petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 1/8 finala: Bazel – Mančester Siti (najava meča i prognoza)

LIGA ŠAMPIONA
1/8 finala  BAZEL – MANČESTER SITI

Stadion: St. Jakob-Park (Basel) kapacite: 38.512

Sudija meča:Jonas Eriksson (Švedska)

Očekuje nas prvi duel između prvaka Švajcarske i trenutno proplasiranog tima Engleske Premier lige. Ono što je prva od zanimljivosti za ovaj duel jeste sudija Eriksson koji je do sada sudio dva meča ekipi Mančester Sitija i tada ovaj tim nije dolazio do pobeda, protiv Napolija je bilo 0:0, a protiv Barselone poraz 0:2, i crveni karton za Demikelisa uz dosuđeni penal za Barselonu. 

BAZEL: Tim Bazela ove sezone iznenadio je sve odličnim partijama u Ligi šampiona, za razliku od domaćeg šampionata gde za vodećim Jang Bojsom zaostaju 5 bodova. U grupnoj fazi igrali su sa Mančester Junajtedom, Benfikom i CSKA Moskvom i bili 2.mestu sa učinkom 4 pobede i 2 poraza uz gol razliku 11:5. Poraženi su od Mančestera u gostima 3:0 i na domaćem terenu od CSKA Moskve 1:2.  U odnosu na tim koji je ostvario ovaj uspeh sada u timu nema štopera Akanjia (6 mečeva u LŠ i 1 gol) koji je pojačao Borusiju Dortmund, nema ni desnog veznog igrača Renato Stefena (6 mečeva u LŠ i 1 asistencija) koji je pojačao Volfsburg, krilni napadač Žan Pol Boetius (6 mečeva u LŠ) pojačao je Fejnord. Tim je pojačan dolaskom centralnog veznog igrača Fabiana Frei-a (11/1 u Majncu), kome će ovo biti povratak u klub posle 3 godine u Bundesligi. Još jedan povratnik u klub posle četri godine u Herti, je reprezentativac Švajcarske, Valentin Štoker (svega 5 mečeva ove sezone za Hertu). Stigao je i štoper Léo Lacroix (11/0) iz Sent Etijena, kao i ofanzivni vezni fudbaler Lozane, Samuele Campo (18/4/8), jedan od najboljih igrač svog nekadašnjeg kluba koji je u Bazelu zadužio dres sa brojm 10!  Neće sva pojačanja moći da igraju i Ligi šampiona, Bazel je mogao da prijavi samo tri igrača, a opredelio se za štopera Lacroixa, i veznjake Freia i Štokera.

Trener Bazela, Wicky je o meču rekao: ,, Tim Mančester Sitija ima jako malo slabosti, a u igri se vidi trenerski pečat Pepa Gvardiole. Ukoliko želimo da ostvarimo povoljan rezultat, moramo da odigramo perfektan meč, verujemo u naše sposobnosti i smatramo da možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Moramo da budemo kompaktni i da koristimo naše šanse jer znamo da protiv Sitija nećemo imati 50 ili 60 posto poseda lopte. Luka Zufi je odradio trening i nalazi se u konkurenciji za tim“

MANČESTER SITI: Šta reći o timu za koji su posle prvog dela prvenstva u Engleskoj svi rekli da je već osvojio titulu, a oni su nastavili to da potvrđuju i u nastavku prvenstva gde su sakupili 72 od mogućih 79 bodova. Što se tiče Lige šampiona, oni su zauzeli prvo mesto u grupi sa Shakhtarom, Fejnordom i Napolijem, ostavarili su 5 pobede uz poraz u poslednjem nevažnom kolu od Shakhtara 2:1. Ono što muči ovaj tim u poslednje vreme jesu povrede igrača, za ovaj duel neće igrati duže povređeni bek Mendy, kao ni vezni igrač Delph, i napadač Gabriel Jesus, dok su David Silva kao i Leroy Sane trenirali ali se ne očekuje da počnu meč. Tokom zimske pauze, umesto Mangale koji je prešao u Everton, stigao je štoper Atletiko Bilbao, Laporte.

Izjava Pepa Gvardiole o meču: ,, Bazel je u grupnoj fazi pokazao da je neugodan protivnik tako da nas očekuje veliki izazov. Iskereno sam iznenađen brzinom oporavka Sanea, on trenira i u konkurenciji je, proverićemo njegovo fizičko stanje pa ćemo doneti odluku. Ne znam da li ćemo osvojiti Ligu šampiona kako svi kažu, ali se trudimo da budemo bolji nego prošle godine.“

Iako je Mančester Siti veliki favorit u ovom meču, očekuje nas zanimljiv duel u Švajcarskoj gde je Bazel pokazao da ume da igra sa velikim ekipama tokom jeseni, da li će to biti dovoljno i za tim koji je u najboljoj formi u čitavoj Evropi, ostaje da se vidi.

PREDLOZI za klađenje: 2 (kvota 1,35);  2&0-3 gola (kvota 2,20), Aguero postiže gol (kvota 1,70)

Povezani članci

4 Komentari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje