petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Crveno – beli posle gubitka ABA lige, menjaju tim pred Superligu!

Puno prašine se diglo posle finalne serije Aba regionalne košarkaške lige, bilo je povika na suđenje, oštrih reči predsednika klubova, kritka učinka pojedinaca i svega drugog što prati ovako velike mečeve na našim prostorima. Novi prvak Aba lige je ekipa podgoričke Budućnosti kojoj je ovo prva titula i ona će predstavljati regionalno takmičenje u ULEB Euroligi u sezoni 2018/19.

Što se tiče poraženog tima, ekipe Crvene Zvezde, uprava ovog kluba odlučila je da se posle finalne serije rastane sa plejmejkerom Dilanom Enisom, koji nije prikazao očekivane partije, a u nastavku sezone će nastupati u redovima španske Saragose, a izgleda da će istim putem i krilni-centar Milko Bjelica!

Enis je prvi deo sezone 2017/18 proveo u ekipi Mega Bemaks gde je bio jedan od najboljih igrača sa 18,6 poena po meču, 4,6 skoka i 5,4 asistencije, po prelasku u Zvezdu nije pružao partije na tom nivou, u okviru Evrolige imao je prosek 6,5 poena po meču, 1,8 skok i 1,6 asistencije.

Milko Bjelica je posle sjajno odigranog prvog dela sezone, dosta pao u formi, da bi u finalnoj seriji bio među najlošijim igračima tima.

Kao zamena za ove igrače, u tim Crvene Zvezde prekomanodvani su plejmejker Filip Čović i krilni igrač Aleksa Radanov.

Filip Čović je ove sezone igrač sa najboljim indeksom u ekipi FMP-a sa 16,2 indeksnih poena po meču (15,8 poena, 7,4 asistencije, 2,5 skoka). Aleksa Radanov ima 7,1 indeksna poena po meču (8,2 poena po meču, 3,6 skoka i 1,7 asistencija).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje