četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Danas je na programu “Uralski derbi“!

Danas nas od 9 časova i 30 minuta očekuje “Uralski derbi“, koji će se u okviru 18. kola ruske Premijer Lige odigrati između Urala iz Jekaterinburga i Amkara iz Perma. Napominjemo, prvobitno je bilo planirano da se ova utakmica odigra na stadionu “SKB-Bank Arena“ u Jekaterinburgu, ali je ta odluka promenjena zbog nespremnosti stadiona za odigravanje narednih prvenstvenih utakmica, te će Ural zvanično biti domaćin na stadionu “Zvezda“ u Permu.

Ural iz Jekaterinburga se nakon istorijskog uspeha i prolaska u polufinale ruskog nacionalnog kupa počinje okretati i ka nacionalnom prvenstvu te države. “Bumbari“ su prolaz u predposlednju fazu kupa izborili boljim izvođenjem penala protiv ekipe Krasnodara. Važno je reći da je ekipa iz Jekaterinburga već u 33. minutu imala zaostatak od čak 3:0, nakon čega su usledili fantastični golovi novopridošlih igrača, Vladimira Iljina (35′) i Erika Bikfalvija (53′ i 65′), što je konačan rezultat te utakmice postavilo na 3:3. Tokom produžetaka bilo je sjajnih prilika sa obe strane, ali je zahvaljujući strogoj defanzivi domaće ekipe konačan ishod bio odlučivan šutevima sa bele tačke, koji su završeni sa 4 pogotka Urala i 3 pogotka Krasnodara. Što se tiče ruskog prvenstva, Ural u 18. kolo ulazi sa 14. pozicije, gde imaju 14 bodova iz 17 utakmica, jer su zabeležili 3 pobede, 5 remija i 9 poraza. Sudeći po rečima glavnog trenera Aleksandra Tarhanova ne očekuje se veliki broj promena u startnoj postavi u odnosu na onu protiv Krasnodara. Ural bi od prvog minuta trebao da nastupa u formaciji 4-2-3-1, gde će na golu stojati Nikolaj Zabolotnji. U odnosu na sastav protiv Krasnodara (Dancev, Balažic, Dinga, Kulakov – Emeljanov, Fidler – Lungu, Bikfalvi, Dimitrov – Iljin) očekuje se jedina izmena na poziciji štopera gde bi umesto mladog srpskog reprezentativca Dominika Dinge mogao nastupiti Aleksandr Novikov.

Amkaru iz Perma duel protiv Urala predstavlja prvi zvanični susret u 2017. godini, jer su pre toga odigrali samo 5 prijateljskih utakmica u periodu od 25. januara do 18. februara. U prolećni deo sezone ulaze sa 7. pozicije i 27 prikupljenih bodova iz 17 utakmica, jer su zabeležili 7 pobeda, 6 remija i 4 poraza. Zbog samo 12 primljenih golova Amkar je dobio titulu ekipe sa drugim najboljim defanzivnim redom u ligi, odmah iza CSKA koji je primio 11 golova. Tokom zimskog prelaznog roka iz Amkara su otišli golman Aleksandr Selihov (18n/-13g) i štoperi Georgij Džikija (17n/1g/1a) i Robert Arzumanjan (0n/0g/0a), dok su stigli golman Denis Vambolt (Baltika), krilni napadač Oleg Miščenko (Iljičevac, istek pozajmice) i centralni napadač Aleksej Gasilin (Zenit-2). Što se tiče priprema, odigrali su ukupno 5 prijateljskih utakmica, a zabeležili su 1 pobedu, 2 remija i 2 poraza. U tom periodu slavili su nad Aktobeom (1:0), remizirali su sa Vardarom (1:1) i Željezničarom (0:0), dok su poraženi od Botošanija (3:0) i Šerifa iz Tiraspolja (2:1). Što se tiče prvog zvaničnog susreta u ovoj godini, veoma je teško predviveti sastav koji će zaigrati od prvog minuta utakmice. Neka naša očekivanja su formacija 5-3-2 gde će na golu stojati Dmitrij Homič. Ispred njega očekujemo Brajana Idovu na levoj i Aleksandra Miljkovića na desnoj strani, dok će na poziciji štopera najverovantije stojati Nikolaj Zajcev, Petar Zanev i Seku Konde. Na pozicijama veznih igrača očekujemo Januša Gola, Fegora Ogudea i Pavla Komolova, dok u sam vrh napada idu Darko Bodul i Aleksej Gasilin, koji je sa 8 postignutih golova bio najbolji strelac drugoligaša Zenita-2 tokom prvog dela sezone.


 Poslednjih 5 međusobnih utakmica Urala i Amkara:

26.10.16 KUP Amkar Ural* 1 : 1 (0 : 1)
21.08.16 PL Amkar Ural 1 : 0 (0 : 0)
08.05.16 PL Amkar Ural 1 : 1 (1 : 1)
24.10.15 PL Ural Amkar 3 : 1 (1 : 0)
21.03.15 PL Ural Amkar 1 : 0 (0 : 0)

Kvote: 2,65 | 2,75 | 3,05 (kladionica Sekabet)

Ural je bez ikakve sumnje dosta izmoren nakon veoma teške kup utakmice protiv moćnog Krasnodara, dok Amkar, iako bez pravog treninga pred prolećni deo sezone, ima veliku prednost u domaćem terenu i sveopštem kvalitetu tima. Sudeći po trenutnim formama timova, kao i prema raniji međusobnim rezultatima, naš predlog za ovu utakmicu je dupla šansa “X2“ koja se plaća kvotom 1,40.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje