sreda, 17. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Obala Slonovače – Maroko

Od 18:30 je na programu meč poslednje runde kvalifikacija u Africi za odlazak na Svetsko prvenstvo, a u direktnom okršaju za prvo mesto se sastaju selekcije Obale Slonovače i Maroka.

Stadion: Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan

Sudija: Bakary Gassama (Gambia)

Obala Slonovače se nalazi na drugom mestu grupe C, sa 8 bodova i skorom 2-2-1 i gol razlikom 7:3. Na domaćem terenu ostvarili su pobedu nad Malijem 3:1 i poraz od Gabona 1:2. Na današnjem meču samo ih pobeda vodi na Svetsko prvenstvo, dok će u slučaju remija ili poraza ostati da od kuće posmatraju najveću planetarnu smotru fudbala. Što se tiče izostanaka igrača, danas neće nastupiti štoper Mančester Junajteda, Erik Beili, kao ni Lamina Kone iz Sanderlenda, vezni igrači Seri iz Nice, Diomande iz Kaena i napadači Boni iz Svonsija, Đovani Sio iz Monpeljea, Gohi Bi iz Sivaspora i Pepe iz Lila.

Očekuje se da danas selektor Mark Wilmots izvede sledećih 11 igrača: Gbohou (TP Mazembe) – Aurier (Totinhem), Kanon (Den Hag), Deli (Slavija), A.Traore (Goztepe) – Kesi (Milan), Die (Bazel), Gradel (Tuluz), S.Kalu (Herta), Zaha (Kristal Palas)- Kodjia (Aston Vila)

Maroko pod vođstvom bivšeg selektora Obale Slonovače i Zambije, Herva Renarda, po prvi put ima priliku da se nađe na Svetskom prvenstvu još od 1998.godine u Francuskoj .Zauzimaju prvo mesto u ovoj grupi sa skorom 2-3-0 i gol razlikom 9:0. Još uvek nisu primili gol u ovim kvalifikacijama. Na gostovanjima imaju skor dva remija bez golova 0:0 sa Gabonom i Malijem.

Od igrača koji su igrali u ovim kvalifikacijama u ovom meču, selektor Renard neće moći da računa na sledeće igrače: Da Kosta (2/0 odbrana-Basaksehirspor), Fedal (2/0 odbrana-Betis), Tanane (4/0 napad-Las Palmas), Mehdi Carcela (2/0 sredina-Olimpijakos), El Kadouri (2/0 sredina, PAOK), El Arabi (3/1 napad – Al Duhali), En Nesiry (2/0 napad-Malaga).

Za današnji meč se očekuje da na teren istrči sledećih 11 igrača, koji će najpre nastojati da zatvore sve prilaze svom golu: Munir (Numansija) – Benatia (Juventus), Hakim (Real Madrid), Saiss (Volvs), Mendyl (Lil) – El Ahmadi (Fejnord), Amrabat (Leganjes), Bousoufa (Al Jazira), Boufal (Sautempton), Fajr (Hetafe) – Boutaib (Malatijaspor)

U poslednjih 5 međusobnih mečeva kada su se sastali ovi timovi, nismo videli više od 2 gola, a na poslednja 4 meča prolazna igra bila je 0-1 gol na meču. 2016-te odigrali su meč kvalifikacija u Maroku koji je završen 0:0, dok je na Afričkom Kupu nacija u Gabonu, slavila ekipa Maroka 1:0, golom Alouija u drugom delu meča.

Danas očekujemo veliku borbu tokom celog meča, gde će Maroko nastojati da zatvori sve prilaze svom golu i da preko brzih veznih igrača Bousofu i Bufala i napadača Boutaiba pokuša da preko kontranapada ugrozi gol domaće selekcije. Obala Slonovače će sa druge strane morati da krene u napade od samog starta meča, ali svesna da će teško više od jednom uspeti da zatrese mrežu golmana Munira koji još uvek nije primio gol tokom ovih kvalifikacija. Ukoliko uopšte bude golova, mi ih očekujemo tek u drugom delu igre. Na ruku nam idu i nastupi timova tokom ovih kvalifikacija, ali i istorija međusobnih mečeva da verujemo da će to baš tako i biti!

Kladionica Max bet nudi zanimljivu kvotu na igru 1X&1p0-1 (pobeda domaćina ili nerešno i od 0 do 1 gol u prvom poluvremenu), a ona iznosti 1,70.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje