sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Još jedna selekcija sa SP bez selektora posle plasmana!

Iako su srpski mediji i javnos skloni tome da često ističu kako se samo u srpskom fudbalu događa da trener koji napravi određeni rezultat bude smenjen ili podnese ostavku, demantovalo ih je najnovije dešavanje u Australiji, gde je selektor koji je na čelu reprezentacije bio od 2013-te, Angelos Postecoglou odlučio da podnese ostavku na mesto selektora reprezentacije Australije.

O svojoj odluci je rekao:,, Ovo je bila jako teška odluka za mene. Bila je privilegija biti selektor nacionalnog tima svoje zemlje. Ipak sav ovaj rad se odrazio na mene kako lično tako i profesionalno. Uložio sam sve što sam mogao, a znam koliko je ovo bio važan period za australijski fudbal u celini. Sa teškim osećajem u srcu moram da okončam ovo ,,putovanje“. Voditi vašu zemlju je najveća privilegija, ail je istovremeno i najveća odgovornost. Osećam da je sada pravo vreme da prenesem tu odgovornost na nekog ko će imati dovoljno energije da nastvi. Dugujem to fudbalskoj federaciji, igračima i navijačima. Radujem se što ću gledati tim na svetskoj smotri iduće godine. Nemam dilemu da će put koji je pred timom doneti još puno specijalnih momenata i niko neće biti srećniji od mene da gčeda i navija za tim izdaleka. Ove poslednje 4 kvalifikacione utakmice u bile neporcenjive i smatram da posle njih igrači mogu da dostignu neki novi nivo.“

Postecoglou je trenirao Australiju i kada su osvojili prvu titulu prvaka Azije 2015-te godine, vodio je tim i na Svetskom prvenstvu 2014-te godine, kao i na Kupu Konfederacija ove godine. Takođe je vodio i mlade timove ove zemlje do 20 i do 17 godine na ukupno 6 šampionata sveta. Dok je 2000-te godine učestvovao sa šampionima Okeanije, Južnim Melburnom na FIFA klupskom prvenstvu sveta.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje