četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Alžir – Nigerija

Od 20:30 se u okviru B grupe, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – Afrička zona kvalifikacija, igra susret poslednjeg kola, između reprezentacija Alžira i Nigerije.

Alžir je razočarao svoje navijače tokom ovih kvalifikacija jer ne samo da nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo, već je posle pet odigranih kola na poslednjem mestu grupe sa samo jednim osvojenim bodom i gol razlikom 3:10. Ispred njih su selekcije Kameruna i Zambije. Alžir je tokom ovih kvalifikacija dva puta poražen od Zambije 3:1 na gostovanju i 0:1 na domaćem terenu, od Nigerije na gostovanju 1:3, dok je od Kameruna poražen na gostovanju 2:0, dok je na domaćem terenu bilo 1:1.

Za meč protiv Nigerije, selektor Alžira neće moći da računa na: prvog golmana Rais M’Bolhi-a iz Rena (7/0 tokom kvalifikacija), defanzivci Ghoulam (6/2), Bensabain (3/0), vezne igrače Feighoulia (3/0), Taider (6/0), Guedioura (3/0), Ghezzal (4/0), Boudebouz (2/0), kao i napadači Soudani (4/1/1) i Belfodil (2/0).

Očekivana postava Alžira: Chaouchi (MC Alger), Medjani (Sivasspor), Mandi (Betis), Cadamuro (Nim), Zitti (ES Setif), Brahimi (Porto), Mahrez (Lester), Bentaleb (Šalke), Djabou (ES Setif), Hanni (Anderleht) i Soudani (Lester).

Što se tiče selekcije Nigerije, oni su već obezbedili svoje mesto na Svetskom prvenstvu, jer su prethodnih 5 mečeva, zabeležili skor 4-1-0 i gol razliku 11:3. Savladali su Alžir na domaćem terenu 3:1, kao i Kamerun 4:0 i Zambiju 1:0, dok su na gostovnjima remizirali 1:1 sa Kamerunom i slavili protiv Zambije 1:2. Tokom ovih mečeva istakao se Viktor Moses, fudbaler Čelzija sa 3 gola, dok su Iheanacho i Iwobi takođe bili odlični sa po dva pogodka.

Za poslednji kvalifikacioni meč, a ujedno i prvi pripremni pred Svetsko prvenstvo, selektro Nigerije neće moći da računa na sledeće važne igrače: golmana Ikemea (3/0 tokom kvalifikacija), defanzivce Echiejile-a (7/0), Omeruo (2/0), vezni igrač Moses (7/3), Onazi (7/0), kao i napadači Ighalo (5/1/1) i Simon (6/2/1).

Očekivana postavas Nigerije za ovaj meč: Ezenwa (Ifeanyi Ubah), Trost-Ekong (Bursa), Balogun (Majnc), Shehu (Anorthosis), Awaziem (Nant), Obi Mikel (Tijanjin), Ndidi (Lester), Agu (Porto), Iwobi (Arsenal), Musa (Lester), Iheanacho (Lester).

Sudija meča: Erik Otogo Kastane iz Gabona, tokom kvalifikacija za SP, sudio je tri utakmice i pokazao ukupno 9 žutih kartona, što je prosečno 3 po meču, dok je interensantan podatak da je na dva od tri meča dosudio penale.

U međusobnim mečevima Nigerija je od poslednjih 7 mečeva, slavila u 6, dok je jednom bilo nerešeno, kada je Alžir bio domaćin poslednji meč završen je rezultatom 2:5, dok je tri od poslednjih 5 odigranih mečeva prolazan tip bio GG.

Danas jedan rasterećen meč za oba rivala, gosti koji su već obezbedili plasman na Svetsko prenstvo pokušaće da nastave niz dobrih rezultata, na prethodna dva gostovanja u kvalifikacijama oba puta su postizali golovo, ali su ih i primali. Sa druge strane Alžir mora pred domaćim navijačima da ,,okaje“ svoje loše igre iz ovog kvalifikacionog ciklusa i da pokuša da protiv jedne od najjačih selekcija Afrike odigra napadački i osvoji bar pola plena, napad tima deluje mnogo bolje od defanzive pa verujemo da će na svom stadionu u Konstanti uspeti da zatresu mrežu golmana nigerijske ekipe Ifeanyi Ubah, Ezenwa bar jednom tokom meča, a da li će to biti dovoljno i za slavje nad favorizovanim ,,orlovima“ videćemo na kraju meča.

Kladionica Max bet danas nudi kvotu 2,00 na igru oba tima postižu golove (GG), a da li će tako biti, saznaćemo oko 22:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje