utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: Brazilska kolonija napada rimsku vučicu!

Od 20:45 nas očekuje prvi susret 1/8 finala između ekipa Šahtar Donjeck i Roma, meč će se odigrati na stadionu Metalista u Harkovu, gde Šahtar igra domaćem mečeve.

Šahtar iz Donjcka je klub koji godinama važi za jako stabilan, a čak ga ni ratno stanje u Ukrajni nije skrenulo sa tog kursa, gde je princip da klub angažuje dobre domaće igrače i jako skupe Brazilce koje potom prodaje za još veći novac većim evropskim klubovima. Oni su ove godine bili u grupi Lige šampiona zajedno sa Mančester Sitijem, Napolijem i Fejnordom i zauzeli su drugo mesto sa skorom 4-0-2, na domaćem terenu savladali su sva tri rivala, ali su svaki put primili po gol. Glavni deo ovog tima je vezni red koji je sastavljen od Brazilaca, standardni u svim mečevima Lige šampiona Taison, Fred, Bernard i Marols uz domaćeg igrača Stepanenka, držali su kontrolu u svojim nogama na svakom meču, naročito na domaćem terenu. U timu Šahtara za ovaj meč neće biti desnog beka Srne (1/0) zbog suspenzije -doping. Pod znakom pitanja bio je i nastup veznog igrača Bernarda (6/3 u LŠ) ali će najverovatnije početi meč.

Ekipa Rome je sa druge strane dolaskom nekih igrača pojačala svoje redove i igra zaista solidno ove sezone. U okviru Lige šampiona bili su u grupi sa Čelzije, Atletiko Madridom i Karabagom, gde su ostvarili skor 3-2-1, na gostovanjima su slavili protiv Karabaga, remizirali sa Čelzijem, dok su poraženi od Atletiko Madrida. U domaćem prvenstvu, tim se nalazi u seriji od tri vezane pobede, a turski reprezentativac Under ušao je u jako dobru formu. Za meč sa Šahtarom trener gostiju neće moći da računa na: veznog igrača Gonalonas (7/0), kao i Argentinca Silvu, koji nije registorovan, Florenci je neizvestan i čeka se poslednji trening pred meč da se vidi da li će ili ne pomoći kolegama iz tima.

Ovi timovi odigrali su u bližoj prošlosti 4 meča, 2006.godine svako je slavio na svom stadionu, dok je 2011.godine obe pobede odneo tim Šahtara.

Očekujemo zanimljiv dvomeč ovih timova, gde smatramo da je kvalitet timova dosta sličan i da niko nema veliku prednost, ono što je činjenica da Šahtar može da primi gol na svom stadionu, ali i da lako postiže golove.

PREDLOG za KLAĐENJE: GG (oba tima daju gol) (kvota 1,80)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje