Rodžer Federer vraća se na teniske terene posle dva meseca pauze. Već drugu godinu u nizu je preskočio sezonu šljake, a sada dolazi njegov omiljeni deo sezone, a to je sezona trave.

Ove nedelje će igrati u Štutgartu, a nakon toga ide turnir u Haleu pa naravno Wimbldon. Njegov današnji protivnik će biti domaći teniser Miša Zverev i mi očekujemo zanimljiv meč, jer obojica vole da igraju na travi.

Mišljenja smo da bi ovaj meč mogao biti zanimljvi i neizvestan, jer Federer dugo nije odigrao  meč. Bez obzira što je trenirao i pripremao se za ovaj deo sezone, jedno je trening, a sasvim drugo pravi meč. Sigurno će biti malo „zarđalosti“ u njegovoj igri, i to bi Nemac trebao da iskoristi.

Uspeli smo da iskopamo i jednu statističku stavku kada su Federerove igre na travi u pitanju. Naime, on je od 2008. godine pa na ovamo odigrao osam puta barem jedan turnir pre Wimbldona. Na pet od tih osam turnina, njegov prvi meč je išao preko današnje margine. Prethodne tri godine u Štutgartu njegov prvi meč je išao u tri seta, i očigledno je da i njemu treba malo vremena da se uigra.
Turnir u Štutgartu njemu nije toliko „drag“, jer on tamo igra samo zbog marketinga, a verujemo da je dobio pozamašnu sumu novca za sam nastup. Iz tog razloga ne verujemo da će nešto zapinjati, a formu će podići do Halea i Wimbldona gde je apsolutni vladar.

Miša Zverev ima igru za travu. Ima odličan slajs servis, kao i igru na mreži i sigurno ovaj meč može da učini zanimljivim.

Predlog: Više od 21,5 gemova 1,52 za hrabrije može 22,5

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here