petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Gostujuća ekipa u ogromnim problemima!

Preuzmite besplatno našu Android aplikaciju, preko koje možete brzo i jednostavno čitati naše najnovije vesti.

Ukoliko već niste, zapratite našu Facebook stranicu i ostanite u toku sa vestima iz sveta sporta. 


Danas od 20 časova i 45 minuta na stadionu “Stala“ u Mjelecu odigraće se utakmica koja otvara 1. kolo I Lige, inače drugog ranga takmičenja u Poljskoj, a sastaće se ekipe Stal iz Mjeleca i Ruh iz Hožova.

Stal Mjelec je prošle sezone zauzeo tek 10. poziciju (od ukupno 18), imali su 45 bodova nakon 34 kola, a zabeležili su 12 pobeda, 9 remija i 13 poraza. Na svom terenu odigrali su ukupno 17 utakmica i pritom uzeli 23 boda, a uspeli su da ostvare 6 pobeda, 5 remija i 6 poraza. Tokom ovog leta odigrali su svega 3 pripremne utakmice gde su remizirali sa Bruk-Bet Termalikom (1:1) i Puščom (0:0), dok su poraženi od Krakovije (2:0). U tekućoj sezoni do danas su odigrali jedino utakmicu u okviru 1/32 finala kupa Poljske gde su u gostima savladali Ostrovjec (0:1), te su tako izborili plasman u 1/16 finala.

Ruh Hožov je zbog katastrofalne igre i mnogo problema koje je imao zauzeo poslednju, 8. poziciju u relegacionoj grupi Ekstraklase, inače najvišeg ranga takmičenja, i tako izborio ispadanje u drugu ligu. Tokom regularnog dela sezone zauzeli su tek 14. poziciju (od ukupno 16), zabeležili su 10 pobeda, 4 remija i 16 poraza, te su nakon 30 kola imali isto toliko bodova, s’ obzirom da su im zbog finansijskih problema skinuta 4 boda. U relegacionoj grupi zauzeli su poslednju, 8. poziciju, a tokom te faze uspeli su da sakupe svega 4 boda iz 7 utakmica, jer su zabeležili 4 remija i 3 poraza. Tokom pripremnog perioda odigrali su 3 utakmice i zabeležili pobede nad niželigaškim ekipama Rozvoj Katovica (3:0) i Unija Turze (3:0), dok su poraženi od Viđev Lođa (0:2) i Karvine (3:1).


Iako se od Ruha, kao jedne od najuspešnijih ekipa u istoriji poljskog fudbala, očekuje da tokom svake sezone budu veoma konkurentni u prvenstvu, dosta loša finansijska situacija uticala je na relegaciju iz prvog ranga tokom prethodnog periodaNakon ispadanja iz Ekstraklase ekipu je napustilo čak 14 igrača, od kojih su najvažniji defanzivci Mihal Koj (18n/1g/0a), Mihal Helik (20n/0g/0a), Rafal Grodzicki (31n/3g/3a), Marćin Kovaljčik (26n/0g/0a) i Martin Konczovski (38n/0g/5a – drugi asistent), zatim vezista Lukaš Surma (35n/0g/3a), kao i napadači Lukaš Moneta (33n/3g/5a – drugi asistent), Eduards Visnakovs (15n/1g/2a) i Jaroslav Nijezgoda (28n/10g/4a – prvi strelac, treći asistent).

Upravo zbog toga glavni trener bio je primoran da u prvi tim pozove veliki broj juniorskih igrača. Pored toga klubu su se pridužila i petorica igrača, ali ni jedan od njih nema pravo da nastupi u 1. kolu zbog zabrane registracije igrača od strane arbitražnog suda u Lozani. Kada se sve uzme u obzir defanzivna linija ekipe iz Hožova trenutno je u proseku stara svega 20 godina, najstariji igrač ima 23, dok je najmlađi defanzivac tek postao punoletan.


Zbog svega ovoga nameće se pitanje samo da li će domaća ekipa uspeti sve to da iskoristi, ali s’ obzirom da su tokom prošle sezone važili za jednog od “najproblematičnijih“ rivala male su šanse da im defanzivna linija Ruha koja je stara svega 20 godina može praviti prevelike probleme.

Kvota za pobedu ekipe Stala iz Mjeleca u kladionici Maxbet iznosi oko 1,65 i još uvek je u padu. Pored toga, pobeda domaćina sa bar 2 gola razlike (u slučaju 1 gola razlike ulog se vraća) plaća se kvotom 2,65 u istoj kladionici.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje