petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Eredivisie (Holandija): Najava sezone i predstavljanje timova (3. deo)

Ukoliko još niste, pročitajte prvi i drugi deo najave sezone, a danas ćemo u okviru ovog članka ispisati treći deo najave, a uskoro vas očekuje i četvrti deo. Kako ne bismo mnogo dužili, krenućemo odmah sa timovima, tačnije odande dokle smo stali prošli put. Uživajte!


Breda

Naziv stadiona: Rat Verlegh Stadion
Grad: Breda
Kapacitet stadiona: 19.000 mesta
Godina osnivanja: 1912. godina
Menadžer: Stijn Vreven

Breda se domogla prvog ranga takmičenja, te je pitanje kako će ući u ovu sezonu, s obzirom na to da razlika u igri postoji u ova dva šampionata. Može se reći da je Breda pripremne utakmice odigrala solidno, te da su uspeli da su fudbaleri holandskog prvoligaša mogli da se nose i sa nešto kvalitetnijim ekipama, i to bez mnogo problema. Prvenstvo će započeti utakmicom protiv Vitese-a, gde, kladioničarski opravdano, zauzimaju ulogu autsajdera. Breda je do promocije došla kroz plej-of, a bila je poslednjeplasirana ekipa koja ima pravo ulaska u isti. Međutim, to dovoljno govori o borbenošću ovog tima, te da ga ne treba tek tako lako otpisati ni u jednom kolu.

Transferi:

Kada su u pitanju transferi, treba da znate da je najzvučnije pojačanje, Menno Koch, koji igra na poziciji štopera, plaćen svega 90 hiljada funti, a dolazi iz PSV-a. Pored njega, stigao je i centralni vezni Rai Vloet iz PSV-a za istu sumu novca, a stigli su još i: golman Nigel Bertrams iz Viljema II, desni bek James Horsfield iz U23 tima Mančester Sitija, ofanzivni vezni Paolo Fernandes poslat je na pozajmicu iz istog kluba, kao i levo krilo Thomas Agyepong i centralni bek Pablo Marí, ali i levi bek Angeliño i centralni napadač Thierry Ambrose. Centralni bek Karol Mets stigao je iz Vikinga, dok su Daan Klomp, Bradley Vliet, Thomas Marijnissen, Karol Niemczycki, Diego Snepvangers i Richelor Sprangers stigli iz U19 tima Brede.

Centralni napadač Cyriel Dessers napustio je klub i prodat je u Utreht za 315 hiljada funti, a klub su napustili i levo krilo Danny Verbeek, koji je prešao u Den Boš, centralni bek Jesse van Bezooijen prešao je u belgijski Zwarte Leeuw, centralni bek Gino Demon prešao je u U21 tim Utrehta, centralni vezni Grad Damen prešao je u Helmond na pozajjmicu, dok su se sa pozajmice u svoje klubove vratili Thomas Agyepong, Shane O’Neill, Jari Oosterwijk, Jorn Brondeel, Brandon Barker, James Horsfield, Ashley Smith-Brown i Charni Ekangamene. O nekim igračima je bilo reči u pasusu iznad, a to su fudbaleri koji su se po isteku pozajmice vratili u svoj klub, ali su potom ponovo poslati na pozajmicu u Bredu.

Vrednost tima se procenjuje na 6.75 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Mišljenja smo da Breda teško može da održi status prvoligaša, ali svakako da će svakom timu umeti da napravi itekako velike muke. Nadamo se da će ponoviti prethodnu sezonu, gde će upornošću dokazati da vrede.


Cvole

Naziv stadiona: MAC³PARK Stadion
Grad: Cvole
Kapacitet stadiona: 13.250 mesta
Godina osnivanja: 1990. godina
Menadžer: John van ‘t Schip

Kao klub koji je osnovan pre samo 27 godina, Cvole u poslednjih par sezona uspeva da se održi na najvišem mogućem nivou, a dokaz da ova ekipa uprkos činjenici da ima mali budžet uspeva da opstane u prvoj ligi od sezone 2012/13. Najpre su to bile visoke pozicije, a vremenom se finalna pozicija holandskog prvoligaša spuštala sve niže, te se prošle sezone nekako održao u ligi, a bilo bi lepo da se održi i ove. Prvenstvo počinje protiv Rode, a utakmica će se igrati 13.8. od 12:30 po našem vremenu, u već tradicionalnom terminu za Holanđane. Kao i svi do sad analizirani Holanđani, fudbaleri Cvole-a su pripremne utakmice shvatili prilično ozbiljno i pružili fantastične rezultate. Međutim, kako su pripreme jedno, a prvenstvo drugo, ne preostaje nam ništa već da sačekamo početak istog.

Transferi:

Uprava kluba dovela je malo igrača, a to su: golman Diederik Boer iz Ajaksa, centralni napadač Piotr Parzyszek iz De Grafšapa, centralni vezni Erik Bakker iz Kambura, ofanzivni vezni Younes Namli iz Herenvena, levi bek Dico Koppers iz Viljema II i centralni vezni Bas van Wijnen iz U21 tima Cvole-a.

Spisak odlazaka je nešto veći, s obzirom na to da su se privremena pojačanja vratila u svoje klubove. Defanzivni vezni Danny Holla prešao je u Tvente, golman Kevin Begois u Groningen, centralni napadač Anass Achahbar u NEC, kao i centralni bek Ted vande Pavert (u pitanju su dve pozajmice za NEC), a levo krilo Hervin Ongenda trenutno je bez angažmana. U svoje klubove su se sa pozajmice vratili Calvin Verdonk, Nicolai Brock-Madsen, Gustavo, Django Warmerdam, Queensy Menig, Hachim Mastour i Ouasim Bouy.

Vrednost tima se procenjuje na 11.66 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Bila bi šteta da Cvole napusti prvenstvo nakon mnogo odlično odigranih sezona, te se nadamo da će se, kao i prethodne, uz dosta truda i rada održati u prvenstvu, te da ga u sezoni 2018/19 nećemo gledati u drugoj ligi.


PSV Ajndhoven

Naziv stadiona: Philips Stadion
Grad: Ajndhoven
Kapacitet stadiona: 36.150 mesta
Godina osnivanja: 1913. godina
Menadžer: Phillip Cocu

Da je sezona za PSV mogla da krene gore, teško, ali sigurno da Filip Koku neće dozvoliti da šampionat po ovaj tim krene krivim putem. PSV je ispao u kvalifikacijama za Ligu Evrope uz dva poraza od Osijeka, te ni u prijateljskim utakmicama nije briljirao. Na poslednjih 5 susreta, PSV nije ostvario nijedan trijumf. Prvenstvo otvara utakmicom protiv Alkmara, a teško da će gosti moći da naprave čudo na ovom susretu. PSV je prethodnu sezonu završio na 3. poziciji uz čak 6 bodova manje u odnosu na Fejnord, ali uz 14 bodova više u odnosu na četvrtoplasirani Utreht.

Transferi:

Na tržištu PSV do sada nije bio previše aktivan, a kao što to i može da se očekuje od Holanđana, najveći broj igrača stigao je upravo iz U21 tima PSV-a, a to su Albert Gudmundsson, Dante Rigo, Yanick van Osch, Sam Lammers i Pablo Rosario. Pored njih, levo krilo Hirving Lozano stigao je iz meksičke Pačuke za 7.20 miliona funti, a centralni bek Derrick Luckassen stigao je u klub iz AZ Alkmara za 4.50 miliona funti. Rai Vloet, Marcel Ritzmaier, Jordy de Wijs i Adam Maher vratili su se u PSV sa pozajmica, te trenutno borave u Ajndhovenu.

Davy Pröpper, centralni vezni fudbaler, prešao je u Brajton za 11.70 miliona funti, centralni bek Héctor Moreno prešao je u Romu za 5.13 miliona istih, levi bek Jetro Willems u Ajntraht Frankfurt za 4.50 miliona, defanzivni vezni Andrés Guardado u Real Betis za 2.25 miliona, golman Remko Pasveer u Vitese za 405 hiljada funti, centralni bek Menno Koch u Bredu za 90 hiljada, kao i Rai Vloet (o njemu je bilo reči u pasusu iznad). Na pozajmicu u Rodu poslat je golman Hidde Jurjus, a sa pozajmice su se u svoje klubove vratili Siem de Jong i Oleksandr Zinchenko.

Vrednost tima se procenjuje na 80.33 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

PSV ove godine ima velike šanse da se domogne titule, samo je pitanje adekvatnog ulaska u prvenstvo. Pre svega, Koku mora da vrati pobednički mentalitet igračima, igrači u šampionat moraju da uđu spremni, jer, kao što i sami vidite, na kraju prvenstva bodovi odlučuju, a razlika bude vrlo mala. Liga se osvaja pobedama nad „manjim“ klubovima, a to je ono gde PSV ne sme da kiksne.


Roda

Naziv stadiona: Parkstad Limburg Stadion
Grad: Kerkrade
Kapacitet stadiona: 19.979 mesta
Godina osnivanja: 1962. godina
Menadžer: Robert Molenaar

Nakon što je prethodne sezone jedva izborila opstanak, Roda će ove sezone imati sličan cilj, a to je izboriti se barem za poziciju broj petnaest. Prvenstvo otvara na gostovanju u Cvole-u, a kako smo o toj ekipi već pisali, o ovoj utakmici nećemo pisati unapred, već ćete o istoj moći da pročitate kada dođe vreme. Roda je odigrala svega 3 prijateljske utakmice, i na sve tri je slavila, te je gol razlika ove ekipe sa ta tri meča solidnih 7:3. Iako je teško bilo šta prognozirati unapred, može se reći da Rodu očekuje vrlo teška sezona, kvalitet drugih ekipa iz sezone u sezonu raste, a pomenutom klubu ne preostaje ništa sem da se grčetivo bori za opstanak, ponovo.

Transferi:

U klub su stigli: golman Filip Kurto iz Ekselsiora, desno krilo Mario Engels iz Slask Vroclava, centralni napadač Jorn Vancamp iz Anderlehta (pozajmljen igrač), ofanzivni vezni Simon Gustafson iz Fejnorda (pozajmica), golman Hidde Jurjus iz PSV-a (pozajmica) i centralni vezni Tsiy William Ndenge iz Borusije iz Menhengladbaha (pozajmica). Pored ovih fudbalera, Célestin Djim i Nicky Souren stigli su u klub iz U21 tima Rode, a Farshad Noor se vratio sa pozajmice iz Kambura (potom prosleđen u švedski AFC United), dok se kiparski fudbaler, Nestoras Mytidis vratio sa pozajmice, a potom je ponovo poslat u AEK Larnacu, ovog puta za stalno.

Kada su u pitanju odlasci igrača, otišli su: golman Benjamin van Leer u Ajaks za 630 hiljada funti, levo krilo Simeon Raykov u Lokomotivu Plovdiv, golman Nick Wolters u Dordreht, centralni vezni Marcos Gullón (ne znamo gde je prešao), centralni vezni Jens van Son u Den Boš, centralni napadač Simon Church (ne znamo gde je prešao), golman Yves De Winter u KSV Roeselare, centralni vezni Tom Van Hyfte u KFCO Beerschot, ofanzivni vezni Stefan Savić u Olimpiju, levi bek Kahraman Demirtas postao je slobodan agent, dok su se sa pozajmice u svoje klubove vratili Abdul Ajagun, Beni Badibanga, Martin Milec, Bryan Verboom, Athanasios Papazoglou i Lyes Houri.

Vrednost tima se procenjuje na 7.83 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Ako Roda ove sezone uspe da ostvari opstanak, to će za fudbalere pomenutog kluba sigurno biti premija. Stoga, reći ćemo da je 15. mesto idealno za ovaj tim, a nadamo se da će uspeti da se domognu istog na kraju sezone, i da neće morati da igraju plej-of, ponovo.


Sparta Roterdam

Naziv stadiona: Sparta-Stadion Het Kasteel
Grad: Roterdam
Kapacitet stadiona: 11.026 mesta
Godina osnivanja: 1888. godina
Menadžer: Alex Pastoor

Sparta će imati interesantno otvaranje sezone, a sastaće se sa ekipom po imenu Venlo, tačnije ekipom koja je tek „zakoračila“ u prvenstvo, te će ova utakmica biti preteška za prognoziranje. Elem, Sparta je pripremne utakmice odigrala nešto lošije u odnosu na ostale ekipe, videli smo čak 3 remija na poslednja 4 susreta, ali to ne znači da je kvalitet fudbala nedostajao na tim susretima, s obzirom na to da su rivali bili Hamburg, Reding i Klub Briž (utakmice gde je konačan ishod završen remijem). Kao i Roda, i Sparta je prethodnu sezonu jedva opstala u ligi, a uz jednak broj bodova kao i NEC, tačnije uz jedan bod više u odnosu na Rodu, Sparta je izbegla plej-of, te je na samom kraju sezone znala da je „sigurna“. I ova ekipa će se ove sezone grčevito boriti za opstanak, a videćemo hoće li u toj nameri i uspeti.

Transferi:

Kada su u pitanju igrači koji su došli u klub, to su centralni napadač Dalibor Volas iz Celje-a, golman Leonard Nienhuis iz Kambura, centralni bek Julian Chabot iz U19 tima Lajpciga, golman Álex Craninx iz Real Madrid Kastilje, defanzivni vezni George Dobson iz U23 tima Vest Hema, defanzivni vezni Franck-Yves Bambock iz španske Ueske, centralni napadač Ragnar Ache iz U21 tima Sparte, kao i defanzivni vezni Robert Klaasen, koji se vratio sa pozajmice iz De Grafšapa, a potom je i prešao u isti klub, ali ovog puta za stalno.

Kada smo već kod odlazaka, vredi spomenuti i ostale, kao što smo to radili i za ostale klubove, bez obzira na to da li se fudbaler vratio kao pozajmljen u isti klub, kao stalan u isti klub, ili bilo gde drugde.

Najzvučniji odlazak jeste centralni bek Rick van Drongelen, koji je prešao u Hamburg za 2.70 miliona funti, te i Denzel Dumfries, desni bek koji je prešao u Herenven za 675 hiljada istih. Iz kluba su otišli i levi bek Serghino Sanches, centralni napadač Roland Bergkamp u Waalwijk, levo krilo Iván Calero u Elče, desni bek Ruggero Mannes u U21 tima Almer Sitija, golman Ricardo Kieboom koji nije potpisao novi ugovor,,levi bek Florian Pinteaux u Chambly, defanzivni vezni Mart Dijkstra u NEC, golman Michael Verrips na pozajmicu u Mastriht, dok su Bryan Janssen, Jaimy Brute, Koen Muller, Alessandro Rodrigues, Jeffrey Neral, Michael Fabrie, Lovette Felicia i Abdul Bai Kamara vratili u U21 tim Sparte iz Roterdama. Centralni napadač mathias Pogba ostao je bez angažmana, dok se defanzivni vezni David Mendes da Silva penzionisao. Levo krilo Jerson Cabral i centralni napadač Martin Pušić vratili su se u svoje klubove.

Vrednost tima se procenjuje na 6.73 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

S obzirom na to da je spisak odlazaka prilično velik, pitanje je kako će tim funkionisati na početku, a i tokom sezone. Naše predviđanje je da će se ova ekipa boriti za opstanak, a ako moramo da prognoziramo tačnu poziciju, neka bude pozicija broj šesnaest.


Pre početka šampionata moći ćete da pročitate i kratke tekstove o ostalim timovima, a naredni članak očekujte uskoro!

Prvi deo najave sezone i predstavljanje timova možete pročitati na sledećem linku, dok drugi možete pročitati na sledećem linku.

Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje