subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope – 3. kolo kvalifikacija (zanimljive utakmice 1. deo)

Preuzmite besplatno našu Android aplikaciju, preko koje možete brzo i jednostavno čitati naše najnovije vesti!

Ukoliko već niste, zapratite našu Facebook stranicu i ostanite u toku sa vestima iz sveta sporta.


U četvrtak su na programu mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a širom kontinenta na programu je 29 mečeva, koji počinju od 18 časova. Ovog puta rešili smo da se fokusiramo samo na nekoliko utakmica koje su se nama učinile najinteresantnijim, jer je dosadašnji tok kvalifikacija doneo mnogo iznenađenja, a ekipe su još u fazi formiranja i priprema, dok su neke koji u mečeve ulaze kao autsajderi u takmičarskoj formi što i doprinosi mnogim neočekvanim rezultatima. Mečeve koje ćemo analizirati i pokušati da damo neki predlog su sledeći:

19:00 AIK (Švedska) – Braga (Portugal)
Duel jedne od najpozantijih švedskih ekipa Aik-a i Brage koja već godinama unazad igra značajnu ulogu u portugalskom fudbalu odigraće se na Friends Areni u Stokholmu. Aik na ovom stadionu u sezoni koja je u toku ima učinak od 3 pobede, 3 nerešene utakmice i 2 poraza, ali i interesantnu gol razliku od svega 6 datih i 5 primljenih golova. U dosadašnjim kvalifikacijama, izbacili su KI Klasvik 0:0 na gostovanju i 5:0 pobeda na domaćem terenu, dok su u narednom kolu, bili bolji od Željezničara 0:0 na gostovanju i 2:0 pobeda kući. Do sada je najbolji strelac tima Goitom koji je postigao tek 3 gola, i jasno je da je najveći problem tima realizacija i igra u ofanzivi, koju će pokušati da reše angažovanjem Chinedu Obasija, koji će stići u klub 2.avgusta.
Ekipa Brage, nije menjala ekipu koja je završila na 5.mestu u prvenstvu, osim veterana Alan-a (22/1/2 napad) svi ostali igrači ostali su u klubu, s tim što na ovom meču neće biti ni veznog igrača Vukčevića (25/0/1), Eduarda (18/6/8 najboljeg asistenta tima), kao ni nekoliko manje bitnih igrača u rotaciji tima. Interesantno pojačanje može da predstavlja napadač Paulinho (36/19/3) koji stiže iz Žil Visentea. Tokom priprema ekipa Brage je odigrala 5 mečeva, slavili su protiv Maritima 1:2, Nacionala 2:0 i Avesa 3:0, dok su poraženi od Varzima 1:0 i Angersa 2:0. Očekujemo jedan zatvoren meč, pre svega od strane domaćina kome je defanziva jača strana, a ni gosti još nisu na nivou forme da bi pregazili nekog protivnika što se pokazalo i tokom priprema.
PREDLOG za klađenje: 0-2 gola na meču (kvota 1,45)

19:00 Utreht (Holandija) – Leh Poznanj (Poljska)

Ekipa Utrehta je teže nego što su bukmejkeri očekivali prošla prethodno kolo kvalifikacija i ekipu Valete sa Malte, nerešeno u gostima 0:0 i pobeda na domaćem terenu 3:1. Utreht je na megdan Valeti izašao posle 4 pripremna meča i ne baš sjanih rezultata pripremnih mečeva (porazi Gabala 0:1, Ufa 0:1, nerešeno sa Rubinom 1:1, i pobeda protiv niželigaša Jodan Boys 3:2). Između dva meča sa Valetom, remizirali su sa niželigašem Meppenom 1:1. Što se tiče tima otišli su najbolji strelac i treći asistent tima Haler (32/13/6) u Frankfurt i treći asistent tima Amrabat(31/0/7) u Fejnord, dok se drugi strelac tima Rišairo Živković (34/9/2)vratio u svoj matični klub Ajaks. Kao zamane su stigli iz Druge lige Holandije, treći najbolji strelac prvenstva Dessers (36/22 gola/13 asistencij) iz Nac Brede i četvrti strelac lige Van Der Steek (33/22/6) iz Kambura. Stigao je i Makienok iz Palerma, koji je prošle sezone kao pozajmljen igrač nastupao za Preston (25/3/3) i Urbi Emanuelson, nekadašnji igrač Ajaksa.

Ekipa Leha je stigla do 3.kola pobedama nad Pelisterom iz Makedonije 3:0 i 4:0 i Haugesunda (poraz 3:2 na gostovanju i pobeda 2:0 na domaćem terenu), u novom prvenstvu Poljske pokazalo se da ne mogu tako lako da nadoknade odlazak važnih igrača za tim jer su odigrali dva meča bez postignutog gola (0:0 sa novim prvoligašem Sandecjom i poraz 0:1 od Visle Plok. (Otišao je standardni štoper Bendarek (27/1) u Sautempton, desni bek Kedziora (36/1) pojačao je ekipu Dinamo Kijeva, a drugi štoper Vilus (20/0) ekipu Rostova, drugi strelac tima Kovnaci (27/9) pojačao je redove Sampdorije) uz to najnoviji peh koji je zadesio ekipu je povreda najboljeg igrača Leha kako prošle sezone tako i početka ove Darka Jevtića (31/8 gola/9 asistencija) (nova sezona 4 meča, 2 gola i 2 asistencije), a povređen je i najbolji strelac prošle sezone veteran Robak (32/18). Zbog povrede neće biti ni veznjaka Pawlovskog (22/1). Utreht nije impresionirao na meču protiv Valete, a čini se da forma i ugiranost tima nisu još uvek na takmičarskom nivou, gosti iz Poznanja, odigrali su već 6 takmičarskih mečeva, ali imaju problema zbog povreda veoma važnih igrača, tako da se nama čini da će i ovaj meč proteći bez puno golova i ne puno šansi.

PREDLOG za klađenje: P/K X (nerešen rezultat na poluvremenu ili kraju meča) (kvota 1,65)


 20:00 Arka Gdinya (Poljska) – Midtjilland (Danska)

Ekipa Arke se za evrokupove plasira osvojivši Kup Poljske protiv Leha prošle godine, iako su se u ligi borili u grupi za opstanak. Na početku ove sezone slavili su i u Super Kupu protiv Legije (1:1 u regularnom delu i pobeda posle penala). U novu sezonu ušli su odlično pobedom protiv Slaska 2:0 i nerešeno protiv Sandecje 0:0. U periodu između dve sezone prvi golman Jalocha (28/0) vratio se u ekipu Legije iz koje je bio na pozajmici, a ove sezone će na golu stajati drugi golman, letonac Šteinbors (9/0).Odbrana koja je bila najslabiji deo tima je nepromenjena što se tiče odlazaka, a pojačana je sa Tomas Kosutom (15/1/1) iz redova Slovačkog.Iz veznog redu u odnosu na prošlu sezonu nedostaju ,,desetka’’ Szwoch (36/3/7) koji se vratio u Legiju posle isteka pozajmice, a nema ni slovenca Miroslava Bozok-a (30/2/3). Od pojačanja koja su stigla u ovaj deo tima, treba istaći Gregorza Piesio-a (28/2/4) ofanzivnog veznog iz Gornjik Lehne koja je napustila društvo najboljih timova, a stigao je i španac Alvaro Rey(9/2) iz Panetolikosa,  Hrvat Filip Jazvić (11/1) stiže iz redova rumunske Krajove. Igrač koji bi mogao da zablista ove godine stigao je iz redova drugoligaša Razwoj Katowice, a to je levokrilni napadač Patryk Kun (33 utakmica, 6 golova i 9 asistencija). U napadu je takođe došlo do nekih promena, dvojac koji je napustio klub  Trytko (12/2) i Abbott (11/1) zamenjen je sa špancem Ruben Juradom (iz trećeligaša Atletiko Balearse) prošle sezone 37/12/4, a stigao je i Mihal Zebrakowski (29/9/1) iz drugoligaša Tarnobrzeg.

Midtjiland se u evrokupove plasirao savladavši ekipu Randersa sa 3:0 u finalu pleyofa za ulazak u Ligu Evope. U ovom takmičenju odigrali su već dvomeč sa mađarskim Ferencvarošom i pobedili oba meča 2:4 i 3:1, u domaćem prvenstvu poraženi su od Brondbija 4:0, dok su savladali Silkeborg 2:0. Tim je konciran tako da igra napadački fudbal vez puno kalkulisanja što pokazuju i rezultati dosada odigranih mečeva. Uz to prvi golaman tim Dahlin (28/0) napustio je ekipu, a zameniće ga Hansen, golman koji je stigao iz Lingbija. Očekuje nas jedan meč gde će gosti pokušati da kao u mađarskoj reše pitanje pobednika već u prvom meču i neće kalkulisati, Arka iako ekipa koja igra čvrsto moraće da pokuša da napadne što će otvoriti puno situacija za kontre kvalitetnijeg rivala.

PREDLOG za klađenje: 2&2+ (pobeda Midtjilanda i dva ili više gola na meču) (kvota 2,12), sigurnija varijanta  X2&2+ (pobeda Midtjilanda ili nerešeno i dva ili više gola na meču) (kvota 1,40)


20:30 Panatinaikos (Grčka) – Gabala (Azerbejdžan)

Panatinaikos se plasirao u kvalifikacije za Ligu Evrope zauzevši drugo mesto u doigravanju sa ekipama AEK-a koja igra kvalifikacije za Ligu šampiona, zatim PAOK-a i Panionisao, osvojivši 8 bodova iz 6 mečeva. Tim je tokom leta donekle promenjen, otišao je najbolji strelac ekipe Berg (30/24 gola), napadač Mpoku(25/2) se vratio sa pozajmice u Kjevo, dok je desnokrilni napadač Boumal (15/1/1) takođe napustio klub. Nema ni dvojice veterana koji su imali bitnu ulogu prošle sezone, desni bek Mesto (31/0/6), kao i Leto,levokrilni napadač (22/7/3) slobodni su u izboru nove sredine. Od pojačanja treba spomenuti napdača Omri Altman-a iz Hapoel Tel Avivia (31/7) i Kabezasa iz Atalante (22/0 levokrilni napadač). Uz tim neće biti ni sledeći igrači: najstandardniji defanzivac Kouatroumbis (28/0), kao i veznjak Villafenez (30/2), dok je nastup Kulibalija (19/0 odbrana) pod upitnikom. U pripremnom periodu odigrali su 4 meča, pobedili na 3 (2:1 Az Alkmar, 1:0 Genčlerbirgli, 2:1 Kortrijk, dok su sa ukrajinskom Oleksandryom odigrali 0:0) Odlične partije pružali su pojačanje Altman i starosedelac Mollins.

Gabala je ekipa koja je u boljoj takmičarskoj formi, najviše iz razloga jer je već odigrala dve utakmice u prethodnom kolu kvalifikacija gde su bili bolji od poljske Jagielonije 1:1 na domaćem terenu i pobeda na gostovanju 2:0. U oba meča prikazali su taktički disciplinovan fudbal i protivniku nisu dozvolili veliki broj šansi, naročito u drugom meču na gostovnju, gde su golove postigli iz kontranapada. Panatinaikos i Gabala sastali su se i 2015-te godine u okviru pleyofa za ulazak u Ligu Evrope i oba meča završena su nerešeno, 0:0 na terenu Gabale i 2:2 na terenu Panatinaikosu. Gabala je tada ušla u grupnu fazu takmičenja. I sada očekujemo jedan čvrst meč, gde će domaća ekipa dominirati, ali ne očekujemo neki efikasan susret.

PREDLOG za klađenje: 1X&vg2(pobeda Panatinaikosa ili nerešeno uz više golova u drugom poluvremenu) (kvota 2,40)  ili 1&0-3 ( pobeda Panatinaikosa u raspon golova od 0 do 3) (kvota 1,90)


 21:05 Everton (Engleska) – Ružemberok (Slovačka)

Everton je tokom leta doživeo neke bitne promene u svom sastavu, a mnogi stručnjaci se slažu da su u ovom prelaznom roku napravili neke odlične poteze. Od pojačanja su stigli golman Pikford iz Sanderlenda koji je projektovan za buduću jedinicu Engleske reprezentacije, zatim Kin, štoper Barnlija koji je bio želja i mnogo većih klubova, dok je mesto desnog beka pojačano sa Kuko Martinom iz Sautemptona. vezni red pojačan je sa kapitenom Ajaksa, Klasenom, dok je u napadu vraćen nekadašnji igrač Vejn Runi, a doved je i Sandro Ramirez iz Malage. Najznačajniji odlazak jeste napadača Lukakua (37/25/6) koji je otšao u Mančester Junajted, kao najbolji strelac Evertona. Ostali igrači imali su epizodne uloge prošle sezone, poput Delofeua koji je odigrao samo 11 mečeva i otišao je u Barselonu, zatim Kleverli (10 mečeva), kao i MekGidi koji nije ni nastupao. Everton je pripreme za novu sezonu počeo pre 20-ak dana i od tada su odigrali tri meča, savladali su kenijsku Gor Mahiu 3:0 i Tvente 3:0, dok su remizirali sa Gekom 1:1. Engleske ekipe nisu posebno oduševljene učešćem u Ligi Evrope tako da se često dešava da igraju sa kombinovanim timovima, a za ovaj meč trener Evertona, neće računati na Kolemana(26/4/3), Bolasia (13/1/4), Barklija (36/5/8-najbolji asistent tima) i Moria (23/0/1 štoper tima). Očekuje se da na teren izađe kombinovana postava sa nekolko mladih i neafirmisanih igrača.

Ružemberok je za razliku od Engleza odigrao šest takmičarskih mečeva, najpre su prošli Vojvodinu (poraz 2:1 u gostima, pobeda 2:0 na domaćem terenu), da bi zatim prošli Bran(poraz na domaćem terenu 0:1, pobeda na gostovanju 0:2). U domaćem prvenstvu doživeli su dva poraza 2:3 od Karvine i 2:1 od Zlatnih Moravca.

Engleski timovi pozanti su po tome da ne briljiraju u kvalifikacijama za evrokupove, pa tako očekujemo da nedovoljno pripremljena ekipa Evertona odigra meč u lagnijem ritmu protiv gostiju koji će doći da paze samo računa o svom golu tokom celog meča.

PREDLOG za klađenje: 0-3 gola (kvota 1,65)  SP1 (pobeda Evertona bez primljenog gola) (kvota 1,55)


Nadamo se da će predlozi biti prolazni i da će nam doneti naplatu nekog dobitka, podsećamo vas da se radi o individualnom mišljenju urednika i da predlozi nisu sigurni i da ih igrate na sopstvenu odgovornost.


Preuzmite besplatno našu Android aplikaciju, preko koje možete brzo i jednostavno čitati naše najnovije vesti!

Ukoliko već niste, zapratite našu Facebook stranicu i ostanite u toku sa vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

1 komentar

  1. Treba.napomenuti da je AIK Sstokholm vise sretno i spretno prosao u ovaj krug natjecanja.Istina dobili su Želju sa 2:0 ali kako sam rekao dosta sretno i sprerno.Nije to bila neka nadahnuta igra kakva bi trebala da bude kada se uzme u obzir kvalitet igraca u ova dva kluba.Željo im je nekoliko puta napravio prave probleme.Cak je kod rezultata 1:0 u 80. minuti imao 100% sansu gdje domaci igrac izbacio loptu sa same gol linije.Da je usla ta lopta cisto sumnjam da.bi.veceras.gledali AIK protiv Brage.Braga kakva god bila u pripremnim utakmicama dolazi iz puno jace. lige od svedske.Malo hrabriji neka igraju 2 cija je.kvota.2,40…

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje