U 4.30 ujutru u Oracle areni sastaće se Golden State Warriorsi i Oklahoma Thunder. Ovo će biti drugi duel ovih timova u sezoni, a sve opet će sve oči biti usmerene ka Kevin Durantu i Russell Westbrooku, do prošlosezonske saigrače i braću.

OKC Thunder će nastaviti seriju gostovanja u januaru, a drugi put će ove sezone biti u Oracle areni. Oklahoma ima svoje uspone i padove ove sezone, ali trenutno se nalaze na 6. mestu iza Utah Jazz sa skorom 25-18.

Glavni kandidat za MVP nagradu je Russell Westbrook zvani tripl-dabl mašina koji se pre par utakmica pridružio se Oscar Robertsonu i Wilt Chamberlainu kao jedini u istorjiji koji je u sezoni zabeležio 20 ovakvih izdanja, a tek je 43 utakmice odigrano u sezoni. Westbrook beleži u proseku 30,7 poena 10,3 asistencije i 10,5 skokova. Osim njega, veliku produktivnost u ekipi Oklahome sa klupe doprinosi turski igrač Enes Kanter. Centar beleži 14,4 poena i 6,7 skokova za 21,5 minut.

Iako su outsajderi, Oklahoma se neće predati u duelu sa šampionom Zapada. Prvi duel dobili su Warriorsi 3. novembra. Westbrook je imao šut 4-15 za 20 poena ukupno, na njemu je flaster igrao odlični Klay Thompson, nema sumnje da će i danas biti isti slučaj. Zanimljivo je daje Enes Kanter proveo samo 3 minuta u igri u ovom meču, a imao je i verbalnu raspravu sa Kevin Durantom.

https://www.youtube.com/watch?v=RfbIeA9META

Bivši igrač OKC- popularni KD završio je utakmicu sa 39 poena (uključujući i 7 trojki). Stephen Curry imao je 21, a Klay Thompson 18 poena u pobedi 122-96.

Iako se 3. novembar čini kao miljama daleko, i kao da Oklahoma nije isti tim kao tada, oni moraju imati drugačiji pristup meču. Iako ovo nije obična utakmica jer se sastaju Durant i Westbrook, ipak je regularni deo sezone i možda se ukrste u Plejofu, a pored toga igraju se još 2 utakmice u Oklahomi.

Statistika Russell Westbrooka poslednjih 9 duela u regularnoj sezoni protiv GSW: 20, 22, 26, 27, 17, 22, 33, 34, 31.

Statistika Russell Westbrooka u poslednjih 7 duela u prošlogodišnjem Plejofu protiv GSW: 19, 28, 31, 36, 30, 16, 27.

Ukoliko žele da meč zadrže u egalu, produktivnost Westbrooka mora biti na visokom nivou. Međutim imajući u vidu formu Golden State-a koji je uništio Cleveland i činjenicu da osim Westbrooka i Kantera nemaju izrazito dobre skorere, biće veoma teško.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here