četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Indijan Wels: Najava muškog finala

U finalu mastersa u Indijan Welsu sastaće se Rodžer Federer i Huan Martin Del Potro. S obzirom na velika iznenađenja tokom ovog turnira ovo finale je možda bilo i očekivano.

Ovo su dva igrača koji su možda u najboljoj formi ove sezone. Federer je jučerašnjom pobedom nad Ćorićem došao do sedamnaeste uzastopne pobede i tako nadmašio svoj rekord iz 2006. godine kada je imao 16-0 na startu sezone.

Sa druge strane Huan Martin Del Potro je pre Indijan Welsa osvojio vrlo jak turnir u Akapulku i kada se dodaju ove pobede iz Indijan Welsa dolazimo od destet uzastopnih pobeda.

No, malo je falilo da ne vidimo Federera u finalu. S obzirom da je sa velikom lakoćom došao do polufinala teniska javnost je mislila da će meč protiv Borne Ćorića biti samo puka formalnost, i da će Federer upisati još jednu rutinsku pobedu. Realno gledano Federer je trebao da izgubi taj meč i sam je to izjavio, ali strah od pobede se pojavio kod Ćorića i to „predatori“ poput Federera kada namirišu automatski meč preokreću u svoju korist. Ipak, Ćorić je pokazao da je i Federer samo ljudsko biće i da može da se igra protiv njega.

Huan Martin Del Potro nakon osvajanja Akapulka na terenu je izgledao vrlo usporeno. Tačno se videlo da igra sa zadrškom, i samo u trenucima kada se lomi rezultat igra punom snagom. Vrlo rutinski je odigrao sve ove mečeve, a jedini koji mu je napravio problem jeste sunarodnik Leonardo Majer koji mu je oteo set. Ipak, Del Potro je po ko zna koji put pokazao klasu, i kada je zdrav apsolutno može da igra protiv bilo koga.

Što se ovog meča tiče mi očekujemo vrlo neizvestan meč. U međusobnim duelima Švajcarac vodi sa 18:6, ali bez obzira što Federer vodi ovako ubedljivo velika većina mečeva je išla u over. Na sedam od poslednjih osam mečeva ove dvojice kada se meč igrao na dva dobijena seta mečevi su otišli u treći set. U tom periodu dva puta su se susreli na grend slemovima i oba meča su otišla u četvrti set. Dakle, to nam govori su im mečevi neizvesni i da Del Potro zna kako da igra protiv Federera, jer ga ovaj skoro pa nikada nije pobedio rutinski.

Nadamo se da će obojica biti raspoloženi za tenis, a ako tako bude sigurno nas čeka spektakl nadamo se u tri seta.

Predlog: više od 22,5 gemova 1,83

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje