četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LIGA EVROPE (1/16 finala): Plzen – Partizan (najava meča)

Od 19 časova se igra revanš susret 1/16 finala Lige Evrope, a sastaju se ekipe češkog Plzena i srpskog predstavnika Partizana. Prvi meč odigran prošlog četvrtka u Beogradu, završen je 1:1.

Ekipa Plzena odigrala je u prvom meču prema svim očekivanjima pre meča, disciplinovana postavka u sistemu 4-2-3-1, gde se tačno zna uloga svakog igrača, da li u napadu ili u odbrani oni ne odstupaju od svojih uloga, igraju dosta agresivno, a jedini koji ima potpunu slobodu da u igri i kreaciji je levokrilni napadač Kopič. Što se tiče odbrane pokazalo se da mogu da budu ranjivi kada se odigra malo brže i gurne lopta iza njih dok su neprikosnoveni u skok igri i duelu, iako je gol pao upravo posle centaršuta sa strane ali uz veliku zaslugu levog beka Limberskog koji je promenio pravac lopti posle centaršuta Vulićevića. Za vikend je počeo prolećni deo prvenstva Češke Republike gde je Plzen odigrao meč na gostovanju protiv ekipe Sigme Olumuc i remizirao 0:0, što se tiče tima, osim Limberskog kojeg je zamenio Kovarik i zamene golmana Hruške koji brani samo u Ligi Evrope, ostatak tima je bio nepromenjen.

U revanš susretu očekuje se isti sastav Plzena kao u prvom susretu: Hruška – Reznik, Hubnik, Hejda, Limberski – Horava, Hrošovski – Petržela, Kolar, Kopič – Krmenčik.

Izjava Pavela Vrbe pred meč:,,Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i da nećemo ponoviti neke greške iz prvog meča i na primer meča protiv Steaue.Sutra će biti važan meč. Unapred se radujem atmosferi na meču i nadam se da će da bude podjednako dobra, kao što je bila u Beogradu. Tim Partizana ja dobar, a naročito je nezgodan sam napad, gde igraju dva različita tipa igrača, Tavamba je fizički jak i najbolji je strelac tima. Suma je okretniji i brži, imao je odličnu šansu nakon ulaska iz drugog plana. Upozorili smo naše igrače na sve opasnosti.“

Ekipa Partizana pokazala je da može ravnopravno da se nosi sa jesenjim prvakom prvenstva Češke Republike, do gola naročito je bila dobra igra u defanzivi, gde je trener Đukić u potpunosti pročitao igru protivnika i zatvorio sve prilaze golu, naročito dobro su se nosili Nemanja Miletić i Mitrović sa napadačem Krmenčikom, koji je jedini put utekao pažnji (i našao se po mišljenju mnogih u ofsajd poziciji) i asistirao za izjednačenje. Ono što se u timu Partizana očekuje u revanšu jeste promena jednog od štopera, Mitrović koji je zaradio crveni karton u prvom meču, biće zamenjen ili sa oporavljenim Ostojićem, ili će na njegovo mesto Miletić koji je po vokaciji levi bek, ali mu nije nepoznata ni uloga štopera. Mesto zadnjeg veznog zauzeće najverovatnije Saša Zdjelar, dok je dilema i na mestu ofanzivnog veznog igrača, za koje se bore Suma i Ivanović. Stručni štab brine i povreda Vulićevića koji je doživeo povredu skočnog zgloba na meču u Lučanima za vikend, ukoliko ne bude spreman, jedna od mogućnosti je da na ovoj poziciji zaigra Milan Radin. Za vikend je Partizan slavio na gostovanju ekipi Mladosti, iako je gubio 1:0, slavio je 1:2, golovima u poslednjih 5 minuta utakmice, posle isključenja dva igrača Mladosti, može se reći da ta partija može da zabrine stručni štab.

Očekivani tim Partizana: Stojković – Vulićević (Radin), Miletić, Miletić (Ostojić), Urošević – Zdjelar, Pantić – Janković, Suma (Ivanović), Tošić – Tavamba

Izjava Miroslava Đukića pred meč: ,, Svesni smo da ćemo u Plzenju morati da igramo ofanzivno od početka, da ćemo morati da damo gol koji nam je potreban, kao i da ćemo morati da budemo čvrsti u odbrani. Oni imaju opcije da im odgovara 0:0, ali ofanzivna su ekipa, napadačka i to će biti otvorena utakmica i sigurno će biti golova. Oni su ofanzivna ekipa koja napada sa mnogo igrača. Tako su navikli i mislim da neće puno menjati, da neće špekulisati, već će pokušati tamo da pobede pred publikom, kao i mi. Biće otvoren meč i neće biti kalkulisanja.Ne znamo jedino Vuletovu situaciju, videćemo kako evoluira danas na treningu. Ostojić se oporavio, Zdjelar takođe, Ožeg takođe i to su dobre vesti za nas.“

Očekuje nas sličan duel kao i u Beogradu, tim Plzena igra isto i na gostovanjima i na svom stadionu, dosta tvrdo, sa puno taktičkih zadataka koje igrači ovog tima izvršavaju dosta uspešno, sa druge strane Partizan je pokazao da može dobro da odigra na gostovanjima, naročito zbog brzine svojih krilnih fudbalera, ali izostanci u timu mogu da se odraze na igru jer za pojedina mesta ne postoje prave alternative, šanse su blago na starani domaćeg tima!

PREDLOG za KLAĐENJE: Xpp (nerešeno na poluvremenu) (kvota 2,12)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje