četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Maccabi Tel Aviv – Crvena Zvezda

U četvrtak, od 20:05h u Menora Mivtachim Areni, očekuje nas duel između izraelskog Makabija i beogradske Crvene Zvezde.
Ove ekipe su ranije u sezoni već jednom odmerile snage, a tada je meč bio odigran u Beogradu. Izabranici Dejana Radonjića deklasirali su ekipu koju je tada predvodio Rami Hadar. Rezultat je bio 83:58. Nakon te utakmice, Rami Hadar je dobio otkaz.

Već smo pisali o tome kako Makabi pruža neočekivano loše partije s obzirom na to kakav roster imaju. Trenutni odnos pobeda i poraza im je 6-11, a izgubili su na čak 7 od poslednjih 8 utakmica.
Međutim, otkako je stigao novi trener ekipe, Ainars Bagatskis, Makabi pruža bolje partije. Možda 2 poraza u 3 meča otkako je on na klupi ne govore to, ali deluje kao da Bagatskis postepeno sklapa kockice u „ponosu Izraela“.

Sa druge strane, Zvezda trenutno briljira u Evroligi. Uspeli su da slave u 5 od poslednjih 6 duela, savladavši rivale poput: Reala, CSKA, Žalgirisa, Fenerbahčea.
Ključna stvar u svim tim duelima bila je odbrana. Crveno beli dopuštaju protivniku svega 73.6 poena u proseku po utakmici, što ih stavlja na drugo mesto u Evroligi po tom segmentu.

Branko Lazić – igrač koji je uglavnom zadužen za čuvanje „ubitačnih“ bekova

Makabi je peti „najbolji napad“ Evrolige. U proseku, postižu 80.6 poena po utakmici. Napad predvode Andrew Goudelock (16.3 poena po meču u proseku, 3.3 asistencije.) i Sonny Weems (12.1 ppm., 3.8 apm). Tu su još i sjajni igrači poput Victor Rudda, veterana Devina Smitha, a u ovom meču bi mogli da nastupe obojica bivših košarkaša Crvene Zvezde – Quincy Miller i Maik Zirbes, mada je jutros pristigla informacija da su obojica pod znakom pitanja za ovaj meč.
Miller se nakon povrede vratio na parket, u meču protiv Baskonie, i trebalo mu je malo vremena da pronađe ritam. To vreme iznosilo je 2 utakmice koje je slabo odigrao (Baskonia i Darušafaka), a onda je usledio meč sa Realom, u kojem je Quincy postigao 14 poena.
Ukoliko nastupi, sigurno je da će biti motivisan u meču protiv bivšeg kluba, iako se utakmica neće igrati u Beogradu, tako da možemo očekivati njegov doprinos na visokom nivou.

Sigurno je da ekipa koja igra protiv Makabija ne zna s koje strane će im pretiti najveća opasnost. Skoro svaki pojedinac ovog tima može iskočiti u prvi plan. Jedini konstantniji od ostalih je Goudelock, međutim poznato je koliko agresivnu odbranu Zvezda igra na bekovima (iako se dovodi u pitanje koliko kvalitetno se uopšte može odigrati odbrana na ovom čoveku).
Što se Zvezdinih pojedinaca tiče, Kuzmić je u odličnoj formi, a Simonović igra dobro tokom cele sezone. Stigla je i pomoć u vidu Deona Tompsona, pa potencijalno možemo očekivati da će Zvezda tražiti poene u napadu preko visokih igrača.

Andew Goudelock

Domaćin je favorit u ovom meču, što nam kazuje i kvota @1.50 koja je postavljena na njihovu pobedu. Postavlja se pitanje da li gosti mogu da nastave sjajan niz, i da agresivnom odbranom zaustave sjajne „skorere“ koje protivnik ima u svom rosteru, ili će ipak Makabi uspeti da nametne svoj ritam igre, i da utakmicu „odvede“ na veliki broj poena?

Pokušaćemo da izbegnemo prognozu konačnog ishoda, pa iz tog razloga tipovi koje ćemo vam predložiti odnosiće se na poene igrača:

V. Rudd 11.5 @1.85 OVER
O. Kuzmić 10.5 @1.85 OVER

Predlozi nisu sto posto sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje