petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 2. kola u grupi G (utorak)


Ovog utorka na programu je prvih 8 utakmica 2. kola grupne faze Lige Šampiona, a u ovom članku predstavićemo Vam najave dva današnja susreta u okviru grupe G.


20:45 Bešiktaš – RB Lajpcig

Bešiktaš na ovu utakmicu stiže sa 1. pozicije u grupi pošto su na samom startu uspeli da odigraju fantastičnu u gostima ekipi Porta te da slave sa čak 1:3. Svakako da su sada u odličnoj poziciji za plasman u narednu fazu, ali s’ obzirom da do kraja ima još 5 utakmica svakako da još uvek moraju da prikazuju svoja maksimalno kvalitetna izdanja. Bešiktaš je odmah nakon tog meča odigrao i dve utakmice u okviru turske Super Lige gde je slavio nad Konjasporom, ali i u veoma zahtevnom meču pretrpeo poraz od Fenerbahčea, gde je sve prštalo od kartona i faulova. Ta utakmica sigurno je umorila sve igrače Bešiktaša koji su tada igrali, ali kada se igra Liga Šampiona jednostavno mora umor da se ostavi po strani i da se igra na pobedu, što bi trebao da bude realan scenario kod ekipe iz Turske.

RB Lajpcig iz kola u kolo igra sve promenjivije i zaista je teško zamisliti kako će njihova igra da izgleda u narednim utakmicama. U okviru 1. kola grupne faze “Bikovi“ su odigrali nerešeno sa ekipom Monaka gde su zaista pružili dosta dobru igru i iskoristili ono što su mogli, ali odmah nakon toga upisali su remi sa Borusijom Menhengladbah, poraz od Augsburga, kao i pobedu nad Ajntrahtom. Sve u svemu, Liga Šampiona biće nešto novo za njih i svakako da bi trebali da nastave sa kvalitetnim izdanjima, ako im ovo takmičenje ikako znači. S’ obzirom da je ogroman novac ulagan baš zbog ovog takmičenja nema sumnje da će ekipa sa istoka Nemačke igrati na novu pobedu i za nove bodove, ali koliko to može da služi protiv ovako snažnog rivala jeste veliko pitanje.

Po našem mišljenju Bešiktaš je danas bez razloga proglašen autsajderom, s’ obzirom da pružaju dosta dobru igru, a da pak sa druge strane Lajpcig igra promenjivo i pravo je pitanje kakvo će njihovo raspoloženje da  bude. S’ obzirom da je Bešiktaš jedna od najkvalitetnijih turskih učesnika u Ligi Šampiona, a da je Lajcpig tek debitant u ovom takmičenju stvarno se nameće pitanje koliko su kladionice ispravno postupile postavljanjem ovih kvota, koje su čak 3,05 u korist Bešiktaša i 3,40 za remi, dok je za pobedu Lajpciga “samo“ 2,30.

1X @1,60 (pobeda domaćina ili remi)


20:45 Monako – Porto

Monako je u prvom kolu uspeo da zabeleži remi protiv RB Lajpciga u gostima i tako se bar neporažen vrati kući. Svakako da zbog trenutne forme Monaka taj remi predstavlja minimalan očekivan rezultat, ali sudeći po tome da je tek start grupne faze daje im se za pravo da nešto slabije odigraju uvodni meč. Sve u svemu, ekipa iz Monaka nastavila je da dominira kao i prošle sezone pa su tako na poslednje 2 utakmice uspeli da zabeleže ubedljive trijumfe nad Strazburom (3:0) i ekipom Lila (0:4) u domaćem šampionatu te da nagoveste dosta jači ritam u Ligi Šampiona.

Porto kao jedna od najjačih portugalskih ekipa jednostavno nije smeo da dozvoli onakvu bruku kod kuće gde ih je Bešiktaš sa pola gasa savladao sa ubedljivih 1:3. Iako u prvenstvu svoje zemlje nastavljaju da tresu mreže protivnika bar po 3-4 puta sudeći po startu grupne faze male su im šanse da na kraju izbore plasman u nokaut fazu. Buđenje svakako da je potrebno već u ovom meču. Iako je reč o veoma teškom rivalu bodovi su sada imperativ bar da bi izborili plasman u Ligu Evrope, a eventualno zauzimanje poslednje pozicije značilo bi verovatno i oštrije mere u taboru pa svakako da bi povoljan rezultat trebao da bude pod moranjem.

Obe ekipe sigurno da moraju da izbore plasman u narednu fazu, ali u ovom trenutku nešto bolja situacija je kod Monaka koji u svom džepu ima 1 bod i veće šanse da upadne bar u završnu fazu Lige Evrope. Sve u svemu nema sumnje da će nas večeras očekivati velika borba, sa puno duel igre i verovatno pažljivija igra prvenstveno zbog težine meča.

P/K X @1,80 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje