petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čempionšip: Može li Fulam preko Redinga do 2. pozicije?

Večeras u terminu od 20 časova i 45 minuta odigraće se ukupno 10 od 11 utakmica 42. kola Čempionšipa koje su zakazane za ovaj utorak. Jedna od njih biće duel između Fulama i Redinga, koji bi mogao itekako da promeni situaciju na vrhu tabele najpopularnije druge lige na svetu.

Sigurno da je ekipa Fulama trenutno najveća asocijacija ovdašnjim navijačima kada se pomene engleski Čempionšip, a tim Slaviše Jokanovića, kako se sezona privodi kraju, ima sve veće šanse da izbori plasman u elitni rang, i to kako… Fulam je tokom poslednjih meseci prošle godine zauzimao tek sredinu tabele, da bi sada bili konkurenti za mesto koje direktno vodi u Premijer Ligu posebno zbog niza od 19 mečeva bez poraza (15 pobeda i 4 remija).

Mitar je za Fulam postigao 9 golova na 12 mečeva

Naravno, zasluge za to pripadaju celoj ekipi iz Londona, ali svakako da se u poslednjih nekoliko meseci ime napadača i srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića itekako stavlja ispred svih, pa nije čudo zašto navijači tima sa “Krejven Kotidža“ uz veliko poštovanje govore o Mitru, ili od skora “Mitroglicerinu“.

Da ne dužimo, Fulam danas ima izvanrednu priliku da preskoči Kardif i da se nađe u samom vrhu tabele odmah iza Vulverhemptona, koji je ove sezone nenadmašiv. “Crno-beli“ u ovom trenutku imaju samo 2 boda manje od tima iz Velsa, ujedno i 1 meč više, ali svakako da će momcima koje vodi Nil Vornok biti izuzetno teško na večerašnjem gostovanju Aston Vili.

Sa druge strane, Reding je siguran na donjem delu sredine tabele, pošto od kritičnog Barnslija imaju 5 bodova više, ali sudeći po formi timova iz donjeg doma oni nemaju razlog da brinu za opstanak. Iako su pružili nekoliko kvalitetnih izdanja tokom marta meseca mišljenja smo da će im Fulam ipak biti preveliki zalogaj.

Što se tiče izostanaka, Slaviša Jokanović neće imati previše problema, s’ obzirom da je pod upitnikom samo defanzivac Flojd Ajide (27/4), dok će pak “Kraljevi“ uskraćeni za nastup defanzivca Pola Mekšena (25/0) i napadača Gerata Meklirija (18/0), kao i još nekoliko ne toliko bitnih igrača.

Mišljenja smo da će ovaj meč tim Fulama rutinski okrenuti u svoju korist te da će večeras imati razloga za novo slavlje, nadamo se i zbog prelaska na 2. mesto (ukoliko Aston Vila ostane neporažena od Kardifa). Aleksandar Mitrović u tandemu sa talentovanim Sesenjonom pokazuje da ni jedan golman nema lak zadatak, pa mislimo da će protiv Redinga, kome zaista nedostaje motiva za preostale mečeve, postići bar 2 komada – naravno uz pobedu i nastavak niza bez poraza još od sredine decembra.

Predlog: 1&D2+ @1,50 i 1&2-5 @1,75 (kladionica Maxbet)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje