subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Najava ženskog turnira

Nakon mastersa u Indijan Welsu sledi nam masters u Majamiju. Turniri u Indijan Welsu i Majamiju vode veliku bitku koji je bolji. Nekima je bolji Indijan Wels nekima Majami, ali ono sto je sigurno jeste da su ova dva turnira posle grend slemova najveci turniri, i svako želi da osvoji trofej ovde.

Ono po čemu se razlikuju ova dva turnira jesu uslovi. Iako se u Indijan Welsu igralo u pustinji po najvećim mogućim temperaturama, ovde u Majamiju uslovi su još teži. Sunce prži istom snagom, a dodaje se velika vlažnost vazduha koja umnogome utiče na igre igrača i igračica. Sa ovim problemom bi mogle da se susretnu korpulentnije igračice poput Petre Kvitove, Serene Wilijams, Karoline Pliškove i još mnoge, a prednost bi naravno išla igračicama koje su besprekorno spremne, i koje mogu da trče jako dugo kao što su Simona Halep, Karolina Woznjacki, Karolin Garsija i još mnoge.

Brzina podloge je slična kao u Indijan Welsu. Nije brz beton što je i normalno, jer nakon Majamija počinje sezona šljake pa u skladu sa tim podloge su sve sporije.

Titulu brani Johana Konta koja je prošle sezone napravila veliko iznenađenje pobedivši prvo u polufinalu Venus Vilijams, a nakon to u finalu je bila bolja od Karoline Woznjacki.

Od igračica koje brane veliki broj poena, i na koje vam skrećemo pažnju pored Konte izdvojili bismo Woznjacki koja brani finale i vodi bitku za prvo mesto, Venus Vilijams kao i Karolinu Pliškovu koje brane polufinale i nešto veći broj poena.

Pored ovih igračica izdvajamo i Dariju Kasatkinu koja je igrala finale Indijan Welsa, a pre toga je igrala i finale Dubaija. Bez obzira što je mlada umor će biti prisutan u to nema sumnje, pa nije loše možda juriti kontru od nje kvote će biti fenomenalne.

Nagradni fond za ženski deo turnira iznosi 7 972 535 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje