (treći deo)

U prva dva dela najave nove sezone u Bundesligi obuhvatili smo 12 timova, a u ovom trećem i poslednjem delu analiziraćemo preostalih 6 ekipa koji će nastupati u prvog rangu nemačkog fudbala za sezonu 2017/2018.

HERTA BERLIN

Naziv stadiona: Olympiastadion
Grad: Berlin
Kapacitet: 74.75 mesta
Godina osnivanja: 1892. godina
Menadžer: Pal Dardai

Herta Berlin je odigrala izuzetno dobru prošlu sezonu, jer su na kraju zauzeli šestu poziciji i tako obezbedili direktan plasman u Ligi Evrope. Taj uspeh postignut je zahvaljujući sjanim igrama na svom terenu na kojem su ostvarili čak 12 pobeda.

Iz ovog tima su do sada otišli: standardni štoper Džon Bruks, veznjak Alan Rodrigez de Sousa i napadač Sami Alagui. Nova lica u time ove sezone biće: defanzivac Karim Rekik, ofanzivno krilo Metju Leki, vezista Valentino Lazaro na pozajmicu, napadač David Selke.

Herta je do sada odigrala osam prijateljskih utakmica na kojima su imako skor od šest trijumfa i dva poraza. Trijumfi su stigli u susretima protiv slabijih rivala, dok su poraženi od engleskih timova, Aston Vile i Liverpula.

Tim Pala Dardai ove sezone igraće na više frontova (nacionalno prvenstvo i kup, kao i Ligu Evrope), tako da će ovom timu biti teško da ponovo uspeh od prošle sezone, iako su do sada dosta dobro odradili prelazni rok, u kojem su doveli kvalitetne fudbalere.

KELN

Naziv stadiona: Rhein Energie Stadion
Grad: Keln
Kapacitet: 50.374 mesta
Godina osnivanja: 1948. godina
Menadžer: Peter Štoger

Ekipa Kelna je odigra sjajno sezonu 2016/2017 koju su okončali na veoma visokom petom mestu i time obezbedili plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Popularne „Jarčeve“ su tokom ovog prelaznog roka napustili: najbolji golgeter tima, Entoni Modeste sa 25 postignutih pogodaka (treći strelac lige), štoper Neven Subotić koji je bio na pozajmici. U klub su do sada pristigli: napadač Džon Kordoba, mladi španski štoper Horhe Mere, 19-godišnji defanzivac iz Portugala, Žoao Kueros.

Do sada su odigrali šest pripremnih susreta protiv ekipa koje važe za „slabije“ od njih na kojima su ostvarili čak četiri nerešena rezultata uz dva trijumfa.

Teško je očekivati da Keln ima snage da ponovi igre iz prošle sezone, jer pre svega ubedljivo najbolji strelac tima je otišao iz kluba (kao zamena je doveden spomenuti Korboda koji nikada u svojoj karijeri nije u jednoj sezoni ni približno imao učinak kao Modeste), kao i nastupi u Ligi Evrope koji će sastav ovog tima dodatno opteretiti.

ŠTUTGART

Naziv stadiona: Mercedes-Benz Arena
Grad: Štutgart
Kapacitet: 60.469 mesta
Godina osnivanja: 1893. godina
Menadžer: Hanes Volf

„Švabe“ kako glasi nadimak ovog klupa, su se ekspresno vratili u Bundesligu nakoj jedne sezone provedenu u Drugoj ligi Nemačke, takozvanoj CvajtiŠtutgart je na kraju zauzeo prvu poziciji i tako kao osvajač Cvajte se vratio tamo gde i pripada. Bili su daleko najefikasniji tim lige sa 63 postignuta pogotka.

Redove ovog tima su do sada napustili: Aleksandru Maksim koji je prešao u Majnc (5 golova protekle sezone), desni bek Žan Cimer preselio se na jednogodišnju pozajmicu u Fortunu iz Dizeldorfa, kao i golman Bendžamin Aphof. Sa druge strane, dres su zadužili: golman Ron-Rober Ziler koji je stigao iz Lestera, defanzivac Holger Badštuber, vezista iz DR Konga, Čadrak Akolo, mladi vezista Dženis Burnić na pozajmicu, brazilski levi bek Ailton Fereira Silva.

Tim Hanesa Volfa je u pripremnog periodu imao polovičan učinak od po dve pobede, poraza i remija (protivnici su bili ekipe iz Nemačke, Engleske i Turske).

Štutgartu će u novoj sezoni biti prioritet da ne dozvoli da ponovo ispadne u niži rang takmičenja, odnosno da zadrži svoj prvoligaški status, kako bi u narednim sezonama stremio i ka većim ciljevima.

 FRAJBURG

Naziv stadiona: Schwarzwald-Arena
Grad: Frajburg
Kapacitet: 24.000 mesta
Godina osnivanja: 1904. godina
Menadžer: Kristijan Štrajh

Još jedan u nizu timova koji su imali iznenađujuće dobru sezonu, jeste tim Frajburga. Oni su na kraju prvenstva zauzeli sedmu poziciju na tabeli koja ih je odvela u kvalifikacije za plasaman u Ligu Evrope. Međutim, tu nisi zabeležili dobar rezultat, jer su ispali od slovenačke ekipe, Domžale ukupnim rezultatom 2:1 u ovom dvomeču. Na svom terenu su lane imali 10 trijumfa i pored negativne gol razlike 23:24.

Iz kluba su do sada otišli: napadač Maksimilijan Filip (9 golova u protekloj sezoni), veznjak Vićenco Grifo. Ekipu su sa druge strane pojačali: centralni defanzivac, Filip Lienhart na pozajmici iz Real Madrida B, vezista Vinsent Siero, poljski fudbaler, Bartoš Kapustka na pozajmici iz Lestera, ofanzivni krilni fudbaler, Marko Terazino.

Frajburg nije odigrao mnogo pripremnih mečeva zbog spoemnutih obaveza u kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su na četiri prijateljska susreta ostvarili tri pobeda uz jedan pretrpljeni poraz.

Dvojica standardnih prvotimaca su napusti klub tokom ovog leta, a uprava kluba se za sada oslanjala pre svega na dovođenje privremenih rešenja, odnosno pozajmice. Frajburg jeste minule sezone pokazao da može da iznenadi, ali ove godine predstoji mu dosta teži posao kako bi „opravdao“ visoki plasman iz prošle sezone, koji čini se da je nedostižan za ovaj sastav.

AJNTRAHT FRANKFURT

Naziv stadiona: Commerzbank-Arena
Grad: Frankfurt
Kapacitet: 51.500 mesta
Godina osnivanja: 1899. godina
Menadžer: Niko Kovač

Tim Frankfurta je prošlogodišnje izdanje Bundeslige okončao na 11. poziciji, opstanak su obezbedili na vreme, tako da su u poslednjim kolima igrali dosta ležernije, što dovelo do pada na tabeli i nemogućnost boljeg plasmana na tabeli (sa dva trijumfa u poslednim kolim stigli bi do mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali očigledno ovaj klub nije imao takve ambicije). Igrali su i finale nacionalnog kupa u kojem su izgubili od Borusije Dortmund, rezultatom 1:2.

Popularni „Orlovi“ su tokom ovog transfer perioda ostali bez uluga: defanzivca Giljerma Varelu koji se vratio u svoj matični klub, Mančester Junajted, štopera Mihaela Hektora, levog beka Bastijana Ozčipke, napadača Ante Rebića, čuvara mreže Heinz Lindnera, napadači Haris Seferović Šani Tarašaj. Kao njihove zamene u klub su pristigli: vezisti Džonatan de Guzman i Želson Fernandes, napadači Luka Jović na pozajmicu i Sebastijan Haler, defanzivac iz Meksika, Karlos Salsido na pozajmicu, levi bek Jetro Viljems iz holandskog PSV-a, golman Jan Zimerman, igrač sredine terene, Maks Bešuškov, desni bek Dani da Kosta, centralni bek Simon Falete, kao i japanski veznjak Daiči Kamada.

Odigrali su sedam susreta tokom pripremnog perioda na kojima su imali ne tako sjajan skor od dva trijumfa, dva poraza i tri remija.

Tim Frankurta je pretrpeo velike promene u samom sastavu, veliki broj igrača je napustio klub, ali još veći broj fudbalera je i zadužio dres ovog tima. Niko Kovač će imati veliki zadatak da ukomponuje novopridošle igrače i da kao minule sezone obezbedi opstanak nekoliko kola pred kraj prvenstva.

BORUSIJA MEHENGLADBAH

Naziv stadiona: Borussia-Park
Grad: Mehengladbah
Kapacitet: 54.057 mesta
Godina osnivanja: 1900. godina
Menadžer: Diter Heking

Borusija Mehengladbah je sezonu 2016/2017 završila tačno na sredini tabele, odnosno na devetoj poziciji sa ukupno osvojena 45 boda. Imali su priliku da se domognu mesta koja vode u Evropu, ali u poslednjih nekoliko kola nisu ostvarili pobedu.

Tim su do sada napustili: defanzivac Andeas Kristijansen koji je bio na pozajmici, levi bek Niko Šulc, vezista Mahmud Dahud, Andre Han, defanzivac Julijan Korb. Sa druge strane u klub su stigli: defanzivac Ris Oksford na pozajmici iz Vest Hem Junajteda, defanzivni vezista Denis Zakarija, defanzivac Matijas Ginter, vezista Vićenco Grifo.

Sastav Ditera Hekinga je dosta slabo igrao u pripremnim utakmicama, jer su pretrpeli čak 5 pozara uz jedan remi i svega jedan zabeležen trijumf.

Tim Borusije Mehengladbah je napustilo nekoliko izuzetno važnih fudbalera iz minule sezone, te će trener „Koltova“ neće imati nimalo lak zadatak da uklopu novajlije u timu na pozicije igrača koji su napustili u klub. Sve u svemu, neka pozicija oko sredine terena je trenutno najrealnija za ovaj klub, eventualno i neka mesto i bolje nego prošle sezone.

NAPOMENAPrelazni rok je još uvek aktuelan, odnosno sve do 31. avgusta u ponoć, tako da su mogući i vrlo verovatni novi odlasci i dolasci u samim timovima.

U tri članka „Bundesliga – najava sezone 2017/2018“, pokušali smo da Vam predstavimo i analiziramo svih 18 klubova koji će se u predstojećoj sezoni takmičiti u najelitnijem rangu nemačkog fudbala i nadamo se da smo Vam koliko-toliko pomogli. Priželjkujemo jednu sjajnu sezonu u Bundesligi, koja će obilovati sjajnim potezima i efikasnim utakmicama, kao i da će nam bundesligaški klubovi tokom narednih 9 meseci (koliko traje šampionat), doneti „finu“ zaradu na kladionicama.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

2 Komentari

  1. Bravo za najavu predstojeće sezone Bundeslige. Ovi tekstovi su prava mentalna relaksacija, barem za mene. A mogu da posluže kao korisno štivo kladioničarima ili pasioniranim igračima Bundesliga Fantasy.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje