petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Eredivisie (Holandija): Najava sezone i predstavljanje timova (4. deo)

Uz malo zakašnjenje, zbog čega se svima izvinjavamo, predstavljamo vam i poslednjih 5 ekipa u okviru prve lige Holandije, iako se prvo kolo nedavno završilo, a naše tipovanje ostalo je na 5 od 9 pogođenih parova, tačnije na 55% pogođenih parova, nadamo se će vam prijati da pročitate kratak tekst i o preostalih pet ekipa. U pitanju su Tvente, Utreht, Venlo, Vitese i Viljem II. Uživajte!


Tvente

Naziv stadiona: De Grolsch Veste
Grad: Enschede
Kapacitet stadiona: 30.205 mesta
Godina osnivanja: 1965. godina
Menadžer: René Hake

Ako govorimo o početku sezone, kakav je mogao da bude, ispao je odličan. Tvente je poražen od Fejnorda rezultatom 2:1, a na pripremnim utakmicama Tvente je jedna od ekipa koja je iste odigrala katastrofalno, uz tek po koji trijumf. Prethodnu sezonu završio je na sedmoj poziciji, a videćemo hoće li uspeti da ponovi taj uspeh s obzirom na to da konkurencija nije za potcenjivanje. Za 3 dana Tvente će da ugosti Venlo, te će sigurno na tom susretu da „traži“ tri boda.

Transferi:

Iz kluba su otišli: centralni vezni Mateusz Klich u Lids za 1.53 miliona funti, defanzivni vezni Kamohelo Mokotjo u Brentford za 900 hiljada istih, desno krilo Chinedu Ede u Bangkok Junajted, centralni napadač Enis Bunjaki u nama nepoznati klub, golman Sonny Stevens u G. A. Igls, golman Nick Marsman u Utreht, ofanzivni vezni Tim Hölscher takođe u G. A. Igls, dok su se Dylan Seys, Bersant Celina, Enes Ünal i Yaw Yeboah vratili u svoje klubove.

Kada su u pitanju dolasci, najzvučnije pojačanje je centralni napadač Tom Boere iz holandskog Osa, koji je u klub prešao za 360 hiljada funti, potom ofanzivni vezni Haris Vučkić iz Njukasla, ofanzivni vezni Alexander Laukar iz U19 tima Borusije iz Dortmunda, denfazivni vezni Danny Holla iz Cvole-a, centralni napadač Marko Kvasina iz Austrije Beč, centralni vezni Michael Liendl iz Minhena 1860, desno krilo Nikola Gjorgjev iz Grashopera (pozajmica), desno krilo Isaac Buckley-Ricketts iz U23 tima Mančester Sitija (pozajmica), golman Jorn Brondeel iz Liersa, golman Nick Hengelman iz U21 tima Tventea, centralni bek Richard Jensen i desno krilo Dylan George iz istog tima, dok se u klub sa pozajmice vratio i Jari Oosterwijk iz Brede.

Vrednost tima se procenjuje na 15.35 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Teško je bilo šta prognozirati u ovom momentu, ali nam Tvente ne deluje isto kao pre par sezona, da li je to do konkurencije ili pada igre u ekipi, to ne znamo. Elem, očekujemo ga između šestog i osmog mesta i ove sezone, a nadamo se da ćemo biti u pravu.


Utreht

Naziv stadiona: Stadion Galgenwaard
Grad: Utreht
Kapacitet stadiona: 23.750 mesta
Godina osnivanja: 1970. godina
Menadžer: Erik ten Hag

Utreht je prvo kolo otvorio na najbolji mogući način, tačnije deklasirao je Den Hag rezultatom 3:0 u gostima. Pripremni period po ekipu iz Utrehta prošao je solidno, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope domogao su se plej-of faze savladavši najpre Valetu, a potom i poljski Leh. Stoga, sigurno da ih čeka težak vikend, s obzirom na to da prvenstvo ne može da stagnira, a utakmica za Evropu bi pomenutom timu donela veliku sumu novca. Videćemo kako će teći stvari, a možemo da kažemo da nas je prijatno iznenadio igrom u prvom kolu.

Transferi:

Sébastien Haller, centralni napadač, je prešao u Ajntraht iz Frankfurta za 6.30 miliona funti, centralni vezni Sofyan Amrabat je prešao u Fejnord za 3.60 miliona funti, levi bek Kevin Conboy u Randers, golman Robbin Ruiter u Sanderlend, ofanzivni vezni Andreas Ludwig u Magdeburg, defanzivni vezni Wout Brama u Central Coast Mariners, ofanzivni vezni Nacer Barazite u Malatijaspor, levi bek Jeff Hardeveld u Herakles Almelo, centralni vezni Darren R osheuvel u Kambur, desno krilo Issa Kallon u Kambur, dok se centralni vezni, Richairo Živković vratio sa pozajmice u Ajaks.

U klub su došli ofanzivni vezni Sander van de Streek iz Kambura za 540 hiljada funti, centralni napadač Cyriel Dessers iz Brede za 315 hiljada istih, defanzivni vezni Anouar Kali za 135 hiljada iz Viljema II, levi bek Urby Emanuelson iz Šefild Venzdeja, golman Nick Marsman iz Tventea, ofanzivni vezni Chris David iz G. A. Igls-a, centralni napadač Jean-Christophe Bahebeck iz PSŽ-a (pozajmica), centralni napadač Simon Makienok iz Palerma, centralni bek Dario Dumić iz NEC-a, centralni napadač Lukas Görtler iz Kajzeslauterna, desno krilo Bilal Ould-Chikh kao slobodan agent, centralni vezni Odysseus Velanas iz U21 tima Utrehta, i Issa Kallon, koji se vratio sa pozajmice iz Emena, ali je, kao što smo rekli, prešao u Kambur.

Vrednost tima se procenjuje na 26.78 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Utreht definitivno ima potencijal da završi u top 5 na kraju sezone, a da li će isti uspeti da iskoristi, ostaje nam da sačekamo i vidimo.


Venlo

Naziv stadiona: Seacon Stadion De Koel
Grad: Venlo
Kapacitet stadiona: 8000 mesta
Godina osnivanja: 1954. godina
Menadžer: Maurice Steijn

Venlo je sigurno svakog prijatno iznenadio u prvom kolu ubedljivom pobedom protiv Sparte iz Roterdama, te još jednom dokazao da kvalitet nije isključivo u novcu. Ekipa koja se domogla promocije na kraju prethodne sezone, ove sezone opasno „preti“ da zadrži status prvoligaša. Pripremne utakmice po ovaj tim su bile „tople-hladne“, konstantna forma nije postojala, ali ako nastavi da bude slična ovoj koja je pokazano u prvom kolu, ovaj tim ne treba da brine kada je u pitanju borba za opstanak. Međutim, još je isuviše rano govoriti o tome, pogotovo jer za 3 dana gostuje kod Tvente-a. Jedno je sigurno, očekuje nas uzbudljiva sezona.

Transferi:

Klub su napustili levi bek Cendrino Misidjan, a njegov sledeći „fudbalski potez“ nam nije poznat, a isto važi i za ofanzivno veznog fudbalera po imenu Rintaro Tashima i golmana Roy-a Oomen-a. Takođe, klub su napustili ofanzivni vezni Jasko Džurlić koji je prešao u EVV Echt, centralni vezni Tim Recevuer, koji je prešao u De Grafšap, centralni bek Reno Kochanowski u EVV Echt, levi bek Stijn Brinkman u U21 tim Helmonda, centralni bek Evren Korkmaz u Den Boš, ofanzivni vezni Vincent Bogaerts u U21 tim Venlo-a, desno krilo Leandro Resida postao je slobodan agent, a Gedion Zelalem, Joey Sleegers i Maarten de Fockert su se sa pozajmica vratili u svoje klubove.

U klub su došli golman Lars Unnerstall iz Dizeldorfa, defanzivni vezni Terry Antonis iz PAOK-a, levo krilo Tarik Tissoudali iz Le Avra (pozajmica), centralni napadač Lennart Thy iz bremenskog Verdera (pozajmica), centralni bek Damian van Bruggen iz U21 tima PSV-a (pozajmica), levi bek leroy Labylle iz Mastrihta i levo krilo Jeffrey Rijkers iz U19 tima Venlo-a.

Vrednost tima se procenjuje na 6.91 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Ako sezonu nastave tempom kojim su je započeli, očekujemo opstanak doskorašnjeg drugoligaša u prvoj ligi Holandije bez većih problema.


Vitese

Naziv stadiona: GelreDome
Grad: Arnhem
Kapacitet stadiona: 25.500 mesta
Godina osnivanja: 1892. godina
Menadžer: Henk Fraser

Vitese je šampionat započeo fantastičnom pobedom nad Bredom rezultatom 4:1, a već se u prvom poluvremenu znao konačan ishod meča. Moglo bi se reći da se nije očekivao ovako dobar start pomenute ekipe, ali možda isti može da „nagovesti“ da ove sezone Vitese ima ozbiljne planove kada je u pitanju prvenstvo Holandije. Pripremne utakmice nisu protekle u najboljem svetlu, bilo je dosta remija i po koji poraz, ali to u ovom trenutku i nije toliko važno. Kao i svake sezone, Vitese je doveo velik broj pozajmica, a videćemo kako će se ovi igrači uklopiti u zajedničku igru.

Transferi:

Klub su napustili centralni napadač Yuning Zhang, koji je prešao u VBA za 6.48 miliona funti, centralni napadač Ricky van Wolfswinkel je prešao u Bazel za 3.15 miliona funti, defanzivni vezni Marvelous Nakamba je prešao u Klub Briž za 2.70 miliona funti, desno krilo Arshak Koryan u Lokomotivu iz Moskve, desni bek Kelvin Leerdam u Sounders FC, ofanzivni vezni Valeri Qazaishvili u Quakes, dok su se Matt Miazga, Nathan, Kevin Diks, Lewis Baker, Mukhtar Ali i Adane Tighadouini vratili u svoje klubove sa pozajmice.

U klub su došli levo krilo Bryan Linssen za 900 hiljada funti iz Groningena, defanzivni vezni Mukhtar Ali iz U23 tima Čelsija (koji se po isteku prethodne sezone vratio u U23 tim sa pozajmice, ali je ipak otkupljen), golman Remko Pasveer iz PSV-a za 405 hiljada funti, centralni vezni Thulani Serero iz U21 tima Ajaksa, desni bek Fankaty Dabo iz U23 tima Čelsija (pozajmica), ofanzivni vezni Thomas Bruns iz Herakles Almela, ofanzivni veznii Mason Mount iz U23 ima Čelsija (pozajmica), centralni napadač Tim Matavz iz Augzburga, centralni vezni Charlie Colkett iz U23 tima Čelsija (pozajmica), isto kao i centralni napadač Luc Castaignos i centralni bek Matt Miazga (o kom je bilo reči u pasusu iznad) koji su takođe poslati sa pozajmica, ovog puta iz Sportinga i Čelsija, centralni vezni Julian Calor i levi bek Lassana Faze iz U21 tima Vitese-a, a Valeri Qazaishvili, o kom je takođe bilo reči u pasusu iznad, se iz poljske Legije vratio u Vitese, ali je ipak prodat u Ameriku.

Vrednost tima se procenjuje na 25.29 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Teško je dati prognozu za klub kao što je Vitese, pogotovo u ovako ranoj fazi takmičenja, ali neka to bude jedna od pozicija koja vodi u Evropi naredne sezone, ili makar u plej-of za kvalifikacije.


Viljem II

Naziv stadiona: Koning Willem II Stadion
Grad: Tilburg
Kapacitet stadiona: 14.637 mesta
Godina osnivanja: 1896. godina
Menadžer: Erwin van de Looi

Viljem II nekako uspeva da održi status prvoligaša, iako je pre par sezona bio u nižem rangu takmičenja. Ove sezone će biti pod upitnikom plasman ove ekipe, s obzirom na to da konkurencija nije naivna, te da i ostale ekipe koje će se verovatno boriti za opstanak umeju da pruže itekako dobre partije. Pripremne utakmice Viljem II je započeo sjajno, da bi od utakmice sa Genkom sve krenulo silaznom putanjom. Najpre poraz od Genka, potom remi sa Ajndhovenom, poraz od Briža i potom i ligaški poraz od Ekselsiora. Fudbaleri iz Tilburga moraju da se „trgnu“ što pre, jer vreme itekako brzo prolazi. Videćemo kako će se vremenom odvijati njihova igra.

Transferi:

Kada su u pitanju odlasci iz kluba, najzvučniji odlazak jeste defanzivni vezni Anouar Kali koji je otišao u Utreht za 135 hiljada funti, te centralni vezni Funso Ojo u Skantrop Junajted, desni bek Pele van Anholt u Los Anđeles, levi bek Derrick Tshimanga u Leuven, golman Konstantinos Lamprou u Ajaks, ofanzivni vezni u Erik Falkenburg u nama nepoznati klub, levi bek Dico Koppers u Cvole, desni bek Guus Joppen u NEC, centralni bek Dries Wuytens u Herakles Almelo, golman Nigel Bertrams u Bredu, dok su Vajebah Sakor, Obbi Oulare, Branco van den Boomen i Jari Schuurman sa pozajmice vraćeni u svoje klubove.

Kada su u pitanju dolasci u klub, devetnaestogodišnji centralni vezni fudbaler, Bartlomiej Urbanski došao je iz varšavske Legije za 90 hiljada funti, golman Stefan van der Lei iz Groningena, desno krilo Karim Coulibaly iz Nansija, golman Timon Wellenreuther iz Šalkea, desni bek Fernando Lewisi iz Alkmara, centralni vezni Pedro Chirivella iz U23 tima Liverpula (pozajmica), ofanzivni vezni Dan Crowley iz U23 tima Arsenala, centralni vezni Ben Rienstra iz Alkmara (pozajmica), desno krilo Ismail Azzaoui iz Volfsburga (pozajmica), levi bek Konstantinos Tsimikas iz Olimpijakosa (pozajmica), centralni vezni Thomas Kok iz U21 tima Viljema II, i centralni bekovi Victor van den Bogert i Dylan Ryan iz U19 tima Viljema II.

Vrednost tima se procenjuje na 10.58 miliona funti.

Očekivanja uredničkog tima:

Pred Viljemom II nije laka sezona, biće interesantno ispratiti sam početak šampionata posmatran iz njihovog ugla, a upravo bi isti mogao da ima jako velik uticaj za kasniji plasman ove ekipe. Voleli bismo da i ove sezone klub iz Tilburga opstane u ligi, a nadamo se da će u toj nameri i da uspe.


Prvi deo najave sezone i predstavljanje timova možete pročitati na sledećem linku.

Drugi deo najave sezone i predstavljanje timova možete pročitati na sledećem linku.

Treći deo najave sezone i predstavljanje timova možete pročitati na sledećem linku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje