petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: najave utakmica plej-of runde kvalifikacija (sreda)

Tokom jučerašnjeg dana odigrano je prvih 5 utakmica plej-of runde kvalifkacija za Ligu Šampiona, a već danas očekuje nas još 5 parova za koje smo Vam spremili kratku najavu i predlog. Nadamo se da će procenat uspešnosti biti veliki i da ćemo zajedno doći do zarade.


20:45 Istanbul Bašakšehir (Turska) – Sevilja (Španija)

Istanbul Bašakšehir, inače aktuelni turski vicešampion, napravio je ogromno iznenađenje prošavši u poslednje kolo kvalifikacija s’ obzirom da su u 3. kolu imali veoma teškog rivala, ekipu Klub Briža, koju su nakon remija u gostima (3:3) uspeli da savladaju na svom terenu (2:0) i tako prođu dalje. Nakon toga odigrali su utakmicu u okviru 1. kola domaćeg šampionata u kojoj su manje-više rutinski savladali ekipu Bursasporta (1:0). Za ovu utakmicu turska ekipa neće moći da računa na štopere Auerlijena Čeđua (20n/1g/1a), Egemena Korkmaza (2n/0g/0a) i centralnog napadača Mehmeta Batdala (25n/6g/1a). Sa druge strane, Sevilja je nakon osvajanja 4. pozicije u La Ligi krenula u ozbiljne pripreme ne bi li i ove sezone napravili zavidan uspeh u Evropi, te su na 5 prijateljskih i 2 utakmice u okviru Emirejts Kupa zabeležili 4 pobede, 1 remi i 2 poraza. Te pripreme na samom kraju krunisane su remijem sa Evertonom (2:2), gde je oba pogotka postigao novopridošli Ever Banega, kao i pobeda nad Romom (2:1), što svakako treba da pokaže koliko su “crveno-beli“ spremni za novu sezonu. Trener ekipe iz Andaluzije na ovoj utakmici na raspolaganju neće imati štopera Danijela Karikoa (10n/0g/0a), kao ni ofanzivnog vezistu Franka Vaskeza (38n/8g/3a) što može da predstavlja veliki problem.

Svakako da će turski predstavnik pokušati da napadne gol protivnika iako im u goste dolazi veoma jaka i pre svega renomirana ekipa, koja je najtrofejniji učesnik Lige Evrope. Sigurno da su veoma poneseni nakon eliminacije belgijskog vicešampiona, a svakako da svojim ofanzivnim kvalitetom mogu da budu velika pretnja Andalužanima, koji će pak na ovoj utakmici nastupiti bez jednog od najboljih igrača.

P1X @1,40 (vođstvo domaćina ili remi u prvom poluvremenu)


20:45 Seltik (Škotska) – Astana (Kazahstan)

Najdominantnija ekipa Škotske, Seltik, i tokom prošle sezone uspela je da osvoji 1. poziciju sa čak 30 bodova više od drugoplasiranog Aberdina, a nakon čega su protiv te iste ekipe uspeli da zabeleže pobedu u finaču FA Kupa. Tokom letnjih priprema odigrali su 6 utakmica gde su zabeležili 3 pobede, 2 remija i 1 poraz, nakon čega su bili bolji od Linfilda u 2. kolu (6:0) i Rosenborga u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona (1:0). Svakako da duel sa Astanom dočekuju u odličnom raspoloženju pogotovo što su sezuonu u domaćim takmičenjima zabeležili prolaskom u 1/4 finale Betfred Kupa, a u Premijer Ligi došli do 2 pobede nad 2 utakmice. Na susretu sa Astanom Seltik će nastupiti bez štopera Dedrika Bojate (22n/5g/2a) i Erika Svjatčenka (43n/1g/1a), desnog beka Kristijana Gamboe (21n/0g/1a), kao i bez napadača Muse Dembelea (49n/32g/9a), od kojih su samo Svjatčenko i Dembele nastupili na 1-2 ovosezonske utakmice Ligi Šampiona. Astana na ovo 6,3 hiljada kilometara daleko gostovanje dolazi kao prvoplasirana ekipa kazahstanskog šampionata, s’ obzirom da imaju 7 bodova više od drugoplasiranog Kairata, a svakako da treba istaći to što u prvenstvu imaju niz od 8 pobeda. Do ove runde kvalifikacija stigli su nakon dvomeča sa letonskim Spartakskom, koga su savladali sa ukupnim rezultatom 2:1 (1:1 i 2:0), kao i nakon dve utakmice sa poljskom Legijom koju su kod kuće savladali sa 3:1, ali u gostima pretrpeli minimalan poraz što je bilo dovoljno da se sačuva prednost. Svakako da na ovo gostovanje dolaze u odličnom prvenstvu, izostanaka praktično i da nemaju, a možda jedini problem može da predstavlja dug put, na šta su se možda već i navikli. Ove dve ekipe sastale su se u 3. kolu kvalifikacija za prošlosezonsku Ligu Šampionata, gde je u Kazahstanu viđen remi (1:1), dok je u Škotskoj pobedu odneo domaći Seltik (2:1).

Obe strane na ovu utakmicu dolaze u odličnoj formi i raspoloženju, pobede se praktično nižu, a možda glavni problem i jednoj i drugoj ekipo za to biće baš ova utakmica koja je trenutno mnogo bitnija od bilo kog drugog duela. Naravno, i Seltik i Astana imaju imperativ prolaska u grupnu fazu, kod Škota zbog tradicije, dok je to kod Kazahstanaca slučaj zbog slabijih finansija, te motivacija postoji i sa jedne i sa druge strane. Mislimo da nas danas očekuje susret koji bi trebao otići u korist domaćina prvenstveno zbog udaljenosti Kazahstana, ali borba i tvrda igra Astane ne bi trebala da izostane.

1X&0-3 @1,45 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


20:45 Hapoel Ber Ševa (Izrael) – Maribor (Slovenija)

Prošlosezonski šampion Izraela, Hapoel Ber Ševa, nakon fantastično odrađenih letnjih priprema, zatim, prolaska mađarskog Honveda u 2. kolu (pobede 2:1 i 2:3) i bugarskog Ludogoreca (pobeda 2:0 i poraz 3:1) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona uspeo je da nakon 3 kola dođe do 2. pozicije u grupnoj fazi izraelskog Toto Kupa, a da nakon toga slavi i u finalu Super Kupa nad ekipom Bnei Jehude. Svakako da umor mora sada da učini svoje pošto su u protekle 2 nedelje odigrali već 4 utakmice, ali pitanje je koliko će njihov današnji protivnik moći to da iskoristi baš u gostima. Na ovoj utakmici neće moći da računaju na mnogo važne igrače, kao što su štoper Migel Vitor (5n/1g/0a), ofanzivni vezista Majkl Ohana (5n/1g/2a) i na kraju centralni napadač Niv Zrihen, koji je već nekoliko meseci povređen. Maribor je i pored gustog rasporeda u proteklom periodu ipak ostao uspešan na svim poljima, pošto su nakon fantastičnih priprema (3 pobede, 1 remi i 2 poraza), uspeli da prođu ekipu Zrinjskog u 2. kolu (1:2 i 1:1) odnsno, Hafnafjordur u 3. kolu kvalifikacija (1:0 i 0:1), dok se nakon 5 odigranih utakmica u domaćem šampionatu nalaze na deobi 1. pozicije sa Olimpijom pošto su ostvarili 4 pobede i 1 remi. Svakako da im dobra forma može itekako pomoći na ovom gostovanju, a činjenica da u Izrael dolaze potpuno kompletni i sa najjačim sastavimo to ništa ne demantuje.

Obe ekipe su trenutno u manje-više odličnim formama, iako Maribor u poslednjih mesec dana nije zabeležio niti 1 poraz, dok Hapoel jeste 2. Sigurno da domaćini imaju želju da maksimalno dobro iskoriste domaći teren, a slovenački predstavnik baš na tom terenu mora da pokuša postići gol ne bi li se kući vratili sa povoljnim rezultatom. Maribor jeste danas u najjačem mogućem sastavu, ali od njih pre svega očekujemo da bar do sredine drugog poluvremena budu igrali defanzivno, gde će se akcije zasnivati isključivo na kontra-napadima.

NE 1-1 @1,50 (domaćin neće voditi na poluvremenu i pobediti na kraju)


20:45 Napoli (Italija) – Nica (Francuska)

Napoli kao jedna od ekipa koja će nastupiti u najinteresantnijoj utakmici ove večeri zasigurno ima imperativ prolaska u grupnu fazu, što ujedno može da bude motivacija, ali i da dosta spusti raspoloženje u ekipi. S’ obzirom da se radi o ekipi koja u manje-više istom sastavu igra nekoliko godina u nazad nema sumnje da će igrači dati sve od sebe ne bi li izborili plasman u grupnu fazu. Nakon zauzimanja 3. pozicije u prvenstvu Italije Napolitanci su odigrali 6 standardnih pripremnih utakmica, gde su zabeležili 4 pobede i 2 remija (računajući i ubedljivh trijumf nad Anaunijom, rezultatom čak 17:0), dok su na 2 utakmice u okviru Audi Kupa zabeleili poraz od madridskog Atletika, kao i pobedu nad Bajernom na utakmici koja je odlučivala o 3. mestu. Na ovoj utakmici nastupiće u potpunosti kompletni. Sa druge strane, francuska Nica na gostovanje Napoliju dolazi vidno oslabljena, ali sigurno je da oni neće od prvog minuta istaći belu zastavu i odustati od borbe za plasman u grupnu fazu koju su naravnu zaslužili, iako su osvojili 3. poziciju prošle sezone u Ligi 1. Nakon 4 pobede, 2 remija i 1 poraza na 7 pripremnih utakmica tokom ovog leta, novu sezonu u francuskom šampionatu započeli su katastrofalno, s’ obzirom da nakon 2 kola na svom kontu nemaju ni 1 bod zbog učinka od čak 2 poraza. Plasman u poslednju rundu kvalifikacija izborili su jedva, s’ obzirom da je nakon remija u Nici (1:1) i remija u Amsterdamu (2:2) pitanje prolaska odlučila tek prednost gola u gostima. Kao što smo već rekli, na ovu utakmicu dolaze veoma oslabljeni s’ obzirom da trener na put nije poveo najveće zvezde tima, prvog strelaca prošle sezone, napadača Marija Balotelija (29n/17g/1a), zatim, centralnog vezistu Vilana Siprijena (34n/9g/3a), a na terenu se neće pojaviti ni novopridošli ofanzivni vezista Vesli Snajder koji je tokom proteklih sezona bio glavna struna turskog Galatasaraja.

Napoli je danas apsolutni favorit, kako po našem, tako i po mišljenju kladionica, koje za njihovu pobedu nude kvotu 1,25. Svakako da je motivacija, tradicija, forma i kvalitet na njihovoj strani što im veoma može pomoći u borbi sa ekipom koja još uvek nije pronašla pobedonosnu formu nakon fantastičnih priprema i manje-više solidnog učinka protiv Ajaksa. Sigurno da će izostanak najvećih zvezda tima dodatno pogoršati situaciju, ali treba očekivati da bar na ovom gostovanju krenu u napad i probaju da jure gol, što bi moglo da stvori priliku za raspucanog i ultra-ofanzivnog domaćina.

D2+ @1,40 (domaćin postiže bar 2 pogotka na utakmici)


20:45 Olimpijakos (Grčka) – Rijeka (Hrvatska)

Iako se nakon osvajanja prvenstva Grčke od Olimpijakosa očekivalo da dominaciju nastavi i tokom priprema, a kasnije i u Evropi, ispostavilo se da su na kraju imali više sreće nego pameti. Tokom letnjih priprema uspeli su da odigraju 7 prijateljskih utakmica gde su zabeležili 2 pobede, 3 remija i 2 poraza, dok su se samo na iskustvo izvukli u dvomeču sa Partizanom, gde je srpski predstavnik u mnogo momenata bio mnogo ubedljivija ekipa. Dok je Partizan imao nekoliko desetina prilika, koje su iskorišćene samo 3 puta, Olimpijakos je svih 5 pogodaka praktično postigao iz jedinih 5 opasnih šansi koje su imali te (ne)zasluženo došli do naredne faze (3:1 i 2:2). Svakako da ih danas očekuje ekipa koja je donekle kvalitetnija i od Partizana te da će već izmoreni igrači imati mnogo problema ne bi li uspeli da sa povoljnim rezultatom odu u Hrvatsku. Rijeka je nakon osvajanja duple krune u prošloj sezoni letnje pripreme otvorila odlično, sa 3 pobede i 1 remijem, a nakon toga i novo prvenstvo, gde nakon 5 utakmica imaju 9 bodova, kao i novu Ligu Šampiona, kada su nakon prolaska nad velškim TNS-om (ukupnim rezultatom 7:1) uspeli da budu bolji i od austrijskog Salcburga (1:1). Sada ih naravno očekuje teži rival, ali nema sumnje da Hrvati ove sezone idu na grupnu fazu i da se sada neće predati.

Sigurno da Rijeka poučeni dosta lošom igrom Olimpijakosa u dvomeču sa Partizanom mora dobiti dodatnu motivaciju za večerašnji susret. Dobra forma, fino raspoloženje u ekipi, kao i odmornost igrača pred ovu utakmicu trebali bi da od samog početka budu veliki plus za ekipu Slovenca Keka. Olimpijakos danas jeste favorit, ali ako uzmemo u obzir da ih je Partizan utišao baš u Pireju, nema sumnje da će i Rijeka pokušati isto.

H22 (+2) @1,45 (pobeda gostiju, remi ili pobeda domaćina do 2 gola razlike)


Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje