četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

FA Kup – najava, predlozi…

Fa kup/ 

Poslednjeg vikenda u januaru na ostrvu ostajemo bez najjače lige na svetu koja ostaje u senci nove runde najmasovnijeg takmičenja u Engleskoj, FA Kupa. U prethodnoj rundi oprostili smo se od „Kralja“ kup takmičenja, Arsenala koji je eliminisan od Notingem Foresta gde je  u medjuvremenu došlo do promene na klupi, Čelsi je morao na popravni u okršaju sa „Kanarincima“, Liverpul je gradskog rivala ostavio bez učešća u narednoj fazi, „Pevci“ su bez problema pretrčali preko provincije dok su mančestesterski rivali izrazili najdublje namere da budu učesnici finalnog meča na Vembliju. Pa, da krenemo redom…

Mančester Junajted vezao je pet klin šitova što nije bio slučaj još iz najboljih dana Fergijeve ere. Prolazna stanica na putu do Vemblija trebalo bi da im predstavlja Jeovil Taun čija se uprava suočava sa jednim veoma ozbiljnim problemom. Veoma slaba poseta od svega 2800 duša po meču prouzrokovana je veoma lošim rezultatima koje beleži ekipa. Taj problem makar na trenutak mogla bi da zaseni poseta Murinjovog tima i da makar u tom meču podseti na one dane kada se na tribinama Hjuiš Parka okupljalo i do 6600 gledalaca da bi posmatralo mečeve svog tima u Čempionšipu.

Šefild Venzdaj pod dirigenstskom palicom Josa Luhukaja deluje kao ekipa koja ima neki cilj i plan kako stići do njega. Preko Karlaja zakazali su meč sa Reding-om koji je nastavio po starom pošto je pretrčao preko Stivenidža u ponovljenom meču prethodne runde.

U subotu u lanč tajmu pratimo meč na London Roud stadionu. Piterboro je niz bez poraza kod kuće produžio na četiri meča nakon trijumfa nad Oldamom u meču 29.kola Lige 1 minulog vikenda, a poslednja dva okršaja sa Lisicama“  su dobili na svom stadionu. Lester Siti je odigrao još jedan meč bez primljenog gola u okviru 24.kola Premier Lige i taj niz produžio na pet mečeva u svim takmičenjima. Problem predstavlja što u gostima nisu okusili slast pobede punih mesec dana, još od meča na St.Meriju kada su dobili Sautempton.

Hadersfild je jedini trijumf u prethodnih sedam mečeva upisao na Makron stadionu protiv Boltona u prethodnoj rundi FA Kupa i tako zakazao okršaj sa još jednim članom Čempionšipa. Birmingem Siti je seriju od tri trijumfa bez primljenog gola prekinio sa dva meča na kojima nije osetio slast pobede i tako možda nagovestio povratak na stranputicu. Sva je prilika da će se toj seriji pridodati i ovo gostovanje na Kirkles stadionu jer je verovatno sva energija u ekipi usmerena ka Čempionšipu gde im  sleduje grčevita borba za opstanak do kraja prvenstva.

Hal pod Najdželom Etkinsonom, koji od kako je seo na klupu „Tigrova“ sem trijumfa u prvom meču je u seriji od sedam utakmica bez pobede u prvenstvu koju preseca samo trijumf protiv Blekburna u prethodnoj rundi FA Kupa, od kojih je šest mečeva završio bez postignutog gola. Abel Hernandez bi mogao da konkuriše za tim a uz Mosesa Odubadža mogao bi da bude tas koji će da prevagne na stranu domaće ekipe. Aitor Karanka nije imao uspešan debi na klupi Notingem Forest -a, „Šumari“  su poraženi od Aston Vile. No, loša forma od šest utakmica bez pobede prekinuta je na gostovanju apsolutnom lideru Čempionšipa ove sezone, ekipi Vulvsa.

Dolazak Tonija Pjulisa na klupu Midlzbroa nije mnogo toga promenio u pristupi igri. Posle dva poraza u tri utakmice minulog vikenda pregazili su QPR u 28.kolu Čempionšipa (0:3), ali je i pored tako visokog rezultata Pjulisov defanzivni stil igre došao do izražaja. To bi mogla da bude dobra uvertira pred meč sa ekipom Brajton -a koji je posle tri meča bez poraza vezao dva bez osvojenog boda i postignutog gola. Serija od šest mečeva bez postignutog gola u gostima, od čega je čak pet poraza ne slute na ništa dobro.

Milvol je u meču za anale upisao prvu pobedu u gostima ove sezone. Sigurno da pucaju od samopuzdanja i senzacija bi bila da ispadnu od ekipe koje se se takmiči jednu ligu niže. Ročdejl ove sezone nije osetio slast trijumfa u gostima i nerealno je očekivati da mogu ravnopravno da se nose sa favorizovanim rivalom.

Za loše igre Milton -a, Robi Nilson je okrivio povrede koje su tim koji je bio jedan od potencijalnih kandidata za plej-of dovele u situaciju da se bori za opstanak. Poslednja dva igrača koja su van stroja su štoper Džo Velš i levi bek Skot Golburn koji su bili bitni šrafovi u zadnjoj liniji tima i propustiće ostatak sezone. Koventri je napravio jako dobru uvertiru pred ovaj meč jer je u meču vrednom šest bodova nadigrao direktnog kandidata u trci za plej-of i sasvim je jasno da na megdan Donsima neće doći sa belom zastavom.

Na Medou Lejn dolazi premierligaš. Nots Kaunti gleda ka Ligi 1 i uprava kluba će verovatno sve snage usmeriti ka tom cilju. Nije im neophodan neki dug niz u FA Kup-u baš kao ni Svonsi -ju koji će se svim raspoloživim sredstvima boriti da sačuva status premierligaša.

Šefild Junajted je očajnu formu od jednog trijumfa na poslesnjih 10 mečeva prekinuo trijumfom nad „Kanarincima“ i tako vratio nadu da mogu da se zadrže u plej-ofu do kraja šampionata. Na megdan će im Preston od koga su već jednom pretrpeli poraz ove sezone.

Sautempton   je bez poraza na prethodna tri meča, ali i bez trijumfa na poslednjih jedanaest u Premier Ligi. Votford da nije bilo meča sa Bristolom u prethodnoj rundi ne bi osetio slast pobede nešto više od mesec dana.

Vigan nije poražen u ligi od sredine novembra, jedanaest utakmica u nizu. Još impresivniji je podatak da su na osam mečeva sačuvali mrežu netaknutom. U ponevljenom meču prethodne runde napravili su iznenadjenje i eliminisali Bornmut i pored toga što je Pol Kuk na tom meču promenuo više od pola tima. Vest Hem je nizu od šest mečeva bez poraza dodao još jedan nakon meča sa Bornmutom minulog vikenda u Premier Ligi. Valjda su naučili lekciju iz prošle runde Fa Kup -a kada su teškom mukom tek posle produžetaka eliminisali ekipu koja igra u ligi sa njihovim rivalom u ovoj fazi takmičenja.

Njuport je na senzacionalan način izbacio favorizovanog rivala u protekloj fazi takmičenja. Sada je pred izabranicima Majkla Fina još veći izazov a za sve ljubitelje fudbala u Velsu mali pravi fudbalski praznik. Totenhem je minulog vikenda nakon meča 24.kola Premier Lige unazadovao u borbi za jednu od pozicija koje garantuju učešće u Ligi Šampiona. I sa kombinovanim sastavom plasman u narednu fazu takmičenja je i više nego realna opcija.

Liverpul je seriju od osamnaest mečeva bez poraza prekinuo početkom nedelje u meču koji je zatvorio 24.kolo Premier Lige. WBA je katasrofalnu seriju prekinuo sa tri vezana meča bez poraza u svim takmičenjima. Ono sto treba da predstavlja glavobolju jeste činjenica da od sredine avgusta meseca nisu dobili ekipu iz Premier Lige u gostima.

Čelsi je sredinom nedelje završio učešće u Liga Kup -u i okreće se FA Kup -u u potrazi za jednim trofejom na domaćoj sceni. U vidu prepreke ka osmini finala imaće Njukastl Junajted koji je poražen na prethodnih pet poseta Stanford Bridžu.

Kardif je prekinuo seriju od četiri vezana poraza ubedljivom pobedom protiv Sanderleda i u toku prošle  nedelje su izbacili Mensfild iz FA kupa i zakazali duel sa Mančester Sitijem. Kao uvertiru pred ovaj došao je veliki bod sa gostovanja Venzdeju. Mančester Siti  nastavlja borbu za sve trofeje u sezoni i nakon plasmana u samu završnicu Liga kupa, Pepova četa okreće se narednom izazovu.

 

Jeovil Taun – Mančester Utd. 2&2-4 (1.80)

Šefild Wenzdej – Reding NG (1.75)

Piterboro – Lester Siti X2&0-3 (1.75)

Hadersfild – Birmingem 1 (1.70)

Midlzbro – Brajton 0-2 (1.50)

Milvol – Ročdejl 1&d2+ (1.90)

Vigan –  Vest Hem X2&0-3 (1.80)

Njuport – Totenhem 2&2-5 (1.50)

Liverpul – WBA 1&d2+ (1.50)

Sve kvote preuzete su iz kladionice MaxBet na dan 25.01.2017.


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje