četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LIGA EVROPE (1/16 finala): CSKA Moskva – C.Zvezda (najava meča)

Od 18 časova nas očekuje revanš meč 1/16 finala Lige Evrope, a u  Moskvi će se                                 sastati domaći tim CSKA i beogradska Crvena Zvezda.                          U prvom meču bilo je 0:0.

Ekipa CSKA Moskve nastavila je pripreme za nastavak sezone vrativši se odmah po okončanju meča sa Crvenom Zvezdom u Španiju, gde su međuvremenu odigrali prijateljski susret sa ekipom danskog Ejsberga i bilo je 0:0, zanimljivo je da je na tom meču trener CSKA Moskve izveo dosta jak sastav sa svega par promena u odnosu na meč u Beogradu, igrali su: Pomazun, Fernandes (Gordyushenko, 46), Nababkin, A. Berezutskiy (Tiknizyan, 46), Ignashevich (Khosonov, 46), Kuchaev, Natcho (Bistrovic, 46), Vitinho (Zhamaletdinov, 46; Zhironkin, 65), Dzagoev (Milanov, 46), Wernbloom (Golovin, 46), Musa (Chalov, 46). Kao i u prvom meču pokazalo se da je ekipi CSKA najveći problem realziacija koja se nije u mnogome popravila u odnosu na prvi deo sezone ni dolaskom Ahmeda Muse, nigerijskog napadača.

Što se tiče prvog meča, tim CSKA igrao je u formaciji 5-3-2, gde je cilj bio odigrati čvrsto i ne primiti gol uz pokušaj da se gol Zvezde ugrozi individualnim kvalitetima Muse i Vitinja, ali i igrača iz drugog plana Golovina i Džagoeva. Nismo puno toga videli od ovog tima, a odbrana ruskog velikana imala je nekih problema prilikom izlaska svojih visokih štopera dosta daleko od gola, jer su ih brzi napadači Zvezde jednostavno pretrčavali, što će ukoliko ne pronađu neko rešenje biti problem i u Moskvi, gde CSKA ne blista ove sezone, imaju skor 4-2-3 i gol razliku 14:7, u okviru Lige šampiona slavili su protiv Benfike, dok su poraženi od Bazela i Mančester Junajteda.

U ovom meču neće biti defanzivca V. Berezutskiy koji se opravio od povrede ali se ne očekuje da igra, kao ni defanzivac Šenjikov (14/2/1), dok zbog kartona nema jako važnog veznog igrača Golovina (17/3/2) zbog parnih kartona.

Izjava trenera Gončarenka: ,, Treba da znate da je rezultat 0:0 najneprijatniji za ekipu koja gostuje u revanšu. Statistika pokazuje da ekipe koji igraju revanš kod kuće češće prolaze dalje. Ipak, moramo da budemo svesni da je protivnik jako opasan i da ume da igra na kontranapade. Imaju jako dobro postavljenu igru. Postoje razne opcije: da napadnemo od prvog minuta ili da postepeno povećavamo pritisak tokom utakmice. Važno je da ispravno odgovorimo na ono to se desilo u prvoj utakmici, biće teško nadonkaditi kreaciju koju nam daje Golovin, ali ćemo pokušati“.


Crvena Zvezda je u prvom meču odigrala jako hrabro, ali nije srljala, pokušala je da iskoristi prednosti koje ima u brzini pre svega Radonjića i drugih ofanzivnih igrača, ali nije uspela ono najvažnije, da postigne gol, ali i dalje ima aktivan rezultat. Između dva meča tim je odigrao meč prvenstva protiv Javora i zabeležio u kombinovanom sastavu 3:0. Ono što bi mogla da bude prednost ovog tima u revanšu jeste upravo slaba realizacija kod domaćina i njihova sporost u poslednjoj liniji, što oni ne mogu promeniti jer imaju takav tim i sklop igrača, sa druge strane ostaju individualni kvaliteti igrača kao što su Džagoev, Musa, Vitinjo, koji mogu rešiti meč. Sa druge strane bočni igrači Zvezde, pre svega Stojković koji je odigrao izuzetan meč u oba pravca, mogli bi da budu prevaga na strani Zvezde ukoliko ponove partiju iz Beograda.

Za tim Zvezde neće igrati prvi napdač tima i najbolji strelac Boaći (27/21), što je veliki hendikep za tim.

Očekuje se da Zvezda zaigra u sastavu: Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rodić – Jovičić, Donald, Krstičić, Radonjić, Ben – Pešić.

Izjava trenera Milojevića: ,, Na utakmicu protiv CSKA gledamo kao na sve prethodne. Ponoviću se: borićemo se za grb Crvene zvezde, za naše navijače, da prezentujemo Srbiju i naše klub na pravi način. Sigurno je da igramo protiv velikog protivnika. Oni su u Ligi šampiona stvarno igrali fenomenalno. Nemam dilemu da ćemo odigrati najbolje što možemo.Oni imaju sjajne individualce, ali i kolektiv. Ekipa su koja dugo igra zajedno… To je njihovo najjače oružje. Dobro su vođeni. Nije moj manir da ističem pojedince. Svi imaju dovoljno iskustva, igraju za reprezentaciju. Nismo vežbali penale.“

Ovih dana vremenska prognoza za Moskvu kaže da će u toku utakmice biti i do minus 15 stepeni, što podjednako može da bude protiv oba tima, ekipa CSKA je do pre par dana bila u toploj Španiji, dok su igrači Zvezde trenirali u nešto hladinijim uslovima u Srbiji, ali ne toliko ekstremnim, pa ćemo videti koliko će i kako to uticati na igrače.

Iako se navijačima Zvezde neće svideti prognoza, smatramo da je CSKA ekipa koja makar zbog iskustva i dugog igranja u gotovo istom sastavu ima blagu prednost.

PREDLOG za klađenje: CSKA prolazi dalje (kvota 1,55)

Povezani članci

9 Komentari

  1. Verovatno je ovo predlog nekog frustriranog grobara,ali do sada se u praksi ispostavilo,da su zelje grobara jedno,a realnost je nesto drugo.Sigurniji je predlog hendikep pobeda na Viktoriu Plzen,kvota 2,90 i prolaz Crvene Zvezde kvota 2,45,ukupna kvota 7,11

    • Tipovanje nije povezano sa navijanjem, to treba da se raskrsti. Urednici tipuju ono za šta misle da je prolazno, a ne za ekipu za koju navijaju ili ne.

    • Predlog je zasnovan na realnim cinjenicama i nema nikakve veze sa navijackim opredeljenjem urednika, zelimo Crvenoj Zvezdi prolazak u 1/8 finala, ali smatramo da je nas predlog realan sto ne mora da znaci i da ce biti prolazan!

  2. Ja sam takodje uvek za to da naš klub prodje dalje.. ali mislim da ne predlog i vise nego realan, barem zbog iskustva kao cinjenice koja je navedena u tekstu…

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje