četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LE: Atletiko opalio petardu u Moskvi, Arsenal konačno podigao formu!

Večeras smo imali priliku da pogledamo i svih 8 revanš utakmica 1/8 finala Lige Evrope, a pored nekoliko iznenađenja mogli smo da vidimo i nekoliko utakmica sa velikim brojem pogodaka.

Sve u svemu, iščekujući sutrašnji žreb osvrnućemo se na ostvarene rezultate ovog “evropskog“ četvrtka.


Madridski Atletiko i u ovom, gostujućem, meču demonstrirao je silu protiv moskovske Lokomotive, te opalio petardu pred prepunim tribinama “RŽD Arene“. U pobedi od 5:1 strelci za Atletiko bili su Anhel Korea, Saul Nigez, Fernando Tores (x2) i Antoan Grizman, dok je počasni gol za domaću ekipu postigao Maćej Ribus.

U prestonici Baskije Atletik nije uspeo da izbori plasman u 1/4 finala u duelu sa ekipom Marselja. Tim sa juga Francuske je nakon 2:0 iz prvog meča zabeležio novi trijumf (1:2), golovima Dmitrija Pajea i Lukasa Okamposa, dok je Inaki Vilijams uspeo da ublaži poraz “Lavova“.

Većina svetskih medija već je videla ekipu kijevskog Dinama u 1/4 finala nakon uvodnog remija od 2:2 na gostovanju u Rimu, ali su igrači Lacija ipak uspeli da odrade posao na visokom nivou te pobedom od 2:0 prođu dalje. Strelci su bili iskusni Lukas Leiva i talentovani Stefan de Vraj.

Na stadionu “Dusan Arena“ u Plzenju, češka Viktorija uspela je da trijumfuje nad portugalskim Sportingom (2:0), pogotcima Mareka Bakoša. S’ obzirom da je u prvom meču Sporting slavio sa istim rezultatom morali smo da gledamo produžetke, a prolaz “zeleno-belima“ doneo je Rodrigo Batalja koji je bio precizan u 2. minutu nadoknade prvog produžetka.

Ekipe Zenita i Lajpciga odigrale su nerešeno (1:1) pred prepunim tribinama stadiona u Sankt Peterburgu, ali su na kraju povoda za slavlje imali igrači nemačkog bundesligaša, s’ obzirom da je prvi meč završen njihovom pobedom od 2 prema 1. Za nemački tim strelac je bio Žan-Kevin Ogisten, dok je pred kraj prvog dela izjednačenje svom timu doneo Argentinac Driusi. U završnici susreta priliku za novu pobedu ispustio je Timo Verner, promašivši šut sa bele tačke.

Londonski Arsenal je konačno uspeo da podigne formu i da tako ponovo zabeleži trijumf nad ekipom Milana sa ubedljivih 3:1. Zaista iznenadilo je ovakvo izdanje engleskog tima za koga su precizni bili Dani Velbek (x2) i Granit Džaka. Jeidni pogodak u ovom dvomeču ekipi Milana doneo je Hakan Čalhanoglu.

Najveće iznenađenje ovog četvrtka mogli smo da vidimo na stadionu Olimpik Liona gde je moskovski CSKA uspeo da trijumfuje sa 3:2, pogotcima Golovina, Muse i Vernbluma i tako pored poraza u prvom meču (1:0) izbori dalji plasman.

Salcburg i Borusija iz Dortmunda odigrale su nerešeno bez pogodaka na “Red Bul Areni“, a zahvaljujući pobedi u prvom meču i Austrija će imati svog predstavnika u 1/4 finala po prvi put u istoriji. Za nemački tim ovo je zaista veliki šok i nema sumnje da u narednom periodu sledi ogromna borba u prvenstvu Nemačke.


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje