subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Gent kupio vezistu kijevskog Dinama!

Belgijski Gent na svom zvaničnom veb-sajtu ozvaničio je transfer 21-godišnjeg Romana Jaremčuka iz redova ukrajinskog Dinama iz Kijeva. Talentovani napadač stigao je za još uvek nepoznatu sumu, a potpisao je ugovor do kraja juna 2021. godine.

Jaremčuk je karijeru započeo kao omladinac lavovskih Karpata, da bi u omladinski pogon kijevskog Dinama stigao tek 2007. godine. Prvotimac “plavo-belih“ postao je 5 godina kasnije, a do danas je na pozajmicama nastupao u drugom timu Dinama, kao i u ekipi Oleksandrije. Za prestoničku ekipu ostvario je ukupno svega 11 nastupa, od čega njih 10 tokom prošle sezone. Dolaskom Aleksandra Hackeviča na klupu Dinama, Jaremčuk je praktično postao nepotreban u timu s’ obzirom da se nije uklapao u novi stil igre. I u Dinamu-2 i Oleksandriji, gde je nastupao kao pozajmljeni igrač, odigrao je veoma važnu i zapaženu ulogu.

Od 2012. godine prošao je kroz U17, U18, U19, U20 i U21 reprezentaciju Ukrajine, a iako je bio pozvan u tim, kao A reprezentativac nije ostvario niti 1 nastup. Pored toga, kao član navedenih mlađih kategorija odigrao je ukupno 33 utakmice i pritom je postigao 4 gola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje