petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evropske kvalifikacije za svetsko prvenstvo (9. jun)

Nakon serije prijateljskih utakmica, na red su došle i one od većeg značaja za reprezentacije, tačnije kvalifikacije za predstojeće svetsko prvenstvo koje će se odigrati u Rusiji. U petak, 9. juna, odigraće se utakmice 6. kola pojedinih grupa, a uz početak ovog kola zvanično smo “ušli” u drugi krug grupne faze kvalifikacija. Želimo vam da uživate uz reprezentativni fudbal, ali i da naplatite svoje tikete, pa da ugođaj bude kompletan!

Utakmice se igraju od 20:45 po našem vremenu, a kvote prikazane u tekstu su uzete iz kladionice MaxBet.

Andora – Mađarska
Andora će ugostiti Mađarsku u okviru grupe B, gde je situacija za domaću reprezentaciju potpuno jasna. Jedini gol Andora je postigla protiv Švajcarske, i to u 91. minutu utakmice, što je ujedno bilo i sve što je ova reprezentacija uradila u okviru kvalifikacija. Sa druge strane, Mađarska je na proteklom prvenstvu Evrope pokazala da može da se nosi sa jakim rivalima onda kada to želi, a u okviru kvalifikacija ima dve prilično velike prepreke, a to su Portugal i Švajcarska. S tim u vezi, Mađari na ovoj utakmici moraju do tri boda kako bi makar malo smanjili zaostatak koji imaju u odnosu na pomenute reprezentacije, a naše je mišljenje da će gosti pokušati da dođu do pobede ekstremno brzo, te da će od samog starta krenuti itekako ofanzivno.

Predlog za klađenje:
Tip koji predlažemo na ovoj utakmici je 2&1P1+&2P1+ (pobeda Mađarske uz makar jedan postignut gol u oba poluvremena) koji se plaća kvotom 1,55.

Belorusija  – Bugarska
Belorusija i Bugarska odmeriće snage u okviru grupe A, gde Bugari i dalje imaju kakve-takve teorijske šanse da završe na drugoj poziciji, dok je za Belorusiju ovaj ciklus kvalifikacija manje-više završen. Domaća reprezentacija i dalje nema nijednu pobedu, dok Bugari i dalje nemaju remi. Biće prilično interesantno ispratiti meč između dve reprezentacije koje su u katastrofalnim formama. Naime, Belorusija je poražena na poslednje 4 utakmice, dok su Bugari na poslednje četiri utakmice u gostima primili čak 18 golova. Obe reprezentacije nisu pokazale spektakularan fudbal u proteklom periodu, a jedino iznenađenje priredili su Bugari kada su slavili protiv Holandije u poslednjem kolu.

Predlog za klađenje:
Uprkos činjenici da Bugari primaju dosta golova u gostima, naše mišljenje je da na ovoj utakmici neće biti mnogo golova, te tipujemo 0-2 po kvoti 1,60.

Bosna i Hercegovina – Grčka
Možda i najinteresantniji meč u petak biće upravo između Bosne i Hercegovine i Grčke, gde domaća reprezentacija ima prilično kvalitetnu ekipu, dok Grci igraju standardno toplo-hladno, te se od njih nikad ne može sa sigurnošću znati kakav meč može da se očekuje. U grupi H se za plasman na svetsko prvenstvo bore Belgija, Grčka i BiH, dok Kipar, Estonija i Gibraltar već sada ne mogu da očekuju mnogo. Treba pomenuti da Grci igraju prilično čvrsto jer su primili svega 3 gola u dosadašnjem toku kvalifikacija, ali su reprezentativci Bosne i Hercegovine postigli čak 13. Kao što smo već napisali, očekuje nas vrlo kvalitetan i interesantan meč.

Predlog za klađenje:
Na utakmici između ove dve reprezentacije tipujemo na pobedu Bosne i Hercegovine, a kvota iznosi 1,70. Borba tek ima da se “zakuva”, a pobeda bi samo doprinela tome.

Estonija – Belgija
Teško da bi išta osim pobede Belgije moglo da se dogodi na utakmici između Estonije i pomenute reprezentacije, pogotovo što su Estonci primili čak 15 golova u dosadašnjem toku kvalifikacija, što je u proseku čak 3 po utakmici. Sa druge strane, gol razlika od 22:2 koju imaju Belgijanci definitivno govori o kvalitetu koji ova reprezentacija poseduje. Mislimo da ovde ne bi trebalo da postoji apsolutno nikakvih problema za gostujući sastav, te da će ovo biti samo još jedan trijumf koji će im obezbediti prvu poziciju.

Predlog za klađenje:
Naš predlog za klađenje je da fudbaleri Belgije postižu najmanje 3 gola na utakmici, a kvota za tip G3+ iznosi 1,70.

Farska Ostrva – Švajcarska
Farska Ostrva će odmeriti snage sa Švajcarskom, a kako u moru favorita jedan mora da kiksne, naše mišljenje je da se ne treba zaletati sa uplatama na Švajcarce. Kvota na pobedu gostujuće reprezentacije je 1,20, ali po našem mišljenju za zaobilaženje. Švajcarci imaju gol razliku 10:3 u relativno lakoj grupi (treba znati da su pobedili Andoru svega 2:1 u gostima, Farska Ostrva 2:0, a Letoniju svega 1:0), a ako mogu da se porede sa skoro pomenutim Belgijancima, nemaju toliku dominaciju nad svojim rivalima. Svakako da Farska Ostrva nemaju mnogo prilika na ovoj utakmici, ali se nadamo će da pružiti kakav-takav otpor gostujućem sastavu.

Predlog za klađenje:
Teško da Farska Ostrva mogu da izdrže 90 minuta bez primljenog gola, a mi ćemo pokušati sa malo rizičnijim tipom, te predložiti tip G1-2 na ovoj utakmici, koji se plaća kvotom 1,90. Dakle, nadamo se da će napraviti dovoljan jak otpor da ne prime 3 gola, ali teško da mogu da izdrže ceo meč bez lopte u svojoj  mreži.

Gibraltar – Kipar
Meč između Gibraltara i Kipra sigurno neće  biti toliko interesantan, pogotovo što Kipar u suštini i nema racionalnih šansi da se domogne svetskog prvenstva. Ovo je jedna od onih utakmica koja se igra za navijače, jedna od onih utakmica koja se igra za svoju državu. Ne treba mnogo govoriti o Gibraltaru koji ima gol razliku 2:22 i o Kipru koji ima gol razliku 3:8, nadamo se da će se i jedni i drugi zabaviti na ovom susretu, a konačan ishod ostavljamo vama.

Predlog za klađenje:
Nadamo se da ćemo u oba poluvremena videti makar po gol, te je kvota za tip 1P1+&2P1+ tačno 1,40, što je na neki način prihvatljivo kada su u pitanju ovakve utakmice.

Letonija – Portugal
Letonija će ugostiti Portugal u vrlo bitnoj utakmici za goste, pogotov kada Mađari imaju “zicer” protiv Estonije. Nepotrebno je spominjati da Portugalu večeras ne odgovara ništa sem tri boda, te verujemo da će prvaci Evrope bez mnogo problema uspeti da slave na ovoj utakmici. Reprezentativci Portugala imaju gol razliku 19:3, dok reprezentativci Letonije imaju gol razliku 2:9. Prilično su male šanse da Letonija napravi bilo kakvo iznenađenje na ovoj utakmici, ako nas pitate.

Predlog za klađenje:
Naš predlog za klađenje je 2-2&3+ koji se plaća kvotom 1,75.

Holandija – Luksemburg
Holanđani su šokirali ceo svet porazom od Bugara u 5. Kolu kvalifikacija, te su njihove šanse sada sve manje i manje. Lukseburg je ekipa koja na neki način uspeva da postigne gol na skoro svakoj utakmici (reprezentativci ove reprezentacije nisu postigli gol samo protiv Francuza), a mi se vodimo logikom da će uspeti da iskoriste jednu grešku domaće reprezentacije i postignu gol još jednom. Činjenica je da nemaju šta da izgube, Holanđani svakako nisu u sjajnoj formi, te je naše mišljenje da gosti mogu do gola večeras, a gol Holandije se definitivino ne dovodi u pitanje.

Predlog za klađenje:
Pokušaćemo optimistično, tip GG se plaća kvotom 2,80.

Švedska – Francuska
Kao šlag na tortu imamo utakmicu između Švedske i Francuske, a ova utakmica je pored utakmice između Bosne i Hercegovine i Grčke najzanimljivija večeras, bez mnogo dileme. Interesantan je podatak da obe reprezentacije imaju identičnu gol razliku (10:3), s tim što Francuzi nemaju poraz, dok Šveđani imaju upravo od Francuske. Kada su u pitanju individualci, Forsberg je sjajan u kvalifikacijama, postigao je 3 gola od ukupno 10 za Šveđane. Iako je poznato da Francuzi imaju sjajan igrački kadar, a da Šveđani više ne igraju sa Ibrahimovićem, mi mislimo da domaća reprezentacija može da postigne makar jedan gol za 90 minuta igre. Dakle, zaobilazimo da tipujemo na pobedu gostiju, a nadamo se da će ovo biti jedna od utakmica gde će šanse da postoje na obe strane.

Predlog za klađenje:
Tipujemo da Šveđani postižu makar jedan gol, a kvota za tip D1+ iznosi 1,75.

Nadamo se da ćemo imati sreće pri tipovanju, i upozoravamo vas da je ovo lično mišljenje urednika, te ulažite samo onoliko koliko ste spremni da izgubite. Srećno danas!


Za više najava i prognoza, posetite sledeći link.

Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje