utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Manchester United – Liverpool

U sklopu 21. kola „Premier League“ na stadionu „Old Trafford“ odigraće se veliki derbi engleskog fudbala, gde će domaći sastav Mančester Junajteda ugostiti tim, Liverpula. Uoči ovog duela „Crveni Đavoli“ su na 6. poziciji na tabeli sa 39 osvojenih bodova, dok su „Redsi“ trenutno četvrtoplasirani tim šampionata sa do sada 44 sakupljenih bodova.

Trener domaćih, Žoze Murinjo na ovom susretu neće imati na raspolaganju : defanzivca Erika Bajia, levog beka Luka Šoa, dok je i nezivestan nastup i argentinskog defanzivca, Markosa Roha. Sa druge strane njegov kolega, Jirgen Klop neće moći da računa na: napadača Danija Ingsa i veziste Marka Grujića, Sadio Manea, dok je malo verovatan i nastup kapitena Džordana Hendersona, kao i štopera Žoela Matipa.

Junajted je do sada odigrao pred svojom publikom 10 utakmica na kojima je ostvario učinak od 5 pobeda, 4 remija i 1. poraza uz gol razliku 16:8. Tim Liverpula u gostima tokom ove sezone na 11 utakmica ima skor od 6 trijumfa, 3 nerešena duela i 2 poraza uz 22 postignuta i 16 primljenih golova.

Do sada su se ova dva tima ukupno sastajala 169 puta. Tim iz Mančestera je uspešniji sa 67 pobeda, dok Liverpul ima 56 dobijenih „bitaka“, a na preostalih 46 duela nije bilo pobednika. Na predhodnih 10 susreta između ovih rivala gledajući sva takmičenja, tim Man.Junajteda ima bolji bilans, jer je ostvario 6 pobeda nasuprot 2 trijumfa Liverpula, a isto toliko puta je utakmica završavana bez pobednika.

Glavni sudija na ovoj utakmici biće Majkl Oliver, pomoćnici će mu biti Geri Besvik i Mik Mekdonau. Za četvrtog arbitra određen je Kreg Povson.

Kladionice blagu prednost za trijumf daju ekipi koju predvodi Žoze Murinji sa klupe, dajući kvotu za njihovu pobedu u visini od @2.20, dok se potencijalni trijumf gostiju plaća kvotom od oko @3.75. Za tip na nerešen rezultat nudi se koeficijent od oko @3.30.

Veliki derbi susret engleskog prvenstva na programu je u nedelju, 15. januara sa početkom od 17:00, a nama ne preostaje ništa drugo, osven da pogledamo utakmicu i uživamo u njoj i nadamo se „spektaklu“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje