četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Del Potro slavio u derbiju, De Minaur u finalu!

 

Huan Martin Del Potro pobedio je u polufinalu Ouklenda Davida Ferera sa 2-0, po setovima 6-4 6-4.
Oba tenisera su se mučila sa svojim servisima, a podatak da smo na meču videli 13 brejk lopti svakako  potvrđuje tu tezu.
Ipak, nešto agresivnija igra Del Potra dala je rezultata, pa je Del Potro na kraju zasluženo otišao u finale. Ovom pobedom Del Potro je smanjio na 6-5 kada je međusobni skor u pitanju.

Argentinac će u finalu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta koji je u neverovatnom meču dobio Robina Hasea posle tri taj brejka.
Sva tri seta su bila preslikana, jer smo u svakom setu videli po brejk na obe strane. U onim ključnim trenucima Agut je bio skoncentrisaniji i na kraju slavio , mada ne bi bilo ne zasluženo i da je Hase pobedio.

Agut i Del Potro do sada su se sastali četiri puta, a Del Potro vodi sa 3-1.

Finale se igra u subotu od 02:30

Australijski teniser Aleks De Minaur pobedio je Beonu Pera sa 2-1, po setovima 4:6 6:1 6:1, i tako se plasirao u svoje prvo finale. Meč je bio na visokom nivou sa dugim razmenama. U prvom setu na 5-4 za Pera, De Minaur promašuje jedan zicer i tako poklanja gem Peru koji je posle lagano odservirao za prvi set.

Drugi set kreće u istom ritmu sve do trenutka kada je Per trazio čelendz za jedan drop šot  koji je ipak bio u autu. Tu Benoa Per ulazi u kontra ritam i može se reći da je to bio početak kraja. Od tog trenutka Francuz nije bio isti igrač i pobeda De Minaura nije dolazila u pitanje, iako je Per imao šansi da dobije.

De Minaur će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva koji je bio bolji od Fabia Fonjinija sa 2-1, po setovima 2-6 6-4 6-1.

Do sada njih dvojica se nisu sastajala, a ko god pobedio to će mu biti prvi trofej u karijeri.

Finale se igra u nedelju u 09:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje