četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čempionšip: “Vukovi“ napadaju posustale “Ovnove“

Prvoplasirana ekipa engleskog Čempionšipa, popularni Vulvsi, danas će od 20 časova i 45 minuta na stadionu “Molinju“ ugostiti posustalog giganta – Darbi Kaunti.

Vulvsi bi na ovom meču zasigurno morali da odnesu sva 3 boda, čime bi nekoliko kola pre kraja sezone bili sigurni na čelu tabele. Do juče drugoplasirani Kardif pretrpeo je poraz od Aston Vile čime je pao na mesto niže, a zahvaljujući pobedi nad Redingom, tim Fulama našao se za petama popularnim “Vukovima“ sa 8 bodova manje.

Sve u svemu, nakon jednog perioda loših rezultata uspeli su da se vrate u pobedničku formu pa su sada neporaženi na poslednjih 5 mečeva gde su upisali čak 4 trijumfa i 1 remi uz solidnu gol razliku 11:4.

Tim Nuna Espirito Santua zaista jeste fantastičan, svoj kvalitet pokazali su u prošlom kolu pobedivši Velšane, te su im tako naneli tek drugi poraz u Čempionšipu ove godine. Nema sumnje da će se kroz par meseci takmičiti u Premijer Ligi, ali još uvek ne možemo da tvrdimo da li će u elitu ući sa 1. ili 2. mesta – za to tek treba da vidimo.

Darbi Kaunti je pak dosta popustio u poslednjih nekoliko meseci, a iako su zabeležili trijumfe na poslednja 2 meča (protiv Prestona i Boltona) jasno je da nešto ne štima u ekipi “Ovnova“ kao što je to bio slučaj u prvom delu sezone. Tako je Darbi prekinuo niz od 8 mečeva bez pobede pošto su pre navedena 2 trijumfa upisali 5 remija i 3 poraza.

“Crno-beli“ sada zauzimaju 5. poziciju što ih i dalje drži u borbi za plasmanom u Premijer Ligu, ali činjenica da je Midlsbro (koji igra nešto kvalitetnije) pao ispod crte zaista treba određenim delom da utiče na članove Darbija. Ukoliko do kraja sezone ne poprave igru i ne nastave niz povoljnih rezultata, zasigurno će izgubiti ovu prednost od 2 boda koju drže nad sada sedmoplasiranim Midlsbroom.

Što se tiče izostanaka tim Vulverhemptona je u mnogo boljoj situaciji pošto glavni trener neće računati samo na duže odsutnog golmana Ikemea i Ajea, dok je napadač Brajt Enobahare (19/1). Sa druge strane, Darbi će biti oslabljen neigranjem vezista Ikeči Anje (7/0), Bredlija Džonsona (29/4) i Markusa Olsona (12/0), a takođe i drugog strelca Sema Vinala (17/6), koji je van terena duži vremenski period.

Vulvsi na ovom meču ne bi trebali da imaju mnogo problema, jednostavno u mnogo boljoj su formi, imaju višestruko kvalitetniji tim, a eventualni trijumf pred svojim navijačima donekle bi im povećao šanse za ostanak na 1. mestu. Darbi igra nešto slabije u poslednje vreme, pa i ne očekujemo da urade isto večeras kao što su uradili na mečevima protiv Boltona i Prestona. Sve u svemu, očekujemo pobedu domaćeg tima te odvajanje od drugoplasiranog Fulama koji sve iznenađuje svojom odličnom igrom.

Predlog: 1 @1,60 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje