utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 1. kola u grupi E (sreda)


Ove srede na programu je novih 8 utakmica grupne faze Lige Šampiona, a u ovom članku predstavićemo Vam najave oba današnja susreta u okviru grupe E.


20:45 Liverpul – Sevilja

Liverpul je manje-više odličnim partijama u prva 3 kola engleske Premijer Lige, gde su bili veoma efikasni sa čak 8 postignutih golova, najavio borbu za tron i ove sezone, ali je iznenađujući poraz od Mančester Sitija u poslednjoj utakmici (sa ubedljivih 5:0) dosta je poljuljao ekipu sa Enfilda. Svakako da moraju pod hitno da se vrate u pravo stanje te da već protiv Sevilje na svom terenu dođu do maksimalnog učinka što bi im u ovoj grupi dosta olakšalo posao. Sve u svemu, mesta za žaljenjem sa porazom od Sitija više nema te već danas treba očekivati da Jirgen Klop kako on ume motiviše ekipu i da je povrati u period sa kraja avgusta kada su uspeli da slave nad Hofenhajmom (4:2) i Arsenalom (4:0) i to baš kod kuće.

Sevilja je sa kvalitetnim izdanjima nastavila i u ovoj sezoni te se nakon 3 kola u španskoj La Ligi nalaze na 3. poziciji i to još uvek bez poraza i samo jednim primljenim golom. Ekipu iz Andaluzije ove sezone krasi pre svega dosta stabilnija igra, koja je i u prethodnom periodu bila izuzetno dobra, te naravno treba očekivati dosta težak posao za ekipu Liverpula. Veliki problem “crveno-belima“ u ofanzivnom delu predstavljaće izostanak možda i najvažnijeg igrača, Nolita, što bi naravno moglo da doprinese zatvorenijoj igri tim pre što su danas postavljeni u ulogu gostiju.

Svakako da bi trener Liverpula morao da kako zna i ume vrati igrače u pravo stanje te da zaborave poraz od Mančester Sitija, ali pitanje je koliko je tako nešto moguće u veoma kratkom roku. Od Sevilje se očekuje da donekle zatvori utakmicu bar do sredine drugog dela, jer im je to jedina šansa da sačuvaju svoju mrežu od ultra-ofanzivnog Liverpula od koga se očekuje da danas eksplodira.

NGD @1,55 (domaćin neće dati gol u oba poluvremena)


20:45 Maribor – Spartak Moskva

Za ekipu Maribora ne treba mnogo trošiti reči pošto je očigledno da se radi o najkvalitetnijoj ekipi u Sloveniji, a koja važi za jedinog uspešnog predstavnika te zemlje u Evropi. Svakako da su upali u veoma tešku grupu, ali sudeći po trenutnoj formi (nemaju poraz ni na jednoj od poslednjih 5 utakmica) jasno je da mogu voditi borbu sa današnjim rivalom za plasman u Ligu Evrope. Ovde je prvenstveno reč o manje-više standardnoj postavi igrača koja se dosta poznaje i koja zajedno, pogotovo kod kuće, može biti veoma opasna po svakog rivala, pa kao što smo rekli mogu da budu konkurenti za plasman u LE.

Spartak iz Moskve, koji je tokom prošle sezone postao šampion Rusije nakon 16 godina bez titule, poslednjih par meseci igra i više nego katastrofalno pa nije čudo što su sada usidreni na samom centru tabele (8. mesto) sa svega 12 bodova nakon 9 kola. Pre svega treba istaći da igrači nemaju više toliko motivacije za domaći šampionat, jednostavno, prošla sezona bila je nalet samopouzdanja zbog dolaska novog trenera i sve do kraja uspeli su da beleže solidne rezultate koje su ostale ekipe samo mogle da prate. Sudeći po stanju na tabeli domaćeg šampionata kao i po pričama da će Karera dobiti otkaz ukoliko ne zauzme neku od pozicija sa vrha tabele do kraja, za očekivanje je da njihova igra neće biti nešto preterano ofanzivna. Naravno, plasman bar u Ligu Evrope došao bi odlično za povratak samopouzdanja, ali kako ovo takmičenje donosi male prihode za ruske ekipe jasno je zašto mislimo tako. Sve u svemu, ne očekujemo da od samog starta podignu belu zastavu, ali sigurno neće juriti od prvog minuta.

Kao što smo objasnili, Spartak ne bi trebao da rizikuje sa uvodnim utakmicama s’ obzirom da njima apsolutno ne prijaju ekipe kao što je Maribor, a naravno očekivano je da će svoje bodove tražiti kod kuće gde će imati ogromnu prednost. Mislimo da je Maribor jako potcenjen, a da naravno može pružiti otpor dosta dugo, mada pre svega verujemo da će ostati na povoljnom rezultatu tokom prvog dela igre.

P1X @1,45 (vođstvo domaćina ili remi u prvom poluvremenu)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje