petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ishabanost FA kupa nije dotrajala!

Od magije FA Kupa verovatno se više pohabao samo termin „Magija FA kupa“. Ni najveći optimisti, ni najzadratiji romantici, ni najdareniji ostrvski novinari više ne mogu da izmišljaju priče o Davidu koji se ustremljuje na Golijata, o grupi amaterskih fudbalera koji čuvaju plamen poslednjeg važnog kup takmičenja, jer ono više, koliko god se svi trudili, nije uopšte važno.

Da još postoji ili da se vrati, onaj fini kup pobednika kupova ili da se makar u velikim ligama osvajač trofeja ugnezdi makar u kvalifikacije za jedino važnu Ligu Šampiona, možda bi stvari stajale drugačije. Pa ipak, ne može se odoleti činjenici u veru da može da se dogodi neko malo čudo, da ponovo pričamo o FA Kupu.

„Kralj“ kup takmičenja na Ostrvu završio je svoju ovogodišnju avanturu u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu već na početku. Svu magiju FA kupa prezentovao nam je večeras drugoligaš Notingem Forest, koji je iskoristio sve defanzivne probleme Arsenala i trijumfom od 4:2 (2:1) overio plasman u sledeću rundu.

Sigurno će se Venger zapitati da li je mogao da izvede jači sastav umesto ovog kombinovanog, a posebno će ga zaboleti i to što mu je lekciju očitao čovek specifičnog imena Gari Brazil, trener koji samo privremeno vodi Šumare posle otkaza koji je pošle nedelje uručen menadžeru Marku Vorbartonu.

Arsenal je pao večeras sa bele tačke. Dva puta je Džonatan Mos pokazao na penaltik, drugi put u 85. minutu taman kada se londonski tim zahuktao i smanjio na 2:3 pogotkom Danija Velbeka u 79, ali je mladi Kirijan Dauel čudnim udarcem, možda i dvostrukim kontaktom (što je nedozvoljeno) postavio konačnih 4:2.

Forest je bio nešto bolji u prvih 45 minuta, a do prednosti je stigao uz dva gola desnog beka Erika Lihaja u prvom delu. Arsen Venger je danas izostavio iz tima sve zvbezde, kada je zagustilo nije imao ni Aleksisa, ni Ozila, ni Lakazeta, pa je oborio dva neslavna rekorda.

Arsenal je izbačen iz treće runde FA kupa prvi put otkako je Venger seo na njegovu klupu, dok je Notingem Forest prvi niželigaš koji im je dao četiri gola u FA kupu još od 1906. godine i utakmice sa Halom. Alal vera Šumarima iz Notingema.

Za jedan od šokova dana na Ostrvu pobrinuo se četvrtoligaš Njuport Kaunti, koji je na svom terenu savladao drugoligaša Lids sa 2:1. I tim iz Jorkšira je igrao u kombinovanom sastavu, a opuštanje posle vođstva (0:1)  u prvom poluvremenu domaćini su kaznili.

Prvo je defanzivac gostiju Šonesi autogolom u 76. vratio Njuport u život, a Lids je dotukao rezervista Mekolski glavom posle kornera u 89. minutu za najveći uspeh ovog malog kluba u istoriji.

Na popravni će morati fudbaleri Vest Hema koji takođe u kombinovanom sastavu nisu uspeli da pobede trećeligaša Šruzberi u gostima (0:0), dok je Totenhem završio posao protiv AFC Vimbldona uz dva gola sjajnog Harija Kejna – 3:0 (0:0).

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje