petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (najava i predlozi) – mečevi koji su na programu od 01:30!

Danas je na programu tri meča u okviru Kopa Libertadores takmičenja, analizu i predlog za meč Atletiko Tukaman i Libertad možete čitati na LINKU, dok ćemo u ovom članku pažnju posvetiti mečevima Vasko da Gama (Brazil) – Universidad da Čile (Čile), kao i utakmici Cero Porteno (Paragvaj) – Defensor (Urugvaj).

01:30 Vasko da Gama (Brazil) – Universidad da Čile (Čile)

Duel grupe 5 u kojoj su svoj duel već odigrali ekipe Rasinga i Kruzeira, slavio je domaćin 4:2. 

Vasko da Gama je do grupne faze Kopa Libertadoresa stigla kroz kvalifikacije i to izbacivši najpre ekipu Universidad Koncepcion (pobede u oba meča, 0:4 na gostovanju i 2:0 na domaćem terenu), da bi u poslednjem kolu savladili bolivijski Jorge Wilsterman, ali posle neočekivanih problema, posle prvog meča imali su prednost 4:0, da bi potom bolivijski tim iskoristio nadmorsku visinu i slavio identičnim rezultatom 4:0, da bi ipak posle penal ruleta slavila ekipa Vasko da Gama. Ovo je najverovatnije najslabiji brazilski tim u ovogodišnjem takmičenju Kopa Libertadores, ali sa nekoliko ekstra talentovanih pojedinaca, koji su kroz kvalifikacije već pokazali svoj talenta, poput Jaga Pikačua i Paulinja. Od iskusnijih igrača trebe spomenuti golmana Martina Silvu, koji bi trebalo da bude jedan od golmana Urugvaja na prvenstvu sveta u Rusiji, kao i na napadača Luisa Fabiana, nekada zvezde u dresu Sevilje. U domaćem prvenstvu su prošle godine zavšili na 7.mestu, a na domaćem terenu imali su skor 8-7-4 i gol razliku 21:21. Vasko da Gama je prethodni put igrala u ovom takmičenju 2012-te godine, tada nije poražena na domaćem terenu 4 vezana meča (3 pobede i 1 remi), što uz dve pobede u ovogodišnjim kvalifikacijama čini niz od 6 mečeva na svom terenu bez poraza.

Universidad da Čile je pravo na učešće u ovogodišnjem takmičenju Kopa Libertadores izborio osvojivši Čileansku Klausuru, dok su kasnije u takmičenju Apertura zauzeli 7.mesto. U ovogodišnjem prvenstvu posle pet odigranih kola zauzimaju drugo mesto sa skorom 4-0-1 i gol razliku 9:3. Velike zasluge za ove rezultate ima aregentinski trener Guillermo Angel Hoyos, koji gaji stil fudbala sa puno poseda i napadačkog fudbala. Tim je u dobroj meri pojačan sa dugogodišnjim reprezentativcima čilea, defanzivcem Gonaloz Jarom, veznim igračima David Pizarom (eks Roma), Bosežurom (eks Vigan), i napadačem Piniljom (eks Atalanta), tako da su u dobroj meri nadokandili gubitak napadača Felipea Moru koji je otišao u Kruz Azul. Jedno od najvećih pojačanja je dolazak ,,desetke“kluba Huačipata, Solteda koji bi trebalo da u dobroj meri podigne kreativnost tima. Universidad nije slavio na prethodnih 5 gostovanja u okviru Kopa Libertadoresa (4 poraza i 1 remi).

Domaći tim Vasko da Gama pruža dobre partije pred svojim navijačima gde će i u ovogodišnjem takmičenju morati da beleže dobre rezultate ukoliko žele makar do trećeg mesta u grupi koje vodi u Kopa Sudamerikanu, sa druge strane Universidada da Čile ima dovoljno iskustva u timu, ali im prethodni mečevi u ovom takmičenju kada su gostovali ne daju za pravo da se nadaju celom plenu.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1X&0-3 (kvota 1,45) PREDLOG 2: 1X&2> (kvota 2,50)


01:30 Cero Porteno (Paragvaj) – Defensor (Urugvaj)

Cero Porteno je jedan od najuspešnijih učesnika Kopa Libertadoresa koji ga nikad nije osvojio, ali je mnogo puta učestvovao u samoj završnici. Pred sam početak sezone tim je napustio trener Alvarez, a ulogu prvog stručnjaka preuzeo je Lus Zubeldia, koji će na raspologanju imati tim koji se već duži period nalazi u istom sastavu, osim krilnog napadača Colmana koji je otišao u MLS ligaša Orlando Siti. Glavna snaga tima biće argentinski napadač Diego Churin, kao i mladi Alfio Ovideo. U prvom kolu ostvarili su važnu pobedu na gostovanju kod venecuelanskog Monagasa 0:2, bili su bolji protivnik u većem delu meča i zasluženo su odneli tri boda i stavili sebe u dobar položaj pred nastavak takmičenja. U prehodnih 5 mečeva na svom stadionu u okviru Kopa Libertadoresa, imaju skor 3 pobede, 1 remi i 1 poraz.

Defensor je takođe u prvom kolu ostvario dobar rezultat 1:1 na svom stadionu protiv favorizovanog Gremija, inače aktuelnog osvajača Kopa Libertadoresa, iako su gosti imali posed, čak i više šansi ali nisu uspeli da prevare obranu domaćina više od jednom. Dominaciju gosta potvrđuje i broj pasova na meču, Defenorofih 183 naspram 738 pasova ekipe Gremija. Meč protiv Sero Portena će biti jako značajan jer u slučaju ostanu neporaženi mogu da se nadaju uspešnom nastavku takmičenja i borbi za jedno od prva tri mesta. Zanimljiva je činjenica o mečevima ovog tima u gostima u okviru Kopa Libertadoresa, naime od poslednjih 7 mečeva na čak 5 videli smo rezultat 2:0 (dva puta u korist Defenora, tri puta u korist njegovih protivnika).

Iako smatramo da je reč o timovima sličnog kvaliteta malu prednost dajemo domaćinu koji će nastojati da potvrdi tri boda osvojena u prvom kolu i tako zabeleži maksimalan učinak posle dva odigrana kola.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1 (1,60) PREDLOG 2: 1&0-3 gola ( 1,95)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje