petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores : Atletiko Tukaman – Libertad (utorak)

Danas se nastavlja najkvalitetnije takmičenje u Južnoj Americi (Kopa Libertadores) i to utakmicom rivala koji do sada nisu odigrali nijedan meč, argentinski Atletiko Tukaman dočekuje paragvajski Libertad, radi se o susretu grupe 3, u kojoj su još urugvajski Penjarol i bolivijski The Strongest. Ovaj susret počinje u 23:15.

Drugu godinu uzastopno će ekipa Atletiko Tukaman predstavljati Argentinu u ovom takmičenju, samo što su se ovog puta plasirali direktno, za razliku od prošle godine kada su izbacili El Nacional (Ekvador) i Junior (Kolumbija) iz kvalifikacija, da bi u grupnoj fazi ostvarili skor 2-1-3 (a kao posebna zanimljivost javlja se činjenica da je svaki put prošao tip GG). Plasman u ovogodišnje takmičenje izborili su tako što su stigli do finala Kupa Argentine gde su poraženi od River Plate ali pošto su oni već izborili učešće plasirali su se i pored poraza. U prvenstvu su završili tek na 21.mestu. Glavni igrač tima je Luis Rodrigez, zvani Pulga, inače igrač star 33 godina i u Argnetini poznat kao ,,Mesi druge lige Argentine“. Ove sezone trenutno zauzimaju 15.mesto na tabeli, ali sa jako dobrim igrama kod kuće, gde imaju skor 5 pobeda, 4 remija i samo 1 poraz. Trenutno su u seriji od 4 meča bez pobede, 2 remija i 2 poraza.

Ekipa Libertada je tim koji je prošle godine stigao do polufinala Kopa Sudamerikane, a sada će pokušati da naprave novi zapažen rezultat, doduše sa novim trenerom, nekadašnjim golmanom Aldom Bobadiljom. U timu su sada igrači sa dosta međunarodnog iskustva, a mnogi od njih su i dalje članovi nacionalne selekcije, poput Da Silve, Salustiano Candia, Antolín Alcaraza, Cristian Riverosa, Santiago Salceda i nekadašnjeg igrača Benfike, Oscar Cardoza. Jesus Medina, talentovani vezni igrač napustio je klub i pojačao Njujork Siti, ali je u timu i dalje ekstra talentovani vezni igrač Angel Lucena. U prvih 6 kola novog prvenstva osvojili su 11 bodova, a u svakom meču postigli su najmanje po jedan gol.

Oscar Cardozo, nekada u dresu Benfike, sada igra za Libertad!

Očekujemo jako zanimljiv duel, naročito ako se u obzir uzmu jako dobre partije Atletiko Tukaman na domaćem terenu, ali i odličan i iskusan tim gostiju čiji su igrači imali zapažene uloge u dosta jakim ligama Evrope.

PREDLOG za KLAĐENjE: 1X&2+ (pobeda domaćina ili remi uz dva i više gola na meču) (kvota 1,80)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje