petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Predstoji li nam spektakl na Stamford Bridžu?!

Večeras od 20 časova i 45 minuta na stadionu “Stamford Bridž“ u Londonu odigraće se utakmica 1/8 finala Lige Šampiona u kojoj će se sastati engleski Čelsi i španska Barselona.


Čelsi

Čelsi u poslednje vreme zaista ne liči na onu šampionsku ekipu iz prošle sezone, a niz nezadovoljavajućih rezultata je Antoniju Konteu zadnjih par nedelja postavljao pitanje vremena kada će on morati da ode sa klupe “Plavaca“. Od utakmica iz FA Kupa, Karabao Kupa i Premijer Lige zaista je teško izdvojiti onu gde je Čelsi bio katastrofalniji, a sama 4. pozicija u prvenstvu Engleski govori da su se stvari mnogo promenile u odnosu na prošlu godinu. Pa, samo činjenica da su se igrači Čelsija do pre par meseci borili da se sa sredine tabele popnu na vrh govori dosta. Ipak, u poslednjih par utakmica Čelsi je podigao formu i sada Konte može da bude donekle mirniji, ali činjenica da im je prva prepreka u Ligi Šampiona upravo ekipa Barselone može da te stvari vrati na početno stanje. Nema sumnje da će im ova utakmica sada biti prioritet broj 1 i da će svu svoju snagu morati da ostave na terenu.

  • Izostanci:

Što se tiče tima za večerašnju utakmicu, italijanski strateg neće imati previše problema, pošto su povređeni samo štoper David Luiz i defanzivni vezista Tijemue Bakajoko, dok se novopridošli ofanzivni vezista Ros Barkli još uvek nije u potpunosti oporavio.

  • Sastav za večeras (3-4-3):

Očekuje se da će “Plavci“ na teren istrčati u standardnoj formaciji: Kurtoa – Ridiger, Kejhil, Aspilikueta – Zapakosta, Fabregas, Kante, Moses – Azar, Pedro, Morata (Žiru)

  • Izjava trenera (Antonio Konte):

– Imamo ideju i plan u našim glavama. U ovom trenutku je najvažnije da izaberemo igrače koji su u najboljoj formi i da damo sve od sebe tokom večerašnjeg meča. Dobro smo izanalizirali Barselonu, moramo igrati s velikim entuzijazmom i moramo odigrati perfektno kako bismo pobedili. Ekipa kao što je Čelsi pre svake utakmice mora da se suoči sa pritiskom i da igra sa samo jednim zadatkom – da dođe do pobede.


Barselona

Barselona je nakon lošijeg starta sezone podigla formu i evo dan danas su nepremostiva prepreka svakoj ekipi, kako u domaćim takmičenjima tako i u Ligi Šampiona. Činjenica da u La Ligi zauzimaju vrh tabele sa čak 7 bodova više od drugoplasiranog Atletika, ali i sa 17 bodova više od velikog rivala Real Madrida pokazuje koje su ambicije ovog tima koji se nedavno plasirao i u finale Kupa Kralja. Zaista, Valverde ove sezone ide na 3 trofeja u šta nema sumnje, a može se reći da će morati da se pomuči još samo u Ligi Šampiona. Ekipu koju vode jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala Lionel Mesi, njegov “kolega“ Luis Suarez zaista je teško nadmašiti. Treba napomenuti činjenicu da je Barselona u grupnoj fazi Lige Šampiona primila samo 1 gol na 6 odigranih mečeva.

  • Izostanci:

Fantastičnu vest za glavnog trenera predstavlja činjenica da ni jedan značajan igrač nije povređen niti suspendovan za ovu utakmicu.

  • Sastav za večeras (4-1-3-2):

Španski tim ćemo najverovatnije gledati u standardnoj formaciji ove sezone (s’ tim što najnovije pojačanje Filipe Kutinjo neće istrčati na teren): Ter Štegen – Alba, Umtiti, Pike, Roberto – Buskec – Inijesta, Paulinjo, Rakitić – Suarez, Mesi

  • Izjava trenera (Ernesto Valverde):

– Konte je fantastičan trener, verovatno jedan od najboljih na svetu, ne samo zbog uspeha na klupi Čelsija, već takođe zbog uspeha koje je postigao u Juventusu i reprezentaciji Italije. Ekipe koje on vodi uvek pružaju ogromnu borbu i znaju šta žele da učine. Ovo će za mene i moju ekipu biti veliki izazov zbog jedinstvenog načina igre koji Čelsi ima, to moramo uzeti u obzir.


Zaključak:

Nema sumnje da nam večeras predstoji pravi fudbalski spektakl. Čelsi jednostavno mora da napravi uspeh u Ligi Šampiona ne bili Antonio Konte još koji vremenski period proveo na klupi londonskog tima, dok pak sa druge strane Barselona ima ogromnu motivaciju zbog juriša za trećim trofejom u sezonu, ako uzmemo u obzir činjenicu da su La Liga i Kup Kralja skoro pa završeni poslovi. Mišljenja smo da će se tokom svih 90 minuta utakmice na terenu voditi ogromna borba, sa mnogo startova, kartona, a pre svega sa mnogo strasti i žara.

  • Predlog za klađenje:

[X2&2+] 1,60 (kladionica Maxbet)

Po našem mišljenu, ekipa Barselone biće u blagoj prednosti zbog bolje forme koja ih krasi poslednjih par meseci, kao i zbog činjenice da Valverde nije pod takvom vrstom pritiska kao što je to slučaj kod Kontea. Dok Italijan mora da ostvari uspeh u Ligi Šampiona ne bi li sačuvao svoje mesto u taboru Čelsija, španski strateg na trofej tog takmičenja juri zbog triple krune kojoj je Barselona ove sezone veoma blizu.

Povezani članci

4 Komentari

    • Tip GG je takođe trebao da se nađe na listi predloga, ali smo odlučili da ipak napišemo samo jedan koji je po nama realniji. Slažemo se u potpunosti i sa rezultatom i sa Vašim predlogom, srećno 😉

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje