četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Indijan Wels: Najava ženskog finala

Od 19:00 prvo od dva finala u Indijan Welsu odigraće Naomi Osaka i Darija Kasatkina. Za mnoge ovo je iznenađujuće finale, ali po onome što su obe pokazale tokom ovog turnira obe su apsolutno zaslužile finale.

Ovo je duel dve buduće zvezde svetskog tenisa, jer obe su rođene 1997. godine i karijera je pred njima.

Osaka je na putu do finala pobedila vrlo dobre teniserke. Redom su padale Marija Šarapova, Agenjška Radvanska, Saša Vikeri, Marija Sakari i Simona Halep.
Posebno je bila impresivna pobeda nad prvom igračicom sveta, a Osaka je Halepovoj dozvolila da osvoji svega tri gema što je retko kome uspelo.

Sa druge strane ni Kasatkina ne zaostaje. Ona je pre Indijan Welsa igrala finale Dubaija u kom je poražena od Eline Svitoline, a ovde je pobeđivala Katarinu Siniakovu, Sloan Stivens, Anđelik Kerber, Karolinu Woznjacki kao i Venus Vilijams. Dakle, pobedila je čak tri igračice iz top 10 društva i to nam dovoljno govori u kakvoj je formi mlada Ruskinja.

Što se samog meča tiče imamo dva različita stila igre. Osaka je korpulentna devojka koja udara loptice vrlo jako. Njeni udarci su ravni i prodorni bez trunke spina. To kada prolazi onda ona dobija meč bez ikakvih problema, a to je najbolje osetila Simona Halep. Ne libi se da napadne i njena igra apsolutno ide uz ovu podlogu koja nije tako brza, ali odgovara njenim udarcima.

Kada je Kasatkina u pitanju ona voli da drži loptu u igri i produžava poen što je više moguće. Sjajno se kreće po osnovnoj liniji i pokriva svaki santimetar terena. Kada joj se ukaže prilika da napadne ona napada bez razmišljanja, ali je dosta defanivnija od Osake.

Naše mišljenje u vezi ovog meča jeste da je Kasatkina bliža pobedi, a imamo dva razloga za takvo razmišljanje.

Prvi razlog jeste nervoza koju će Osaka osećati tokom ovog meča, jer ona još uvek nije osvojila titulu u karijeri. Ovo je finale jednog mastersa i manjak ovakvih mečeva će sigurno uticati na nju i njenu igru.
Drugi razlog tiče se njene igre. Ona je odigrala bukvalno savršen meč protiv Halep i gotovo smo sigurni da takvu igru ne može da ponovi. Sigurno je da će više grešiti i to će Kasatkina koristiti.

Kasatkina sa druge strane ima dosta više mečeva u samim završnicama turnira, a i osvojila je već jedan trofej. I ona će biti nervozna, ali pošto ima osvojen trofej znaće kako da se ponaša u tesnim situacijama, jer je iskusnija.

Zanimljivo je da do sada ove dve igračice nisu odigrale nijedan meč, ali bez obzira na to Kasatkina mora biti mali favorit kao što i jeste po kladionicama.

Predlog: Pobeda Kasatkine 1,78

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje