utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kutinjo postao Katalonac!

Džejms Pirs, najuticajniji novinar koji prati Liverpul i dešavanja u slavnom klubu je pre nekoliko minuta potvrdio – Filipe Kutinjo ide u Barselonu za 160.000.000 evra. Uskoro su stigle potvrde i od ostalih relevantnih ostrvskih medija poput Telegrafa i Tajmsa. I ugledni novinar Džejms Džojs javlja da Kutinjo ide u Barsu za 160.000.000 evra.

Od toga je 120.000.000 evra fiksni deo obeštećenja, dok e 40.000.000 ići kroz bonuse. Ali realne bonuse koji su ostvarivi za igrača Kutinjovog kalibra. Celo jutro su trajali završni pregovori, a kada je igrač pristao da sa 15.000.000 evra svojih para učestvuje u otkupu ugovora, Liverpul je dao zeleno svetlo. Transfer dokumantacija se upravo tazmenjuje i ostaje još samo da se utvrdi dinamike isplate, ali to neće biti prepreka tramsferu.

Kutinjo će večeras otputovati za Kataloniju, za ponedeljak su zakazani lekarski pregledi i posle toga sledi promocija. Potpisaće ugovor na pet i po godina, azarđivaće 14.000.000 evra po sezoni po čemu će samo mesi biti plaćeniji od njega u svlačionici Barselone.

Barselona je celo prošlo leto pokušavala da dovede Kutinja koji je njena davnašnja želja. Ipak, Liverpul se opirao, odbio jednu, pa drugu i na kraju treću ponudu vrednu 130.000.000 evra. Isplatilo mu se, s obzirom da će sada zaraditi 30.000.000 evra više nego da je letos prodao Brazilca. Igrač je insistirao na transferu, odbio je da u nastavku sezone igra za Redse i na kraju je postignut dogovor.

Kutinjo je postao najskuplja kupovina Barse i najveća prodaja u istoriji Liverpula. Ako se ostvare svi bonus iz transfera, postaće i drugi najskuplji igrač svih vremena, iza Nejmara. Dok PSŽ ne otkupi i Mbapea, a onda Kutinjov transfer pada na treće mesto.

Brazilac neće imati pravo da igra za Barselonu u nastavku Lige šampiona, ali očigledno da to ne smeta Kataloncima. U Barseloni su ga projektovali kao naslednika Andersa Inijeste na levoj strani veznog reda, a ne u napadačkoj liniji što znači da se na leto može očekivati i dolazak još jedne velike zvezde u napad Katalonaca.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje