petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Igrači iz nacionalne selekcije u Španskoj Primeri zbog napredovanja pred SP!

Početkom ovog meseca Španska Prva La Liga potpisala je sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije. Kao deo ovog sporazuma spomenje se i igranje reprezentativaca ove arapske zemlje u klubovima iz Španije, počevši od januarskog prelaznog roka.Sve ovo zbog što boljeg napredovanja pred Svetsko prvenstvo i ono što ih tamo očekuje.

Skauti više klubova iz Španske La Lige, već su u poseti Saudijskoj Arabiji kako bi na delu videli što više igrača koje je Savez naveo u listi koja je sastavni deo dogovora. U sastavljanju liste igrača, učestvovali su kako predstavnici klubova, tako i čelnici saveza. Navodi se da će krilni igrač Fahad Al Muwallad gotovo izvesno preći u neki od španskih timova. Dok su skauti Torina, tima iz Serije A, gledali Motaza Hawsawi-a koji nastupa na štoperskoj poziciji u Al-Ahliju. Cilj saveza su timovi u sredini tabele Španije i Italije. Dosta skauta primećeno je i tokom prijteljskog meča između Portugala i Saudijske Arabije, početkom novembra meseca.

Istovremeno sa tim, državni organ zadužen za razvoj sporta u kraljevini Arabiji, poslalo je izaslanike u nekoliko evropskih zemlja.Oni imaju misiju da pronađu igrače koji vuku poreklo iz Saudijske Arabije, a igrali su za mlađe selekcije nekih drugih zemalja, poput Mukhtar Ali-a, koji je nastupao za Čelzi i igrao za selekciju Engleske do 17 godina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje