četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (kvalifikacije): S.Wanderers – Santa Fe (najava meča)

Od 01:30 u noći između utorka i srede, igra se prvi duel 3.kola kvalifikacija za Kopa Libertadores, a sastaju se predstavnik Čilea, ekipa Santijago Vanderers i predstavnik Kolumbije, Santa Fe. Ovo je poslednje kolo kvalifikacija posle koga će pobednik ovog dvomeča otići u grupnu fazu takmičenja i to u jako tešku grupu sa River Platom, Flamengom i Emelekom.

Santiago Wanderers je tim koji će ove sezone igrati u Čileanskoj Drugoj ligi, prošlu sezonu (Klausuru) završili su na 13.mestu sa skorom 2-9-4 (16:17) i u zbiru imali loš skor i ispali. Privilegiju da se takmiče u kvalifikacijama za ovo takmičenje, dobili su pobedom u finalu kupa protiv Universidad da Čilea sa 3:1. Tokom pauze između dva takmičenja tim je napustilo dosta standardnih igrača, kao što je prvi strelac Pineda (15/7), defanzivci Garcia (15/0) i Pavez (14/0), napadač Cortes (14/3). Oni su do trećeg kola stigli pobedom nad peruanskim predstavnikom Melgarom koji je bio favorit ali je razočarao svoje navijače, prvi meč u Čileu završen je nerešeno 1:1, dok je u Peru-u sjajnim golom De la Fuentea, koji je udarcem sa oko 25m zatresao mrežu rivala. Ono što je primetno u igri jeste nedostatak kreacije i jako malo pravih šansi koje uglavnom dolaze iz udaraca sa velike daljine. 

Santa Fe je ekipa koja je poražena u finalu Klausure od Milionariosa (2:2 na domaćem terenu i poraz na gostovanju 1:0), regularan deo su završili na 2.mestu sa skorom 11-6-3 i gol razlikom 21:10. Prošle godine igrali su u grupnoj fazi Kopa Libertadores i ispali posle grupne faze, iako su bili neporaženi na domaćem terenu (pobeda protiv Sporting Kristala 3:0 i dva remija sa Santosom 0:0 i sa Strongestom 1:1), dok su u gostima poraženi od Santosa i Strongesta, ali su slavili protiv Sporting Kristala. U odnosu na prošlu sezonu nema više prvog asitenta tima Pereza (29/2/5), ali je tim pojačan dolaskom nekih drugih igrača. U drugom kolu bili su bolji od venecuelanske Derortivo Tachire, pobedili su na gostovanju 2:3, dok su na svom terenu odigrali 0:0 i pokazali ustvari kakav su tim, jako čvrsti pozadi, gde ima nekoliko jako zanimljivih igrača, poput Tesilloa i Arboleda, dok defanzivni vezni igrač Perlaza takođe u mnogome pojačava defanzivni utisak koji ostavlja ovaj tim, sa druge strane ofanziva je definitvno slabiji deo tima, desnokrilni napadač Plata često pokušava i nerezonski individualnim akcijama da reši neke situacije, dok napadač Morelo deluje poprilično nezainteresovano i igra samo kada ima loptu.

  • Očekujemo jedan duel koji neće obilovati atraktivnom igrom ni golovima, koji pre mogu da budu plod individualnih grešaka nego neke akcije, plasman čileanskog drugoligaša u grupnu fazu bio bi neverovatan uspeh i veliko iznenađenje, ali gosti iz Kolumbije osim renomea ne mogu se pohvaliti nekim kvalitetom igre i u Južnoj Americi se kotiraju kao 0:0 tim.

PREDLOG za KLAĐENJE: X pp (prvo poluvreme nerešeno) (kvota 1,80) 

Za ljubitelje nešto većih kvota PREDLOG 2: 0:0 prvo poluvreme  (kvota 2,25)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje