utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Najava muškog turnira

Dame su juče otvorile masters u Majamiju, a danas su na redu muškarci. Evo šta sve treba da znate kada je muški turnir u pitanju.

Podloga je spora, slična kao ona u Indijan Welsu, ali postoji jedina velika razlika. Pošto se turnir nalazi u Floridi vlažnost vazduha je izuzetno visoka i to još više otežava uslove za igru. Po našem mišljenju ova činjenica odgovara igračima koji su besprekorno fizički pripremljeni.

U odnosu na Indijan Wels ekipa koja će igrati u Majamiju je maltene ista, s tim što od poznatijih igrača neće zaigrati Dominik Tim koji je povredio skočni zglob.

Titulu brani Rodžer Federer koji je prošle sezone u finalu pobedio najvećeg rivala Rafaela Nadala. No, on nema tako veliki imperativ za dobar rezultat, jer će najverovatnije i posle Majamija ostati prvi igrač sveta. Rafael Nadal koji neće zaigrati u Majamiju će izgubiti nešto veći broj bodova tako da Federeru treba svega nekoliko pobeda da bi zadržao prvo mesto.

Od igrača koji brane veliki broj poena svakako treba obratiti pažnju na Fabija Fonjinija koji je prošle sezone igrao polufinale, kao i na Nika Kirjosa koji je preskočio Indijan Wels, a takođe je stigao do polufinala u kom je poražen od Federera posle velike borbe.

Kada je klađenje u pitanju mi smo izdvojili tri igrača na koja treba obratiti pražnju.

1) Huan Martin Del Potro

Popularni div iz Tandila je odigrao mnogo tenisa u poslednje vreme. Osvojio je u nizu Akapulko i Indijan Wels, a verujemo da ga je posebno iscrplo finale protiv Federera koje je odigrano u tri seta. Tokom turnira Delpo je imao problema sa leđima na kojima su se mogle videti kinezi trake koje umanjuju bol. Delpo je inače poznat kao igrač koji ne poseduje telo koje može da izdrži ovako velike napore. Kvote protiv njega će biti velike i mi savetujemo da se igra protiv njega, jer je vreme da konačno izgubi, a kada bude izgubio to će verovatno biti veliko iznenađenje.

2) Kei Nišikori

Japanac se vraća posle povrede i njegova forma je pod velikim znakom pitanja. Ipak, ako neko poznaje ove terene onda je to on. Nišikori kada ima slobodnog vremena on ga uglavnom provodi u Majamiju gde ujedno i trenira. Ovde ima dosta prijatelja i cenimo da može da stigne daleko.

3) Aleksndr Zverev

Možda malo čudno zvuči, ali mladi Zverev stagnira. Njegovi rezultati govore da nešto nije u redu, i nije. Nije se lepo rastao sa doskorašnjim trenerom Huanom Karlosom Fererom sa kojim je  osvojio masters u Rimu. Mladi Nemac ima talenta, prošle sezone je stigao do četvrtfinala i mi smo mišljenja da je sposoban barem da ponovi uspeh iz prethodne sezone.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7 972 535 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje